H εταιρεία BnS Wheels ειδικεύεται στην κατασκευή τροχών για ποδήλατα δρόμου, βουνού και πόλης. Αποτελεί δε το προσωπικό όραμα του Κώστα Τσολάκη να κατασκευάσει στην Ελλάδα, τροχούς ποδηλάτων υψηλών προδιαγραφών.

‘Έχοντας εμπειρία από ιταλικά και γαλλικά εργοστάσια κατασκευής τροχών, και παρατηρώντας τα μοντέλα που υπάρχουν στην αγορά, έκρινε ότι τα κορυφαία μοντέλα ήταν – και είναι – αδικαιολόγητα ακριβά για αυτό που προσφέρουν.

Το πρόβλημα με τους επώνυμους τροχούς

Στην Ελλάδα της κρίσης, ο χομπίστας ποδηλάτης αναγκάζεται ή να συμβιβαστεί με χαμηλότερης κατηγορίας τροχούς ή να περάσει πολύ καιρό, συγκεντρώνοντας τα χρήματα που χρειάζεται για να πάρει τους τροχούς που χρειάζεται. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν ποιοτικοί τροχοί σε ένα λογικό κόστος.

Ακόμα δυσχεραίνοντας την κατάσταση, υπάρχει συχνά έλλειψη (ή καθυστέρηση) ανταλλακτικών των επώνυμων τροχών, κάτι που προβληματίζει περαιτέρω τους υποψήφιους αγοραστές.

Το πρόβλημα με τους τροχούς ιδιωτικής ετικέτας

Το να δημιουργηθεί ένα ικανοποιητικό ή καλό ζευγάρι τροχών δρόμου, είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία, ανάλογα βέβαια με το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να κατασκευαστεί ένας τροχός ιδιωτικής ετικέτας. Δηλαδή, η εκάστοτε εταιρεία θέτει μια παραγγελία από έναν κατασκευαστή στην Κινά ή στην Ταιβάν, διαλέγοντας τι ποιότητα τροχών επιθυμεί. Κατόπιν, βάζει το δικό της λογότυπο στους τροχούς και προωθεί το καινούργιο προϊόν στην αγορά.

‘Έτσι, η εταιρεία προωθεί το «δικό» της προϊόν. Είναι μια τακτική που ακολουθούν πολλές εταιρείες στο εξωτερικό. Απλή διαδικασία, που αποφέρει κέρδη στην εταιρία, χωρίς όμως να μπορεί να ανταγωνιστεί τα επώνυμα προϊόντα.

BnS Wheels – Βασικές Αρχές

H BnS Wheels δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2016 για να κατασκευάζει επώνυμους τροχούς, ακολουθώντας τις εξής βασικές αρχές:

1. Κανένα συμβιβασμό.

Οι τροχοί BnS πρέπει να είναι ή οι καλύτεροι ή τουλάχιστον ισάξιοι με το κορυφαίο ζευγάρι στην κατηγορία τους, ανεξαρτήτως τιμής. Τι σημαίνει λοιπόν πρακτικά η έκφραση «κανένας συμβιβασμός»;

Οι τροχοί Strada (το μοντέλο δρόμου από ανθρακόνημα) δημιουργήθηκε από την αρχή. Πρώτα σχεδιάστηκε το πρωτότυπο και συγκεντρώθηκαν οι απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές, που το μοντέλο έπρεπε να πληρεί. Μετά, επιλέχθηκε ο κατασκευαστής του στεφανιού (μετά από πολλές δόκιμες σε στεφάνια) και δόθηκαν οι προδιαγραφές, τις οποίες έπρεπε να τηρήσει κατά γράμμα. Κάτι αντίστοιχο έγινε για τα κέντρα και τις ακτίνες, ώστε η ποιότητα του τελικού τροχού να είναι κορυφαία.

Παρόλα αυτά, κάποιες μικρές αλλαγές έγιναν μετά τα δυο πρώτα ζευγάρια, αφού μετά από δόκιμες διαπιστώθηκε ότι η οδική συμπεριφορά τους δεν ήταν κορυφαία. Μια και οι τροχοί BnS έπρεπε να συγκριθούν με τους κορυφαίους τροχούς, δεν θα μπορούσε να υπήρχε το παραμικρό ελάττωμα.

Ο ίδιος τρόπος σχεδιασμού και δοκιμών ακολουθήθηκε και στα αλλά ζευγάρια δρόμου και ΜΤΒ.

2. Εύκολο σέρβις με χαμηλό κόστος.

Όποιος έχει αγοράσει ένα επώνυμο (άρα και ακριβό) προϊόν, θα γνωρίζει ότι και τα επιμέρους ανταλλακτικά είναι εξίσου ακριβά.

Όμως δεν έχει λογική το να πρέπει κάποιος να πληρώνει 15 € για μια ακτίνα ή 100 € για ένα ρουλεμάν, χωρίς να είναι άμεσα διαθέσιμο στην εταιρεία, όπου αγόρασε τους επώνυμους τροχούς. Και επιπλέον να χάνει χρόνο, μια και θα πρέπει να το παραγγείλει.

Στην BnS Wheels, το κόστος χρήσης και σέρβις όλων των μοντέλων είναι χαμηλό και όλα τα απαραίτητα ανταλλακτικά είναι άμεσα διαθέσιμα.

3. Το σύνολο κάνει τη διαφορά.

Είναι πολύ εύκολο το να δημιουργηθεί ένα ζευγάρι τροχών που θα είναι πολύ ελαφρύ. Επίσης, είναι εύκολο να δημιουργηθεί ένα ζευγάρι τροχών, που να είναι πολύ άκαμπτο.

Δεν μπορεί όμως ένα ζευγάρι τροχών να είναι ταυτόχρονα πολύ ελαφρύ /άκαμπτο/αξιόπιστο/απορροφητικό και να έχει και την κορυφαία κύλιση.

Με άλλα λόγια, δεν έχει νόημα να υπάρχει ένα ζευγάρι με πολύ μικρό βάρος, αλλά χωρίς την απαραίτητη αντοχή, κάνοντας τον ιδιοκτήτη να ψάχνει συνεχώς για ανταλλακτικά. Πάντα το σύνολο πρέπει να κάνει τη διαφορά.

4. Πρέπει να “ξεχνάς” ότι υπάρχει.

Είναι μία από τις βασικές αρχές λειτουργίας της εταιρίας.

Πρακτικά σημαίνει ότι όταν ένας τροχός δεν έχει προβλήματα λειτουργίας, δουλεύει όπως ακριβώς πρέπει, χωρίς να υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης. Τότε απλά δεν σε απασχολεί και συνεχίζεις την προπόνηση σου.

Με αυτήν την αρχή, κατασκευάζονται όλοι οι τροχοί της εταιρίας.

5. Σωστή τιμή.

Στόχος της BnS Wheels είναι οι τροχοί της να έχουν κορυφαία ποιότητα στην σωστή τιμή. Τι εννοούμε σωστή τιμή;

Αν μιλάμε για τους Strada των 850 € (μια μέση τιμή), να μπορούν να συγκριθούν με αντίστοιχης ποιότητας τροχούς των 2000 €.

Δεν είναι στόχος της εταιρίας, να προσφέρει στους ποδηλάτες «οικονομικούς και καλούς» τροχούς, αλλά τροχούς κορυφαίας ποιότητας, στη σωστή τιμή. Το απλώς “καλοί τροχοί” δεν είναι αρκετό.

6. Προσαρμοστικότητα.

Όλοι πρέπει να μπορούν να αγοράζουν κορυφαίους τροχούς, αλλά όλοι δεν έχουν τις ίδιες απαιτήσεις.

Υπάρχουν οι αθλητές που απαιτούν περισσότερη ακαμψία, οι ανηφορίστες που θέλουν χαμηλότερο προφίλ τροχού, οι χομπίστες που θέλουν περισσότερη άνεση κ.ο.κ. Πριν την επιλογή των τροχών, γίνεται πάντα μια συζήτηση με τον υποψήφιο αγοραστή, για το τι ακριβώς χρειάζεται.

Επιλογές τροχών

Όπως αναφέραμε πριν, η εταιρεία διαθέτει τους τροχούς Strada, το κορυφαίο ζευγάρι τροχών δρόμου από ανθρακόνημα, οι οποίοι κατασκευάζονται σε διαφορετικά προφίλ με εκδόσεις για rim brakes ή δισκόφρενα.

Εναλλακτικά, μπορεί κάποιος να αγοράσει τους Strada II (αλουμίνιο), επίσης με εκδόσεις για κανονικά φρένα (rim brakes) ή δισκόφρενα.

Για την πόλη, υπάρχουν δυο ζευγάρια τροχών (ένα για δισκόφρενα και ένα για ν-brakes).

Στην κατηγορία ΜΤΒ, η εταιρία έχει μια διαφορετική προσέγγιση στην κατασκευή των τροχών. Θα υπάρχει μια βάση (κέντρα-ακτίνες και ακτινοκέφαλα) κορυφαία σε χαρακτηριστικά. Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που θέλει ο πελάτης να έχει το ζευγάρι των τροχών, θα επιλέγεται και το αντίστοιχο στεφάνι.

Αυτό θα βοήθα και στο κόστος (να μπορεί ο πελάτης να πάρει καλύτερο σετ τροχών για τα λεφτά του) και στην προσαρμοστικότητα (εάν αλλάξει ποδήλατο και θέλει διαφορετικού τύπου τροχών, θα πρέπει να αλλάξει μόνο στεφάνια). Η επιλογή των στεφανίων θα είναι ανθρακόνημα ή αλουμίνιο, κανονικά ή ασύμμετρα και θα καλύπτουν όλες τις κατηγορίες, εκτός από downhill και fatbikes (όπου υπάρχουν τροχοί αλλά με διαφορετική βάση).

Τέλος, υπάρχουν και κάποια «ειδικά» ζευγάρια τροχών κατά παραγγελία (custom), όπως πχ ζευγάρι τροχών για extra καταπονήσεις (touring ή υπέρβαρους αναβάτες) ή για κλασικά ποδήλατα κ.ο.κ.

Όλοι οι τροχοί καλύπτονται από την εταιρία με 2 χρόνια εγγύηση.

Επικοινωνία – Πωλήσεις

Η εταιρία έχει έδρα στην Δάφνη Αττικής, Στρατηγού Μπρούσαλη 2 & Λεωφ. Αγίου Δημητρίου.

Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην σελίδα της εταιρίας στο FB

https://www.facebook.com/bnswheels/

καθώς και στην ιστοσελίδα

http://bnswheels.simplesite.com/

Η εταιρεία διαθέτει τα προϊόντα της και σε λιανική και χονδρική τιμή.

Τηλ: 694 340 0503, υπεύθυνος Κώστας Τσολάκης

Email: bnswheels@hotmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Πώς να τρέχουμε πιο γρήγορα – Βασικός οδηγός

Αν είμαστε αρχάριοι στο τρέξιμο, ο πρώτος στόχος μας είναι συνήθως να τερματίσουμε μια νέα…