25η Ανάβαση Ανατολής 2017 – Δελτίο Τύπου

Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος ΠΗΝΕΙΟΣ σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας,  συνδιοργανώνει  με το ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ, το Σύλλογο Ανατολιτών “Ιωάννης ο Πρόδρομος” και  την υποστήριξη της «Cyclinghellas.gr», τον  επετειακό για τη φετινή χρονιά ποδηλατικό αγώνα με την επωνυμίας «25η Ανάβαση Ανατολής» στις 22 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για αγώνα δρόμου 31 χιλιομέτρων και θα διεξαχθεί με αφετηρία την Αγιά και τερματισμό το χωριό Ανατολή Αγιάς. Ο αγώνας αφορά τις κατηγορίες Μίνι μικρά- μεγάλα, αγόρια και κορίτσια, Παμπαίδων, Παίδων, Ανδρών, Μάστερ  30+,40+,50+,60+ OΠEN 18+, 30+,40+,50+ και ΟΠΕΝ γυναικών.

Με τον αγώνα αυτό κλείνει  ο κύκλος των αναβάσεων για το 2017 που ανέλαβε να διοργανώσει  ο Π.Α.Σ. ΠΗΝΕΙΟΣ σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και Δήμους και με την  υποστήριξη της «Cyclinghellas.gr», στα πιο φημισμένα βουνά της Ελλάδας τον Όλυμπο  και τον Κίσσαβο. Να υπενθυμίσουμε οι  προηγούμενοι αγώνες που διεξήχθησαν ήταν η «2η Ανάβαση Καλλιπεύκης» σε συνεργασία με το Δήμο Τεμπών και το Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Καλλιπευκιωτών  “Η Πατωμένη”   στις 27/8 , με εκκίνηση από το Μακρυχώρι και τερματισμό στην Καλλιπεύκη. Επίσης, η «2η Ανάβαση Λιβαδίου»  σε συνεργασία με το Δήμο Ελασσόνας και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Λιβαδιωτών  στις 10/9, με εκκίνηση από την Ελασσόνα και τερματισμό στο Λιβάδι. Οι προηγούμενες διοργανώσεις είχαν μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή αθλητών από όλα τα μέρη της Ελλάδας με αριθμό συμμετοχών να φτάνουν τους 200 αθλητές σε κάθε διοργάνωση.

Στόχος των διοργανώσεων  είναι αφενός η ανάδειξη των ορεινών περιοχών, αφετέρου η ενίσχυση της ποδηλατικής κουλτούρας, η ανάδειξη του ποδηλάτου και η προώθηση του αθλήματος της ποδηλασίας. Με την αμέριστη στήριξη του Δήμου, Φορέων, χορηγών των Τοπικών Κοινωνιών αναδεικνύονται   ως μεγάλα αθλητικά  γεγονότα με όλα τα πιθανά τουριστικά και όχι μόνο οφέλη για τις περιοχές.

Ο Σύλλογός μας καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για να καλλιεργήσει και να ενισχύσει την ποδηλατική κουλτούρα και συνείδηση των ανθρώπων, ώστε όλοι μέσα από τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, να συσφίξουν τις σχέσεις τους. Μπορούμε όλοι μαζί να συνδυάσουμε την κουλτούρα του αθλητισμού και το σημαντικό τουριστικό όφελος για την τοπική κοινωνία.

Η συμμετοχή των αθλητών, σύμφωνα με τις προηγούμενες καθιερωμένες και  επιτυχημένες συνδιοργάνωσεις που γίνονται τα τελευταία χρόνια αναμένεται να είναι πολλή μεγάλη και να φτάσει μέχρι τους 200 αθλητές και να ξεπεράσει  τον αριθμό των 250 όλων μαζί αθλητών, συνοδών και θεατών που θα αφιχθούν στην Πλατεία Αγιάς και το γραφικό χωριό Ανατολή. Η φετινή διοργάνωση, στις 22 Οκτώβρη, συμπέφτει με την  «12η Γιορτή Μανιταριού»- αντάμωμα  των μανιταρόφιλων  Θεσσαλίας στην Ανατολή Αγιάς. Οπότε το χωριό αναμένεται να κατακλυστεί από φίλους της Ελληνικής φύσης και του ποδηλατικού αθλητισμού.

Ο Ποδηλατικός ΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ ευχαριστεί θερμά το Δήμο Αγιάς και τον το Σύλλογο Ανατολιτών “Ιωάννης ο Πρόδρομος” για την συνδιοργάνωση και την «Cyclinghellas.gr» για τη  υποστήριξη του αγώνα και προσκαλεί τους συμπολίτες   να εκδράμουν  στο όμορφο χωριό Ανατολή και να συμμετέχουν  ως θεατές στην ποδηλατική γιορτή που ετοιμάζεται

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Trans Pyrenees No3 – Βίντεο

Κάθε χρόνο, η ιστορία του να διασχίζεις τα Πυρηναία, να κυλάς με την μεταβλητότητα του κλί…