Καθώς η καλοκαιρινή ζέστη, έχει αντικατασταθεί από την φθινοπωρινή λιακάδα, ίσως ανακαλύπτουμε ότι η γκαρνταρόμπα μας υστερεί σε επιλογές. Μην ανησυχείτε όμως, γιατί η  φθινοπωρινή/χειμερινή σειρά της γνωστής Ιταλικής φίρμας ρούχων, Sportful,  είναι ήδη εδώ.

Η Sportful έχει αναγνωρίσει την τάση του ηπιότερου, πιο υγρού καιρού εδώ στην Ευρώπη και έχει ενσωματώσει μια ισορροπία αδιαβροχοποίησης και διαπνοής σε πολλά από τα προϊόντα της.

Εδώ, θα ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένα από τα βασικά κομμάτια από τη σύνθεση της ιταλικής μάρκας.

Sportful Fiandre

Η γκάμα Fiandre της Sportful αποτίνει φόρο τιμής στον υγρό καιρό της περιοχής της Φλάνδρας στο Βέλγιο και τα κομμάτια είναι βελτιστοποιημένα, όχι μόνο για τον καιρό, αλλά και για την απόδοση.

Sportful Fiandre Extreme jacket

Το Fiandre Extreme είναι το πιο ακριβό αντικείμενο της συλλογής ολόκληρης της σεζόν και για αυτήν την τιμή, θα περίμενε κανείς ένα εξαιρετικό προϊόν.

Βελτιστοποιημένο για θερμοκρασίες μεταξύ 0-15ο C, το Fiandre Extreme κατασκευάζεται από το ύφασμα Polartec NeoShell. Το υλικό προσφέρει προστασία από τη βροχή, το χιόνι και τον άνεμο, ενώ ισχυρίζεται ότι επιτρέπει μεγάλη διαπνοή.

Οι ραφές είναι περιορισμένες στο μπουφάν, για να βοηθήσουν στην μόνωση από τα εξωτερικά στοιχεία. Εκείνες που υπάρχουν, έχουν θερμοκολληθεί τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Το υπόλοιπο μπουφάν προσφέρει αρκετή ελαστικότητα, ώστε να μην αισθάνεται κάποιος περιορισμένες τις κινήσεις του.

Διαθέτει επίσης μπροστινό φερμουάρ πλήρους μήκους, τρεις εξωτερικές τσέπες και ένα υψηλό, εργονομικά κομμένο κολάρο.

Βάρος: 317g
Μεγέθη: XS-3XL
Χρώματα: Μαύρο, Κόκκινο, Κίτρινο Fluro
Τιμή: € 299.90

Sportful Fiandre Ultimate WS jacket

Και πάλι, δεν είναι ακριβώς μια οικονομική επιλογή, αλλά το Fiandre Ultimate WS προσφέρει προστασία από τα στοιχεία και περισσότερο από την ισχυριζόμενη διαπνοή.

Κατασκευασμένο εν μέρει από το υλικό Windstopper της Gore, είναι πλήρως αντιανεμικό, με το πρόσθετο πλεονέκτημα της αξιοπρεπούς απωθητικότητας του νερού. Το πίσω μέρος είναι κατασκευασμένο με το πιο διαπνέον ύφασμα NoRain.

Έτσι μας διατηρεί προστατευμένους από τον καιρό, επιτρέποντας την επιπλέον θερμότητα και τον ιδρώτα να διαφεύγουν από την πλάτη μας, αποτρέποντας τυχόν υπερθέρμανση.

Όπως και με τα περισσότερα προϊόντα της Sportful, το τζάκετ έχει ένα επιθετικό κόψιμο, που είναι απίστευτα άνετο στη θέση οδήγησης. Από την άλλη, μπορεί να το αισθανόμαστε άβολο, στην στάση του καφέ.

Βάρος: 275g
Μεγέθη: XS-3XL
Χρώματα: Κίτρινο Fluro, Μαύρο, Κόκκινο
Τιμή: € 199.90

Sportful  Fiandre Light Wind Jacket

Σε μια πιο λογική τιμή για χειμερινό τζάκετ, το Fiandre Light Wind έχει σχεδιαστεί για πιο ήπιες θερμοκρασίες, μεταξύ 10- 20ο C . Παρόλα αυτά, είναι αρκετά ελαφρύ για να χρησιμοποιηθεί και με άλλα υλικά, για ψυχρότερες βόλτες.

Το φερμουάρ πλήρους μήκους έχει ένα πτερύγιο για να αποφευχθεί η εισροή νερού/ανέμου και  είναι διαθέσιμο σε πέντε χρώματα.

Βάρος: 213g
Μεγέθη: XS-3XL
Χρώματα: Μαύρο, Κόκκινο, Κίτρινο Fluro, Πράσινο Fluro, Μπλε
Τιμή: € 169.90

Sportful Fiandre NoRain Pro bibshort

Τα Bibshorts που έχουν σχεδιαστεί για ψυχρότερες καιρικές συνθήκες, δεν είναι τόσο συνηθισμένα όσο θα έπρεπε. Συνδυασμένo με καλύμματα γονάτων ή ποδιών, ένα παχύτερο, ανθεκτικό στο νερό, σορτς μπορεί να είναι το πιο ευπροσάρμοστο ρούχο της ντουλάπας μας.

Το Fiandre NoRain Pro bibshorts δεν είναι νέο μοντέλο, αλλά η εταιρία το ανανεώνει για το 2017. Η Sportful δηλώνει ότι είναι το bibshorts με το οποίο προμηθεύει τις ομάδες Trek-Segafredo και Bahrain – Merida για ψυχρότερες καιρικές συνθήκες και αγώνες.

Τo μοντέλο συνδυάζεται με το μαξιλάρι TC Pro, το οποίο είναι το κορυφαίο της σειράς Sportful και εξαιρετικό για διαδρομές εκατοντάδων χιλιομέτρων.

Το σορτς κατασκευάζεται από το ύφασμα NoRain ανθεκτικό στο νερό και έχει εσωτερική επένδυση από fleece.

Βάρος: 235g
Μεγέθη: XS-3XL
Χρώματα: Μαύρο
Τιμή: € 139.90

Sportful Fiandre NoRain bibtight

Όπως και τα bibshorts της Fiandre NoRain Pro, η έκδοση κολάν, φέρει το ίδιο ύφασμα NoRain για εξωτερική αντίσταση στο νερό και μια εσωτερική στρώση fleece για μόνωση.

Το ύφασμα διπλού στρώματος στα γόνατα και τους μηρούς προσφέρει επιπλέον προστασία, ενώ ένα πίσω πτερύγιο προστατεύει από το σπρέι των τροχών.

Τα φερμουάρ στα γόνατα, είναι εργονομικά όταν χρειαστεί να αφαιρέσουμε το μουσκεμένο κολάν μετά την βροχερή και κρύα χειμερινή βόλτα μας.

Βάρος: 354g
Μεγέθη: XS-3XL
Χρώματα: Μαύρο, Μαύρο / Κίτρινο Fluro
Τιμή: € 144.90

Sportful R & D Strato Top

Ένα εντελώς νέο προϊόν και ιδέα για την σειρά του 2017, το R & D Strato συνδυάζει την διαπνοή ενός θερμικού μακρυμάνικου ζέρσεϊ, με την ελαφριά προστασία ενός γιλέκου.

Τα «Jerkets» όπως ονομάζονται, έχουν γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια στην ποδηλασία και το Strato μπορεί και να αποτελεί μια κατηγορία μόνο του. Ωστόσο, η ευελιξία που προσφέρει αυτό το ρούχο είναι κορυφαία.

Το R & D Strato συνδυάζει όπως είπαμε δύο διαφορετικά ρούχα, και με επιπλέον φερμουάρ στο στήθος για να βοηθήσει να δροσιστούμε στις μεγάλες αναβάσεις.

Το κομμάτι αυτό θα μπορούσε να προσφέρει αρκετή προστασία και ευελιξία σε μεταβαλλόμενο καιρό, από 8-18ο C.

Βάρος: 323g
Μεγέθη: XS-3XL
Χρώματα: Μαύρο, Κόκκινο / Μαύρο, Tradewinds / Μαύρο
Τιμή: € 149.90

Sportful Giara

Κυκλοφόρησε την περασμένη άνοιξη, και η σειρά Giara είναι η συγκεκριμένη gravel γκάμα ένδυσης της Sportful.

Ενώ η συγκεκριμένη γκάμα ένδυσης, μπορεί να είναι πολύ συγκεκριμένη για μερικούς, η πιο χαλαρή εφαρμογή, η λεπτή σχεδίαση και οι υψηλές επιδόσεις από την ιταλική μάρκα, μπορούν να εξυπηρετήσουν αρκετούς.

Το γιλέκο Giara Softshell είναι αρκετά παχύ για να προσφέρει  μόνωση και ζεστασιά, αλλά δεν προσφέρει πολλά από την άποψη της προστασίας από το νερό. Διαθέτει τρεις τσέπες φορτίου και μια πρόσθετη τσέπη με φερμουάρ.

Αν προτιμούμε να μην μοιάζουμε με pro αθλητή, όταν βγαίνουμε για προπόνηση, η σειρά Giara θα μπορούσε να είναι μια επιλογή για εμάς.

Βάρος: 357g
Μεγέθη: XS-3XL
Χρώματα: Μαύρο / Πράσινο Fluro, Μαύρο / Μπλε
Τιμή: € 139.90

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Amstel Gold Race 2024 – Νικητής ο Tom Pidcock

Μετά από μια κούρσα φθοράς όλη την ημέρα στο Amstel Gold Race, ο Tom Pidcock αναδείχθηκε ν…