Hammerhead Karoo – Ένας καινούργιος ανταγωνιστής του Garmin Edge

Έχουν περάσει μερικά χρόνια από τότε που η Hammerhead ανακοίνωσε το αξεσουάρ πλοήγησης H1. ‘Ηταν ένα σύστημα με φωτεινές ενδείξεις που μας επανέφερε στην προγραμματισμένη διαδρομή μας.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την είσοδο στην αγορά GPS συσκευών, με το Hammerhead Karoo. Αυτή η νέα μονάδα θα προσφέρει πλήρη πλοήγηση, ενσωμάτωση Strava, και διπλή συμβατότητα αισθητήρα ANT + / Bluetooth Smart.

Όλα τα παραπάνω βασίζονται σε λογισμικό Android με διάρκεια μπαταρίας 10 ωρών, 3G κυψελοειδής συνδεσιμότητα και αδιάβροχο πρωτόκολλο  IP67.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Πρώτη εικόνα

Όταν παίρνουμε για πρώτη φορά το Karoo, μοιάζει σαν ένα παχουλό Edge 820. Κάπου περίπου σαν το Polar V650 και μικρότερο από το Edge 1000. Το βάρος του είναι 168 γραμμάρια, αν και αυτό μπορεί να μειωθεί από τώρα μέχρι την παραγωγή. Έχει μέγεθος 98x72x28mm.

Όσο για το όνομα; Το Karoo πήρε το όνομά του από την έρημο στη Νότια Αφρική, όπου οι ιδρυτές μεγάλωσαν κάνοντας ποδήλατο.

Στο κάτω μέρος, χρησιμοποιείται ένα κούμπωμα με στροφή ενός τετάρτου, συμβατό με όλες τις βάσεις Garmin.

Η μονάδα έχει ένα γυάλινο κάλυμμα Gorilla, που υποτίθεται μειώνει την λάμψη από τον ήλιο. Στην αριστερή πλευρά, έχουμε δύο κουμπιά για καλύτερο έλεγχο των γαντιών, και στη συνέχεια δύο για τη δεξιά πλευρά. Η θύρα μικρο-USB τοποθετείται στο κάτω μέρος για φόρτιση.


Πίνακας οργάνων

Ξεκινάμε από τον πίνακα οργάνων, ο οποίος μας επιτρέπει να εισάγουμε διάφορες λειτουργίες – όπως τη διαμόρφωση αισθητήρων, την πλοήγηση κάπου ή τη γενική οδήγηση.

Όπως σημειώσαμε προηγουμένως, η μονάδα είναι ικανή να συνδυάζεται με αισθητήρες ANT + και Bluetooth Smart (ισχύς, ταχύτητα, ρυθμός, αλλαγές, μυϊκό οξυγόνο, έλεγχος προπόνησης και καρδιακό ρυθμό).

Μπορούμε να ρυθμίσουμε πολλαπλά προφίλ ποδηλάτων / δραστηριοτήτων, επιτρέποντάς μας να αποθηκεύσουμε αυτές τις διαμορφώσεις πεδίων δεδομένων με τον ίδιο τρόπο που θα κάναμε σε μια συσκευή Garmin Edge.

Πλατφόρμα πλοήγησης

Η πλατφόρμα πλοήγησης αποτελεί και την καρδιά του Karoo.  Ο στόχος της είναι δημιουργούμε διαδρομές, είτε από αποθηκευμένα αρχεία (π.χ. GPX / FIT) είτε από πλατφόρμες (Strava / MapMyRide / TrailForks). Επίσης, να επιλέγουμε που θέλουμε να πάμε, μέσω της οθόνης.

Είναι εκπληκτικά εύκολο, ακριβώς όπως θα κάναμε στο κινητό μας σε εφαρμογές χαρτών. Μπορούμε να μεγεθύνουμε το χάρτη γύρω από την οθόνη και στη συνέχεια να προσθέσουμε μια θέση και έτσι να δημιουργήσουμε μια διαδρομή.

Οι χάρτες θα αποθηκευτούν προσωρινά στη μονάδα, και μπορούν επίσης να μεταφορτωθούν χρησιμοποιώντας WiFi μέσα στη μονάδα.

Επίσης, μαζί τα δεδομένα πλοήγησης αποθηκεύεται και το προφίλ ανύψωσης, το οποίο δημιουργείται αυτόματα.

Ευελιξία

 Η συσκευή δουλεύει ταχύτατα. Όλα απλά αισθάνονται στιγμιαία, δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία καθυστέρηση.

Η εταιρεία διαθέτει διάφορα χαρακτηριστικά που έχουν προγραμματιστεί για μετά την κυκλοφορία, συμπεριλαμβανομένων τομέων όπως οι δομημένες προπονήσεις και ένα πλήρες σύστημα ζωντανής καθοδήγησης για την παροχή ανατροφοδότησης σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης.

Αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το τέλος του 2017 για να δούμε πώς όλα αυτά θα διαμορφωθούν.

Τεχνικές προδιαγραφές

Ας δούμε συνολικά τις τεχνικές προδιαγραφές της συσκευής

Τιμές & Διαθεσιμότητα

Προς το παρόν η εταιρεία δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει τις πληροφορίες σχετικά με τις τιμές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

21ο εταπ – 6η νίκη για Pogačar και συνολική νίκη στο Tour

Ο Tadej Pogačar κέρδισε στην τελική φάση του Tour de France 2024 με μια ακόμη εντυπωσιακή …