Περιγραφή:

Η Ολλανδία ξανά στο βάθρο με το χρυσό…. Όμως αυτή τη φορά η νίκη ήρθε από την Chantal Blaak, που έκανε έναν τακτικό έξυπνο αγώνα, για να κερδίσει την φανέλα με τα χρώματα της ίριδας.

Έχοντας ήδη υποστεί μια πτώση στη μέση του αγώνα, όχι μόνο δεν εγκατέλειψε, αλλά σηκώθηκε, το πάλεψε και κέρδισε αυτό που της άξιζε` έναν παγκόσμιο τίτλο.

Ο αγώνας – 8 γύροι 152,8 χλμ

Η διαδρομή ήταν το ίδιο σιρκουι 19.1 χλμ, στο οποίο έτρεξαν χτες οι νεαροί άνδρες (U23). Οι αθλήτριες έκαναν 8 γύρους, συμπληρώνοντας συνολικά 152,8 χλμ.

Όλες οι χώρες είχαν δυνατές ομάδες, αλλά καμιά δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τις αθλήτριες της Ολλανδίας.

Μετά την εκκίνηση η Σουηδή πρωταθλήτρια Sarah Penton έκανε την πρώτη απόπειρα απόσπασης. Μετά μερικά χιλιόμετρα μοναχικής περιπλάνησης, η Βρετανή Mel Lowther, την έπιασε και την προσπέρασε.

Στο 100ο χλμ από τον τερματισμό, η Ellen Van Dijk (Ολλανδία) βγήκε από το πελοτόν και έπιασε την Βρετανή. Στα επόμενα χιλιόμετρα, τίποτα αξιολογο δεν έγινε, καθώς ο ρυθμός ήταν ελεγχόμενος από το πελοτόν.

Ο καιρός αν και προβλεπόταν βροχερός, έκανε χάρη στις αθλήτριες, δείχνοντας καλό χαρακτήρα.

Στα μισά της διαδρομής, η Νορβηγή Susanne Andersen αποσπάστηκε από το πελοτόν για να κηνυγήσει την Van Dijk, και η ηρεμία πήγε περίπατο. Άρχισαν οι απανωτές επιθέσεις, διαλύοντας τη συνοχή του πελοτόν.

Στο 66ο χλμ από τον τερματισμό, στην βάση του Salmon Hill έγινε μια μεγάλη πτώση. Η Ολλανδή Blaack ήταν ένα από τα θύματα, αλλά (όπως ήδη ξέρουμε) συνέχισε.

Στο 45ο χλμ, η Μεγάλη Βρετανία είχε ήδη 4 αθλήτριες αποσπασμένες.

Στο 35ο χλμ, η Dani King (Μεγάλη Βρετανία) επιτέθηκε, κυνηγημένη από την Elise Delzenne (Γαλλία), Janneke Ensing (Ολλανδία) και Amanda Spratt (Αυστραλία). Πίσω τους η Ashleigh Moolman-Pasio (Νότια Αφρική) και Neylan χτύπησαν μεταξύ τους και στο οδόστρωμα.

Στο 30ο χλμ,  η Ολλανδία έκανε αντεπίθεση  με τις Van Der Breggen και Van Vleuten, ξεκαθαρίσουν τις πραγματικά κορυφαίες αθλήτριες: Niewiadoma, Deignan, Ferrand-Prevot, Garfoot, Uttrup Ludwig.

Τελευταίος Γύρος

Οι Blaak, Barnes και Cordon-Ragot έφυγαν δυνατά μπροστά. Η ομάδα των ΗΠΑ πατούσε δυνατά  για την Coryn Rivera, με την Πολωνία και την Ολλανδία να παρακολουθούν τα πράγματα. Με την  Ρόι στη μέση του πουθενά, χωρίς να μπορεί να κολλήσει με τις αποσπασμένες, οι Αυστραλές είχαν μπλοκαριστεί.

Οι πρώτες 3 είχαν μια διαφορά 15΄΄ από την Roy και 39΄΄ από το πελοτόν.

Στο 12ο χλμ, ήταν το τελευταίο πέρασμα από το Salmon Hill. Πίσω στο πελοτόν η Ολλανδία ετοιμαζόταν… Η Van Vleuten επιτέθηκε στην αρχή του λόφου και προσπέρασε τις Blaak/Barnes/Cordon, φτάνοντας μόνη στην κορυφή.

Από εκεί έμεναν μόνο 8 χλμ μέχρι τον τερματισμό. Η Blaack είδε την ευκαιρία και επιτέθηκε. Η αντίδραση από τις υόλοιπες ήρθε καθυστερημένα, δίνοντας τις την ευκαιρία να πάρει απόσταση και τελικά να περάσει πρώτη τη γραμμή του τερματισμού.

Αποτελέσματα Αντοχής Γυναικών:

1. Chantal Blaak (Netherlands) in 4:06:30
2. Katrin Garfoot (Australia) at 0:28
3. Amalie Dideriksen (Denmark)
4. Annemiek Van Vleuten (Netherlands)
5. Katarzyna Niewiadoma (Poland)
6. Christine Majerus (Luxembourg)
7. Susanne Andersen (Norway)
8. Anna Van Der Breggen (Netherlands)
9. Emilia Fahlin (Sweden)
10. Elena Cecchini (Italy)
11. Pauline Ferrand Prevot (France)
12. Leah Kirchmann (Canada)
13. Lucinda Brand (Netherlands)
14. Hannah Barnes (Great Britain)
15. Ellen Van Dijk (Netherlands)
16. Rasa Leleivyte (Lithuania)
17. Sheyla Gutierrez Ruiz (Spain)
18. Coryn Rivera (United States Of America)
19. Sarah Roy (Australia)
20. Danielle King (Great Britain)
21. Linda Villumsen (New Zealand)
22. Ursa Pintar (Slovenia)
23. Shara Gillow (Australia)
24. Martina Ritter (Austria)
25.Janneke Ensing (Netherlands).

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

18ο εταπ – Πρώτη νίκη στο Tour για Campenaerts

Ο αθλητής της Lotto Dstny Victor Campenaerts κέρδισε την πρώτη του νίκη στο Tour de France…