Mikel Landa – Μου αρέσει να ακολουθώ το ένστικτο μου

Ο Mikel Landa υπέγραψε τελικά με την ομάδα της Movistar για το 2018, αφού πρώτα ολοκληρώσει το 2017, με τη συμμετοχή του στη διοργάνωση Il Lombardia.

Ο Βάσκος αθλητής, μιλώντας για την πρώην ομάδα του, τονίζει ότι το παρορμητικό του στυλ δεν ήταν πάντα συμβατό με την στρατηγική της Sky, μιας ομάδας που ήθελε να «ελέγχει τα πάντα».

«Δεν είναι εύκολο», δήλωσε ο Landa σε μια συνέντευξη στο Eurosport όταν ρωτήθηκε για την παραμονή στην Sky.

«Είναι μια ομάδα που θέλει να έχει τα πάντα πολύ ελεγχόμενα, πολύ δεμένα, και ίσως είμαι λίγο διαφορετικός αθλητής από αυτό. Μου αρέσει να ακολουθώ το ένστικτο μου λίγο, κινητοποιούμαι περισσότερο από τα συναισθήματα και μερικές φορές δεν είμαστε συμβατοί».

Ωστόσο, ο Landa κέρδισε για την Sky μια νίκη σε εταπ και την πουά φανέλα των βουνών στο Giro. Τον Ιούλιο, επέστρεψε για να βοηθήσει τον Chris Froome να πάρει τον τέταρτο τίτλο του στον Γύρο Γαλλίας.

Νωρίς στο Tour de France, φαινόταν σαν να χρειαζόταν η Sky να προσελκύσει τον Landa, ενώ ο Froome πάλευε για να φορμαριστεί.

Ορισμένοι οπαδοί  αμφισβήτησαν την απόφαση της ομάδας να χρησιμοποιήσει τον Βάσκο, σαν κύριο βοηθού του Βρετανού. Όμως ο Landa έδειξε τον επαγγελματισμό του, παρά το γεγονός ότι είχε ήδη συμφωνήσει να υπογράψει με την Movistar (χωρίς κανείς να το γνωρίζει τον Ιούλιο). Κατέκτησε την τέταρτη θέση, μόλις ένα δευτερόλεπτο από την τρίτη θέση και πίσω από τον Romain Bardet (Ag2r La Mondiale).

«Η αλήθεια είναι ότι η συμμετοχή μου ήταν μια έκπληξη», δήλωσε για  το Tour. «Ήρθα από το Giro, και δεν ήξερα πώς θα ανταποκριθώ. Αλλά καθώς περνούσαν οι μέρες, βελτιωνόμουν».

Μετά τον Γύρο, ο Landa κέρδισε τη Vuelta a Burgos. Μετά από ένα διάλειμμα, θα ολοκληρώσει την καριέρα του στην Sky με τους αγώνες Μιλάνο-Τορίνο, Il Lombardia και ένα νέο κινέζικο αγώνα, το Tour of Guangxi.

H Sky υπέγραψε τον Landa μετά από την καλή δουλειά που έκανε για τους Vincenzo Nibali και Fabio Aru στην Astana. Ο Landa ήρθε τρίτος πίσω από τον Contador και τον Aru στο Giro του 2015.

Αυτό το καλοκαίρι, δήλωσε ότι ήθελε να είναι σε ηγετική θέση για το 2018 και να μην αποτελεί σχέδιο Β. Προφανώς η Sky δεν συμφωνούσε σε κάτι τέτοιο, ενώ η Movistar συμφώνησε. Έτσι, υπέγραψαν μια διετή συμφωνία.

«Βρισκόμουν στο εξωτερικό για μερικά χρόνια, με λίγες ευκαιρίες», συνέχισε ο Landa. “Τώρα μπορώ να πάω σε μια ισπανική ομάδα και να έχω την ευκαιρία να την οδηγήσω στους καλύτερους αγώνες στον κόσμο».

Θα ενώσει τις δυνάμεις του με έναν ώριμο, αλλά ακόμα ισχυρό Alejandro Valverde και το μεγάλο αστέρι Nairo Quintana. Είναι αβέβαιο πως η Movistar θα διαχειριστεί αθλητές ίδιου βεληνεκούς, κάτω από την ίδια ομπρέλα.

«Είναι ένα κίνητρο. Υπάρχουν πολλοί αγώνες και θα προσπαθήσουμε να τους διαιρέσουμε όσο μπορούμε. Μερικοί από εμάς θα συμφωνήσουν, άλλοι όχι, αλλά το ημερολόγιο είναι μεγάλο, και το έτος είναι μεγάλο» δήλωσε ένας, αν μη τι άλλο, ευτυχισμένος Mikel Landa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Ρόφημα αποκατάστασης – Πόσο σημαντικό είναι;

Υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με τα ροφήματα αποκατάστασης στην ποδηλασία. Αυτό συμβαίνει…