Cyclonews – Η εναλλακτική ενημέρωση που δημιουργήθηκε από ανάγκη

Η αναζήτηση

Στις αρχές του 2017, αναζητώντας τρόπους να κοινοποιήσουμε δελτία τύπου για ποδηλατικούς αγώνες, ανακαλύψαμε ότι δεν υπήρχαν πολλοί τρόποι για να το κάνουμε. Οι ιστοσελίδες που ασχολούνταν αμιγώς με την ποδηλασία ήταν ελάχιστες και οι μισές από αυτές δεν δέχονται να κοινοποιήσουν δελτία τύπου (!)

Μια και παρακολουθούμε ανελλιπώς τις μεγάλες ποδηλατικές διοργανώσεις, όπως τις Κλασσικές της άνοιξης, τους μεγάλους Γύρους, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κ.ο.κ., ανακαλύψαμε επίσης ότι δεν υπήρχε ένα ελληνικό μέσο που να κάλυπτε με αρθρογραφία αυτές τις εκδηλώσεις. Έτσι, έπρεπε αναγκαστικά να διαβάζουμε την ξένη αρθρογραφία.

Μια και ασχολούμαστε πάνω από 10 χρόνια με την ποδηλασία δρόμου, συμμετέχοντας σε αγώνες και μπρεβέ, πάντα δεχόμασταν ερωτήσεις για θέματα που απασχολούσαν και εμάς, όταν βρισκόμασταν στα πρώιμα ποδηλατικά μας χρόνια: Ερωτήσεις για τη συντήρηση, τις τεχνικές, τις προπονήσεις, τους κανονισμούς των αγώνων, το σωστό ντύσιμο, τα κατάλληλα αξεσουάρ, τη σωστή διατροφή κ.ο.κ.

Μια και το ενδιαφέρον από τον κόσμο υπήρχε, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν σωστό να βρεθεί και ένας τρόπος για να μεταλαμπαδεύσουμε όλη αυτήν την γνώση που αποκτήσαμε κατά καιρούς, σε ένα ευρύτερο κοινό. Άλλωστε, γνώση που δεν μεταφέρεται, είναι νεκρή γνώση.

Η γέννηση

Έτσι λοιπόν, μετά από αρκετό ψυχανέμισμα, ήρθε στη ζωή το Cyclonews τον Ιούνιο του 2017. Κλείνοντας πλέον μισό χρόνο διαδικτυακής ύπαρξης, με χαρά βλέπουμε ότι πολλοί ποδηλάτες – και μη – το έχουν αγκαλιάσει και το εμπιστεύονται για την καθημερινή ενημέρωση τους.

Μπαίνοντας στη θέση του εκάστοτε αναγνώστη, δημοσιεύουμε οτιδήποτε θα θέλαμε εμείς να διαβάζουμε σε μια ενημερωτική ελληνική ιστοσελίδα για την ποδηλασία. Αρθρογραφία από αγώνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αγωνιστικά νέα και δελτία τύπου, τεχνικά άρθρα, παρουσιάσεις νέων ποδηλάτων, νέων αξεσουάρ και νέων τεχνολογιών.

Φυσικά, θέλαμε και την δική σας φωνή και έτσι η στήλη Your Cyclo έχει δημιουργηθεί για να φιλοξενεί την δική σας ποδηλατική ιστορία. Η ιστορία αυτή μπορεί να είναι το τελευταίο σας μπρεβέ, ο τελευταίος σας αγώνας, μια όμορφη ποδηλατοβόλτα, ή κάτι ολοκληρωμένο που θα θέλατε να μοιραστείτε με τους υπόλοιπους από εμάς.

Το επόμενο βήμα

Πέραν από την ενημέρωση, το επόμενο βήμα ήταν να περάσουμε στην άλλη όχθη, ώστε να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες του χώρου και τους διοργανωτές αγώνων.

Για τους επαγγελματίες, το Cyclonews προσφέρει αρκετούς τρόπους συνεργασίας, ώστε να υπάρχει επαρκής προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρουν. Μερικοί από τους τρόπους είναι οι παρουσιάσεις των εμπορικών σημείων, των νέων προϊόντων, οι δοκιμές, η προώθηση προϊόντων e-shop κ.ο.κ.

Για τους διοργανωτές αγώνων και μπρεβέ, που αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες – κάτι που γνωρίζουμε από πρώτο χέρι- θέλουμε να βοηθήσουμε σε αυτό που θέλουν να πραγματοποιήσουν. Ονομάζουμε αυτήν την πρωτοβουλία Χορηγία Διοργάνωσης και συνιστά ένα ολοκληρωμένο πακέτο προβολής της εκδήλωσης.

Η επόμενη μέρα

Κλείνοντας το 2017, το 7μηνο δοκιμαστικής λειτουργίας πήγε πολύ καλύτερα από ό,τι περιμέναμε, πιάνοντας όλους τους στόχους απόδοσης. Οπότε συνεχίζουμε δυναμικά στο 2018, και ελπίζουμε να προσεγγίσουμε ακόμα περισσότερους αναγνώστες.

Με την καινούργια σεζόν να ανατέλλει, συνεχίστε την υποστήριξη που μας δείχνετε, στείλτε μας απορίες ή πράγματα που θα θέλατε να διαβάζετε περισσότερο απο εμάς, κοινοποιήστε μας τα δελτία τύπου από τις εκδηλώσεις που ετοιμάζετε και ζητήστε την βοήθεια μας, όπου νομίζετε ότι μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

Αν νομίζετε ότι κάνουμε καλή δουλειά, πείτε ένα καλό λόγο για εμάς σε φίλους και γνωστούς.

Για οποιαδήποτε επικοινωνία, απορία ή βοήθεια στην επόμενη ποδηλατική σας περιπέτεια, το email μας είναι info@cyclonews.gr

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος για εσάς και τις οικογένειες σας.

Keep on cycling…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Ρόφημα αποκατάστασης – Πόσο σημαντικό είναι;

Υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με τα ροφήματα αποκατάστασης στην ποδηλασία. Αυτό συμβαίνει…