Όλοι μας έχουμε κάνει τις ίδιες σκέψεις…Είτε επειδή δεν έχουμε γκαράζ είτε ο φόβος της ασφάλειας του ποδηλάτου μας, προσπαθήσαμε να λύσουμε το αίνιγμα της αποθήκευσης μέσα στο σπίτι.

Μια και σίγουρα το έτερον ήμισυ θα είχε αντιρρήσεις, ίσως ήταν καλύτερα να διαλέξουμε ένα έπιπλο, φτιαγμένο ειδικά για το ποδήλατο μας. Ανακαλύψαμε πέντε εταιρίες που βρήκαν τον τρόπο, να κάνουν το ποδήλατο αξεσουάρ του σπιτιού μας, εξοικονομώντας αποθηκευτικό χώρο.

Velo

Με την έδρα της στη Μελβούρνη και Σίδνεϊ, η εταιρεία Velo, παράγει μια απλή και κομψή «ντουλάπα ποδηλάτου» που μπορεί να χωρέσει άψογα σε οποιοδήποτε περιβάλλον, χάρη στον καθαρότατο και μινιμαλιστικό σχεδιασμό της. Είναι κατασκευασμένη στο χέρι, από ένα σκίτσο στο τελικό αποτέλεσμα.

Αποθηκεύει τόσο το ποδήλατό μας, όσο και όλα τα πιθανά εργαλεία και τα αξεσουάρ που μπορεί να χρειαστούμ, τακτοποιημένα σε ένα μέρος, οπότε δεν χρειάζεται να τρέχουμε τελευταία στιγμή για να βρούμε εκείνο το χαμένο γάντι.

Chol # 1

Οι Xιλιανοί σχεδιαστές Chol # 1 δημιούργησαν ένα σύνολο τεμαχίων επίπλων που δρουν και ως κομψή αποθήκευση ποδηλάτου. Τα μινιμαλιστικά σχέδια, τα οποία περιλαμβάνουν ράφια, είναι ιδιαίτερα πρακτικά για μικρά διαμερίσματα.

Όχι μόνο θα κρατήσουν το ποδήλατό μας ασφαλώς αποθηκευμένο, θα το κάνει να φανεί υπέροχο επίσης. Κάθε κομμάτι είναι κατασκευασμένο από ξύλο και προσφέρεται σε διάφορα χρώματα.

MIKILI

«Το ποδήλατο δεν είναι πλέον μόνο ένα μέσο μεταφοράς, αλλά ένας τρόπος ζωής και αξεσουάρ μόδας». Αυτός είναι ο χαιρετισμός της  MIKILI, μιας Βερολινέζικης εταιρείας και παραμένουν σίγουρα αληθινοί στα λόγια τους.

Τα προϊόντα τους έχουν έντονη μινιμαλιστική αισθητική. Μια σειρά ξύλινων ραφιών για το ποδήλατο μας, που έχουν σχεδιαστεί για να το αναδεικνύουν, αλλά που μπορούν να σταθούν και μόνα τους.

Peri

Μην ξεγελιέστε από την εμφάνιση, το σταντ ποδηλάτου Peri δεν είναι μια περίεργη παραλλαγή σε μια άρπα ή σε οποιοδήποτε άλλο όργανο. Αποτελεί ένα κομψό έπιπλο, που ανεβάζει την ατμόσφαιρα του σπιτιού μας μερικά επίπεδα επάνω.

Η εταιρεία έχει έδρα στο Denver, Colorado, αλλά μπορούμε να παραγγείλουμε κάτι ανάλογο διαδικτυακά.

Killwood

Τα δάση της Βρετανικής Κολούμπια, στον Καναδά, καταστράφηκαν από ένα ενδημικό σκαθάρι πριν από λίγο καιρό, καθιστώντας τόνους ακατέργαστου ξύλου άχρηστους για τη συμβατική βιομηχανία ξυλείας.

Εταιρείες όπως η Killwood μεταμόρφωσαν αυτό το κυριολεκτικό «σκοτωμένο ξύλο» σε χρήσιμα gadgets κατασκευασμένα από υλικό που διαφορετικά θα πετιόταν. Ένα πρωταρχικό παράδειγμα είναι το ράφι ποδηλάτου BIKA, το οποίο φτιάχνεται για να μας φέρει ευκολία και design στο σπίτι μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Τα καλύτερα «έξυπνα» προπονητήρια για το 2022

Ποια είναι τα καλύτερα «έξυπνα» προπονητήρια που πρέπει να λάβουμε υπόψη για την προπόνηση…