Από τα εργαστήρια Idmatch (System Matching System) έρχεται μια ακόμα τεχνολογική καινοτομία αφιερωμένη στους ποδηλάτες:

Το Idmatch Cleatfit είναι ένα πρακτικό και άμεσο εργαλείο με το οποίο είναι δυνατόν να ευθυγραμμιστεί σωστά ο άξονας του πεντάλ με το σημείο ισορροπίας του ποδιού σε 60”.

Είναι ένα νέο στάδιο στην τεχνολογική έρευνα που εφαρμόζεται στον κόσμο της ποδηλασίας. Αποτελεί ένα βήμα στο να καταστεί η ποδηλασία όσο το δυνατόν άνετη και αξέχαστη.

Αυτή η νέα μέθοδος μέτρησης είναι μοναδική στον κόσμο και μας επιτρέπει να τοποθετήσουμε το σχαράκι, ακριβώς στο σωστό σημείο της σόλας του παπουτσιού.

Η ιδανική ανίχνευση θέσης βασίζεται στην απόσταση μεταξύ του άξονα του πεντάλ και της φτέρνας, που μετράται από το εσωτερικό του παπουτσιού. Είναι μια καινοτομία για να ενθαρρύνει την καλύτερη δυνατή υποστήριξη του αθλητή, ώστε να ξεπεραστούν τυχόν προβλήματα και να βελτιστοποιηθεί η απόδοση του.

Idmatch Cleatfit - Πώς τοποθετούμε εύκολα και γρήγορα τα σχαράκια

Υπάρχουν και άλλα χρήσιμα υποστηρίγματα που μελετήθηκαν στο Idmatch Labs που μπορούν να ενσωματωθούν με το Idmatch Cleatfit.

Για παράδειγμα, το Footmatchper Idmatch που μετρά το μέγεθος του ποδιού ή το Idmatch Forefoot Titlmeterper που αξιολογεί την προέδωση του εμπρός ποδιού (που προσομοιώνει την υποστήριξη των ποδιών μας όταν πεταλάρουμε).


Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά των ποδιών μας, μπορούν να καταχωρηθούν στην εφαρμογή για κινητά, που μπορούμε να βρούμε στο MYIdmatch.  Κατόπιν, μπορούμε να κατεβάσουμε τις σωστές  συντεταγμένες για τοποθετήσουμε σωστά τα σχαράκια μας.

Αυτό το νέο σύστημα μέτρησης ολοκληρώνει τα την προσφπρά απο τα Idmatch Labs, που προσφέρουν με τα Idmatch BikeLab και Idmatch Smart Caliper. Οι εφαρμογές αυτές μπορούν σε 30”  να αναγνωρίσουν την ιδανική σέλα για εμάς, από  άποψη της άνεσης και απόδοσης, μετρώντας το μηριαίο οστό, τη διαμέτρου των μηρών και της περιστροφής της λεκάνης .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Μετάβαση από ποδήλατο δρόμου σε ποδήλατο βουνού

Ήρθε λοιπόν η στιγμή, που η επιδίωξη «κάτι διαφορετικού», η παρέα, η περιέργεια για εκείνα…