O Froome επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του στο Giro 2018

Ο Chris Froome στην επίσημη παρουσίαση του Giro d’ Italia, ανακοίνωσε την συμμετοχή του. Το κατόρθωμα αυτό έχει να επιτευχθεί από τον Marco Pantani το 1998. Αθλητές που προσπάθησαν το διπλό, όπως οι Alberto Contador, Nairo Quintana και άλλοι δεν μπόρεσαν να το επαναλάβουν.

Ο Βρετανός επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στην εκδήλωση σε ένα σύντομο βίντεο μήνυμα που προβλήθηκε στην παρουσίαση του Giro.

«Είναι μια μοναδική κατάσταση για μένα, έχοντας κερδίσει το Tour και τη Vuelta και τώρα έχοντας την ευκαιρία να πάω στο Giro και να προσπαθήσω να κερδίσω ένα τρίτο συνεχόμενο Grand Tour», δήλωσε. «Είναι πραγματικά συναρπαστικό να μπορείς να αναλάβεις μια νέα πρόκληση, να κάνεις κάτι που ίσως οι άνθρωποι δεν αναμένουν».

«Είναι ένα εντελώς νέο κίνητρο για μένα να δούμε αν μπορώ να κάνω κάτι ιδιαίτερο το επόμενο έτος. Αισθάνομαι σαν η καριέρα μου να ξεκίνησε στην Ιταλία με κάποιο τρόπο. Έζησα εκεί για τρία χρόνια, όταν άρχισα την καριέρα μου ως επαγγελματίας. Οπότε, έχοντας την ευκαιρία να επιστρέψω στο Giro στη θέση που είμαι τώρα και με την ευκαιρία που έχω, αισθάνομαι με κάποιο τρόπο ότι ολοκληρώνω έναν κύκλο».

Μαζί με Merckx και Hinault

Αν κερδίσει τον αγώνα, θα ενωθεί με τους Eddy Merckx και Bernard Hinault ως τους μοναδικούς αθλητές που κατέκτησαν τρία διαδοχικά Grand Tours. Ο Merckx το έπραξε όταν κέρδισε το Giro και το Tour το 1972 και τη Vuelta το 1973, επεκτείνοντας το σερί σε τέσσερα διαδοχικά Tour, όταν πήρε επίσης το Giro του ίδιου έτους.

Ο Hinault πήρε το 1982 Giro και το Tour, καθώς και το 1983 τη Vuelta. Την εποχή εκείνη, η ισπανική εκδήλωση πραγματοποιούταν πριν από το Giro και το Tour. Από τότε έχει μεταφερθεί στην τρέχουσα θέση της.

Ο Froome είπε ότι η εμπιστοσύνη που απέκτησε από το Tour de France και την Vuelta a España την ίδια χρονιά είναι μέρος του λόγου του για την προσπάθεια του διπλού Giro / Tour.

«Είναι κάτι που η ομάδα έχει εξετάσει προσεκτικά και έχουμε μιλήσει για πολλά», δήλωσε. «Γνωρίζουμε ότι θα ήταν ένα σημαντικό κατόρθωμα στη σύγχρονη εποχή να κερδίσουμε τόσο το Giro όσο και το Tour στην ίδια εποχή, αλλά ο τρόπος με τον οποίο καταφέραμε τα πράγματα φέτος, μου δίνει εμπιστοσύνη ότι μπορώ να στοχεύσω με επιτυχία και τους δύο αγώνες».

«Ένας άλλος παράγοντας είναι ότι υπάρχει μια επιπλέον εβδομάδα μεταξύ του Giro του επόμενου έτους και του Tour de France. Αυτή είναι μια ακόμη εβδομάδα για αποκατάσταση και για προπόνηση από ό, τι θα ήταν κανονικά, το οποίο νομίζω ότι μπορεί να καταστήσει πιο εύχρηστο και ευνοϊκό για να μπορέσω να συμμετάσχω και στους δύο αγώνες σε εξαιρετική κατάσταση».

Ο Froome για 4 διαδοχικές νίκες

Ενώ υπάρχει η πιθανότητα ότι ο Froome θα μπορούσε να χάσει το Tour, μετά από μεγάλη προσπάθεια στο Giro, ο διευθυντής της Sky, Dave Brailsford πιστεύει ότι ο αρχηγός της ομάδας μπορεί να το κάνει.

“Μερικές από τις μεγαλύτερες ιστορίες του ποδηλάτου έχουν παιχτεί στο Giro  και το επόμενο έτος μας δίνει την ευκαιρία να γράψουμε ένα δικό μας κεφάλαιο», δήλωσε. «Θα πάμε τον Chris στο Giro με σκοπό να κερδίσουμε τρία διαδοχικά Grand Tours και στη συνέχεια να πάμε στη Γαλλία με στόχο να κερδίσουμε το Tour».

«Είναι κάτι που εξετάσαμε λεπτομερώς ως ομάδα. Μερικοί από τους καλύτερους αθλητές προσπάθησαν να κερδίσουν το Giro d’Italia και το Tour de France την ίδια εποχή, αλλά πολύ λίγοι ήταν επιτυχείς, γι ‘αυτό είναι μια πρόκληση που έχουμε τεράστιο σεβασμό.

“Αλλά είναι προκλήσεις όπως αυτές που έχουν να κάνουν με την ουσία της ομάδας – – να θέτουμε φιλόδοξους στόχους, να προετοιμαζόμαστε κατάλληλα και να είμαστε διατεθειμένοι να ποντάρουμε τα πάντα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Γιατί πρέπει να αποφεύγουμε τα αναψυκτικά;

Όλοι αναζητάμε ένα παγωμένο αναψυκτικό, στη μέση μιας καλοκαιρινής προπόνησης. Όμως μακροπ…