Phil Gaimon – Ανακοίνωση για το θέμα μηχανικού ντόπινγκ του Fabian Cancellara

Ο Phil Gaimon έχει εκδώσει μια δήλωση σχετικά με τον ισχυρισμό που έκανε στο βιβλίο του Draft Animals, ότι ο συνταξιούχος Ελβετός αθλητής Fabian Cancellara θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα κρυφό ηλεκτρικό μοτέρ στο ποδήλατό του κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης εκστρατείας κλασικών του 2010.

Ο Gaimon δημοσίευσε τη δήλωση την Τρίτη. Προηγουμένως, οι δικηγόροι της Cancellara απαίτησαν ότι ο εκδότης των Draft Animals να το απομακρύνει από την πώληση και ότι ο Gaimon θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη.

Ο Αμερικανός Gaimon δήλωσε ότι απλώς επαναλάμβανε μια «καλά τεκμηριωμένη» φήμη, σχετικά με τις νίκες του Cancellara το 2010.

Ο Cancellara πάντα αρνείται ότι χρησιμοποίησε ποτέ ηλεκτρικό μοτέρ.

Η πλήρης δήλωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Gaimon είναι η εξής:

Στο «Draft Animals», επαναλάμβανα μια φήμη που είναι καλά τεκμηριωμένη και για πολλά χρόνια και την παρουσίασα ως τέτοια. Υποστηρίζω τη γνώμη μου, αλλά είναι ακριβώς αυτό και όποιος άνοιξε το βιβλίο θα ξέρει ότι αυτό που είπα ήταν μακριά από μια «κατηγορία».

Βάλτε ένα όπλο στο κεφάλι μου και αυτό πιστεύω και θα ήμουν ψεύτης αν το άφηνα απέξω, αλλά δεν ισχυρίζομαι αποκαλύψεις ή αποδείξεις, οπότε δεν βλέπω να «απομακρύνεται από τα ράφια» εκτός από τον κόσμο που το αγοράζει. Κατά ειρωνικό τρόπο, αυτό το κομμάτι στο βιβλίο απορρίπτει τις θεωρίες συνωμοσίας, σχετικά με τα μοτέρ σήμερα ως δόλωμα και τώρα έχει μετατραπεί σε δόλωμα.

Η φιλία μου με τον Tom Danielson είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας, έτσι συνήθως όταν παίρνω ένα γράμμα μίσους, με κατηγορεί ως υποκριτή γιατί δεν είμαι «υβριστής του ντόπινγκ». Δεν περίμενα ότι αυτό θα βγει εκτός πλαισίου ή θα μετατραπεί σε χιονοστιβάδα και λυπάμαι για όποιον χάσει χρόνο ή ενέργεια σε αυτό. Δεν ήθελα να πουλώ βιβλία με αυτόν τον τρόπο και δεν αξίζει αυτήν την ταλαιπωρία.

Υπήρχαν μερικά πράγματα που έπρεπε να βγάλω από μέσα μου, και να μοιραστώ  κάποιες δύσκολες στιγμές, για να δώσω μια εικόνα του αθλήματος όπως το έχω βιώσει. Όμως, αν μια ζουμερή αλήθεια για όλα είναι αυτό που κάποιοι ψάχνουν, μην μπουν καν στο κόπο να το αγοράσουν. Δεν αναφέρομαι σε κανένα σκάνδαλο που δεν είχατε ακούσει πριν και πιθανότατα θα έδειχνα ενσυναίσθηση προς τους ντοπαρισμένους που θα ήθελαν να μισώ. Νομίζω ότι αυτός ο τύπος αναγνώστη θα μείνει απογοητευμένος.

Η ιστορία που θέλω να πω είναι τι σημαίνει να ακολουθήσεις ένα όνειρο στο πικρό τέλος – πόσο σκληρά δούλευα, πόσο καλός έπρεπε να γίνω και τι επέλεξα να περάσω, και τελικά να αποτυγχάνω στο υψηλότερο επίπεδο ποδηλασίας και να συμφιλιώνομαι τελικά με αυτό.

Είναι η αλήθεια μου και είναι το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω και έβαλα πολύ χρόνο και συγκίνηση σε αυτό. Όμως, οι απόψεις μου δεν είναι πάντα δημοφιλείς, κάτι που καταλαβαίνω ότι θα κάνει τους ανθρώπους να θυμώνουν. Ελπίζω ότι μερικοί από εσάς θα διαβάσετε πέρα από τον θόρυβο και να απολαύσετε το “Draft Animals” για αυτό που είναι.

Όπως πάντα, φωνάζετε σε όλους όσους το παίρνουν, όσοι παίρνουν το χρόνο να διαβάσουν το βιβλίο (αντί για μια πρόταση) προτού να κρίνουν, και πηγαίνω για μια βόλτα με ποδήλατο.

Το διοικητικό όργανο του αθλητισμού, η UCI, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τον ισχυρισμό ότι ο Cancellara χρησιμοποίησε μοτέρ, εάν υπήρχαν νέες πληροφορίες.

Παρόλα αυτά, η δήλωση του Gaimon το κάνει να φαίνεται σαν να μην υπάρχουν νέα αποδεικτικά στοιχεία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Canyon Aeroad 2024 – Παρουσίαση

Η Canyon κυκλοφόρησε επίσημα την τελευταία έκδοση της ναυαρχίδας του αγωνιστικού ποδηλάτου…