Alberto Contador – Θα εξάλειφα το βατόμετρο από τους αγώνες

O Alberto Contador επίσημα αποσύρθηκε από την επαγγελματική ποδηλασία με το τέλος της φετινής Vuelta. Παρόλα αυτά, παραμένει ενεργός αθλητής, συμμετέχοντας στο Japan Cup και σε ένα σιρκουϊ στην Σαγκάη μέσα στον Οκτώβριο.

Ο Contador ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της Vuelta, αλλά καθ ‘όλη τη διάρκεια των τριών εβδομάδων, η επιβλητική Sky και ο  Chris Froome κατάφεραν να αποτρέψουν την επίθεση των περισσότερων αντιπάλων του. Όπως ακριβώς έκαναν και στον Γύρο Γαλλίας τον Ιούλιο.

Βατόμετρα

Ο Contador υποστήριξε ότι οι αθλητές αποθαρρύνονταν από την επίθεση, από τις πληροφορίες που προέρχονταν από τα βατόμετρα τους.

“Το ακουστικό περιορίζει την εξέλιξη ενός αγώνα λιγότερο από το βατόμετρο, το οποίο θα εξάλειφα από τους αγώνες», δήλωσε ο Contador στη Marca.

«Εάν ανεβαίνετε ένα βουνό και ξέρετε ότι δεν μπορείτε να πάτε πάνω από 400 W και η Sky είναι στην κορυφή του peloton που πηγαίνει στα 400 W, δεν τολμάς να επιτεθείς γιατί θα μείνεις μέσα σε δύο χιλιόμετρα. Αλλά αν δεν βλέπεις τους αριθμούς, οι αισθήσεις σου μπορεί να σε οδηγήσουν σε επίθεση. Οι αθλητές μπλοκάρονται όταν βλέπουν τους αριθμούς, ειδικά σε κλίσεις έξι ή επτά τοις εκατό».

Όριο μισθού

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Vuelta, ο Contador δήλωσε ότι η ποδηλασία θα πρέπει να εισαγάγει ένα ανώτατο όριο μισθού. Με αυτόν τον τρόπο θα τεθεί ένα όριο στους προϋπολογισμούς των ομάδων, και έτσι θα είναι πιο εύκολο να προσελκύσουν χορηγούς.  Συνέχισε λέγοντας, ότι ομάδες μεγάλου προϋπολογισμού θα μπορούσαν να κυριαρχήσουν σε συγκεκριμένους αγώνες.

«Αν μια ομάδα έχει τέσσερις φορές τους προϋπολογισμούς άλλων, θα έχει πολλούς αθλητές που θα μπορούσαν να είναι αρχηγοί σε άλλες ομάδες [βλέπε Sky]. Με ομάδες όπως αυτές, ο αγώνας μπλοκάρεται», δήλωσε ο Contador.

Τα σχόλια του Contador σχετικά με το ανώτατο όριο μισθού, αντιμετωπίστηκαν με σκεπτικισμό από τον παλιό συναθλητή του Lance Armstrong. « .. Εύκολο να το δηλώνει στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου», έγραψε ο Armstrong στο Twitter.

Ο Contador επέμεινε ότι η επικείμενη συνταξιοδότησή του και η δήλωση του  για ανώτατο όριο μισθού δεν ήταν συνδεδεμένα.

«Δεν έχει καμία σχέση με αυτό», είπε. «Το όριο μισθού μπορεί να είναι υψηλό, αλλά όχι στρατοσφαιρικό. Ένας αρχηγός μπορεί να έχει υψηλό μισθό και τότε μπορεί να φτιαχτεί μια καλή και ανταγωνιστική ομάδα γύρω του. Έτσι, μπορεί να εξισορροπήσουν  τα πράγματα πολύ περισσότερο στους αγώνες, όπως κάνουν τώρα, έχοντας οκτώ αθλητές [αντί για εννέα] στους μεγάλους Γύρους».

Επιθέσεις

Η επίθεση του Contador στο Fuente Dé το 2012 του έδωσε τη νίκη στη Vuelta, μετά την επιστροφή του από την απαγόρευση ντόπινγκ και θεωρείται συχνά ως η ξεχωριστή επιτυχία στην καριέρα του. Παρόλα αυτά, ο Ισπανός δήλωσε ότι είχε απολαύσει εξίσου, πολλές ανεπιτυχείς επιθέσεις, όπως η επίθεση μεγάλης διάρκειας στο Alpe d’Huez του 2011, ή την επίθεσή του στο τελικό στάδιο του φετινού Paris – Nice.

«Το [Fuente Dé] ήταν όμορφο επειδή είχε ένα πολύ μεγάλο βραβείο, το στάδιο και το σύνολο, αλλά υπήρξαν και άλλες παρόμοιες επιθέσεις που δεν είχαν το ίδιο τέλος, αλλά τις ευχαριστήθηκα το ίδιο, όπως και οι οπαδοί» δήλωσε ο Contador.

«Υπήρξε η επίθεση στο Télégraphe, πέντε χιλιόμετρα στο εταπ, με άλλα 100 χιλιόμετρα για το τέλος [το 2011] ή η επίθεση από μακριά φέτος στο Croix de Fer [στο 17ο εταπ του Γύρου Γαλλίας] , ή ακόμα όταν όλοι περίμεναν να επιτεθώ, όπως στο Παρίσι-Νίκαια. Μπορεί να μην είχαν ένα τελείωμα όπως το Fuente Dé, αλλά για μένα ήταν εξίσου ικανοποιητικές».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Canyon Aeroad 2024 – Παρουσίαση

Η Canyon κυκλοφόρησε επίσημα την τελευταία έκδοση της ναυαρχίδας του αγωνιστικού ποδηλάτου…