25η Ανάβαση Ανατολής – Δελτίο Τύπου

Με αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή αθλητών  γιορτάστηκε την Κυριακή 22 Οκτωβρίου ο επετειακός ποδηλατικός αγώνας με την επωνυμία «25η Ανάβαση Ανατολής» με συνδιοργανωτές τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο ΠΗΝΕΙΟ, το Δήμο Αγιάς, τον δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο Ανατολιτών « Ιωάννης ο Πρόδρομος» και  την υποστήριξη της «Cyclinghellas.gr»

Με τον αγώνα αυτό έκλεισε  ο κύκλος των αναβάσεων για το 2017 που ανέλαβε να διοργανώσει  ο Π.Α.Σ. ΠΗΝΕΙΟΣ, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και Δήμους και με την  υποστήριξη της «Cyclinghellas.gr», στα πιο φημισμένα βουνά της Ελλάδας τον Όλυμπο  και τον Κίσσαβο.

Να υπενθυμίσουμε οι  προηγούμενοι αγώνες που διεξήχθησαν ήταν  «2η Ανάβαση Καλλιπεύκης» σε συνεργασία με το Δήμο Τεμπών και το Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Καλλιπευκιωτών  “Η Πατωμένη”   στις 27/8 , με εκκίνηση από το Μακρυχώρι και τερματισμό στην Καλλιπεύκη και η «2η Ανάβαση Λιβαδίου»  σε συνεργασία με το Δήμο Ελασσόνας και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Λιβαδιωτών  στις 10/9, με εκκίνηση από την Ελασσόνα και τερματισμό στο Λιβάδι. Όλες οι διοργανώσεις μαζί με τη σημερινή είχαν μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή αθλητών από όλα τα μέρη της Ελλάδας με αριθμό συμμετοχών να αγγίζουν  τους 200 αθλητές σε κάθε διοργάνωση.

Στον αγώνα συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι αθλητές από όλες τις κατηγορίες. Οι μικροί εκκίνησαν από την Κεντρική Πλατεία Αγιάς και τερμάτισαν μετά από διαφορετικά χιλιόμετρα ανά κατηγορία προς το δρόμο Μεγαλόβρυσου. Όλοι οι  μεγαλύτεροι  αθλητές, με εκκίνηση την Πλατεία Αγιάς, κατευθύνθηκαν προς Γερακάρι, Δήμητρα και  τερμάτισαν μετά από 31 χιλιόμετρα στην πλατεία του γραφικού χωριού Ανατολή.

Στην ηλιόλουστη Ανατολή  πλήθος κόσμου, που παραβρίσκονταν σε παράλληλη διοργάνωση των μανιταρόφιλων Θεσσαλίας, μαζί με  όλους τους φίλους του αθλήματος καταχειροκρότησαν την προσπάθεια των αθλητών δίνοντας μια γιορταστική νότα στο  κατάμεστο και φιλόξενο χωριό.

Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος ΠΗΝΕΙΟΣ οφείλει να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν στη άψογη διεξαγωγή του αγώνα:  στον  Δήμο Αγιάς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανατολιτών «Ιωάννης ο Πρόδρομος» για τη στήριξη στον αγώνα μας, για το γεύμα του τερματισμού σε όλους τους αθλητές και για την ευγενή χορηγία των επάθλων της ανάβασης και στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας για την άψογη φύλαξη των δρόμων.

Θερμές ευχαριστίες να απευθύνουμε  στους μεγάλους χορηγούς της διοργάνωσης  την

« www.cyclinghellas.gr »  και  το  «www.dalavikasbikes.gr»   που  υποστήριξαν δυναμικά τον αγώνα μας και προσέφεραν ως δώρο δωρεάν εγγραφή σε επόμενη ποδηλατική διοργάνωση που διοργανώνουν  για τους 30 νικητές του βάθρου.

Να ευχαριστήσουμε ακόμη τη γιατρό του αγώνα και  Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Στερεάς Ελλάδας Κα Βάσω Αυγέρη  για τη διάθεση Ασφενοφόρου οχήματος και τον Αλυτάρχη του αγώνα Κο Βολικάκη Nίκο και την Κομμισάριο αφίξεων  και σε χρέη Γραμματείας Κα Βολικάκη Πόπη.

Βαθιές ευχαριστίες ακόμη απευθύνονται προς  όλους τους υπόλοιπους χορηγούς και υποστηρικτές για την συμπαράσταση τους:  την εταιρεία «Kυκλοποδηλατική- Bianchi- Balliastic» , την  εταιρεία  «VIVA» για τους  χυμούς, τα «Ψυγεία Μουστάκας- Αγιάς» για τα φρούτα μετά τον τερματισμό, το συνεταιρισμό «Μελανόκαρπον» για του σούπερ αντιοξειδωτικούς χυμούς αρώνια.

Επίσης, το χορηγό κατάστημα  «Τσερκάζου Συσκευάζειν»– χαρτικά και είδη συσκευασίας του φίλου και συνποδηλάτη Τσερκέζου Σωτήρη  και στο κατάστημα Χρωμάτων και εργαλείων του Κου Κουτζεκλίδη,  την εταιρεία Service Αυτοκινήτου «AutoFit» Νταούτη, το καφέ «Las Ramblas».

Τέλος ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη πολύτιμη βοήθειά τους: το Ραφιοφωνικό Σταθμό  «Power fm93.2»www.powerfm932.gr  Αφοί Μπαρμπούτη  για την ηχητική κάλυψη του αγώνα και την εταιρεία πληροφορικής «32bit.gr»- Βίκυ Στάθη και Μπαρμπούτη Τίμο.

Ευγενικοί χορηγοί επικοινωνίας  ήταν  Ηλεκτρονική  εφημερίδα      «http://www.larissanet.gr/» , η «ΕΡΤ ΛΑΡΙΣΑΣ»  το  «Εν κινήσει» τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την στήριξη και προβολή του αγώνα μας.

Ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ ευχαριστεί και συγχαίρει όλους τους αθλητές, συνοδούς και θεατές που τίμησαν το σημερινό αγώνα. Ανανεώνουμε το αθλητικό μας ραντεβού  την επόμενη χρονιά με νέους  μεγάλους αγώνες και διοργανώσεις από τον Ποδηλατικό Πηνειό και την Cyclinghellas.

Στις 19 Μαίου έρχεται το Cyclosprotive Mythical Event με την επωνυμία «2ος ΔΡΟΜΟΣ ΔΑΦΝΗΣ» που ενώνει την ιστορία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

13ο εταπ – Η 2η νίκη για Philipsen

Ο Jasper Philipsen πέτυχε τη νίκη στο 13ο εταπ του Tour de France στο Pau μπροστά από τον …