Αποκτώντας ένα επαγγελματικό συμβόλαιο μέσω του Zwift

Ένας νεαρός 21 χρονών από τη Νέα Ζηλανδία, έγινε ο πρώτος αθλητής που κερδίζει ένα επαγγελματικό συμβόλαιο με τις επιδόσεις του στο Zwift, μετά από συμφωνία με την ομάδα εξέλιξης της Dimension Data.

Ο Ollie Jones, πρώην πρωταθλητής στο αθλητικό πατιναζ, ανταγωνίστηκε περισσότερους από 9.000 άλλους αναβάτες,  για να κερδίσει την συμφωνία -στην κατηγορία U23 – για την ομάδα Qhubeka, στο πλαίσιο του προγράμματος Zwift Academy.

Ο Jones ήταν ένας από τους τρεις αναβάτες, που επιλέχθηκαν για να πάρουν μέρος στο προπονητικό στρατόπεδο  της Dimension Data στη Νότια Αφρική. Αυτό ακολούθησε ένα πρόγραμμα προπόνησης έξι εβδομάδων στο Zwift και στη συνέχεια δύο εβδομάδες με 10 ημιτελικούς, πάνω και κάτω από το προπονητήριο.

Μαζί με τους υπόλοιπους τρεις φιναλίστ, τον Νέο Ζηλανδό Sam Mobberley και τον Αυστραλό Nick White, ο Jones πέρασε μια εβδομάδα νέων προκλήσεων και ποδηλάτησε μαζί με τους αθλητές της Dimension Data, όπως ο Mark Cavendish και ο Edvald Boasson Hagen, προτού συμφωνηθεί ότι είχε κερδίσει το επαγγελματικό του συμβόλαιο.

«Το να πω ότι αυτό είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, είναι το λιγότερο», δήλωσε ο Jones. «Είναι μια εμπειρία που αλλάζει τη ζωή και δεν μπορώ ακόμα να πιστέψω ότι συμβαίνει. Τώρα είμαι στην επόμενη φάση να κάνω τη μετακίνηση σε ένα σπίτι στην Lucca της Ιταλίας και να κάνω ό, τι μπορώ για να υποστηρίξω τους συναθλητές μου στην επόμενη σεζόν».

Ο Jones είναι ο δεύτερος αθλητής που αποκτά επαγγελματικό συμβόλαιο μέσω των επιδόσεων στο Zwift. Πρώτος ήταν ο Αμερικάνος Leah Thorvilson που προάχθηκε σε επαγγελματία με την Canyon-SRAM το 2017 και πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιο του.

Ο διευθυντής της Dimension Data, Douglas Ryder, δήλωσε ότι ήταν ευχαριστημένος με το νέο του αθλητή και ότι η ευκαιρία να συμμετάσχει ο Jones σε ένα προπονητικό στρατόπεδο της ομάδας, απέδειξε ότι είχε την δυνατότητα να επιτύχει ως επαγγελματίας αθλητής.

«Η εύρεση του επόμενου νέου ταλέντου δεν είναι ποτέ εύκολη, αλλά η εμβέλεια και η συλλογή δεδομένων της Zwift ανοίγει την ομάδα μας σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο Ryder.

«Φυσικά, δεν υπάρχει υποκατάστατο της τακτικής, του ποδηλάτου και των δεξιοτήτων που χρειάζεται ένας αναβάτης στις απαιτήσεις του πραγματικού κόσμου, αλλά αυτοί οι φιναλίστ μας έδωσαν την πρώτη ύλη, που πρέπει να βρούμε για την επόμενη γενιά ταλέντων παγκόσμιας κλάσης.

«Αυτό δεν είναι ένα τέχνασμα μάρκετινγκ. Πολλοί από τους αθλητές μας είναι παθιασμένοι με την προπόνηση στο Zwift και έχουν δει από πρώτο χέρι τι ικανός αθλητής είναι ο  Ollie. Είμαστε υπερήφανοι που τον έχουμε στην ομάδα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Γιατί πρέπει να αποφεύγουμε τα αναψυκτικά;

Όλοι αναζητάμε ένα παγωμένο αναψυκτικό, στη μέση μιας καλοκαιρινής προπόνησης. Όμως μακροπ…