Αγαπημένα ποδηλατικά προϊόντα του 2017

Αν και η εκκίνηση του Cyclonews έγινε στο δεύτερο μισό του 2017, προλάβαμε και εξετάσαμε αρκετά ποδηλατικά προϊόντα. Ποια από αυτά μας άρεσαν; Ποια ήταν αυτά που μας προκάλεσαν το ενδιαφέρον; Ποια θα ήταν τα προϊόντα που – πιθανά- θα αγοράζαμε, αν έπρεπε να καλύψουμε μια συγκεκριμένη ανάγκη μας;

Σας παραθέτουμε λοιπόν, τα δικά μας αγαπημένα ποδηλατικά προϊόντα:

Belgie Spirit

Ξεκινάμε με ένα ποδήλατο από τιτάνιο, που μας έκανε εντύπωση ο κομψός, λιτός σχεδιασμός του, μαζί με μια πολύ προσιτή τιμή.

Αν και το ποδήλατο δεν κατασκευάζεται in house από την εταιρία, αυτό δεν αφαιρεί σε τίποτα στο τελικό φινίρισμα του είτε σαν τελικό προϊόν είτε σαν πλαίσιο.

Τσάντα σέλας Topeak BackLoader

Μια πολύ χρηστική τσάντα, για μεγάλες ποδηλατικές βόλτες ή μπρεβέ. Υπάρχουν πλέον πολλές εταιρίες, που παράγουν ανάλογες τσάντες. Απλά η συγκεκριμένη εταιρεία είναι από τις αγαπημένες μας.

Παρέχει όγκο 10 λίτρων, με ειδική αδιάβροχη θήκη που περικλείει την κυρίως τσάντα.

Θερμαινόμενα καλύμματα Ekoi

Σίγουρα μια καινοτομία, στον τομέα των καλυμμάτων. Συνίσταται για περιοχές της Βορείου Ελλάδος ή για αμετανόητους βουνίσιους που τους αρέσουν τα χιονισμένα μονοπάτια.

Διαθέτουν ενσωματωμένες μπαταρίες, που παράγουν θέρμανση σε 4 διαφορετικές λειτουργίες. Μέγιστη διάρκεια 5 ώρες.

Tacx Magnum

Tacx Magnum treadmillΈνας πρωτοποριακός διάδρομος από την γνωστή εταιρεία. Είναι ο μοναδικός διάδρομος πάνω στον οποίο μπορούμε να κάνουμε την προθέρμανση μας τρέχοντας, και μετά να ανέβουμε πάνω με το ποδήλατο μας και να κάνουμε το πρόγραμμα μας.

Και αν ανησυχείτε πόσο ρεαλιστικό πρόγραμμα μπορούμε να κάνουμε, ο διάδρομος φτάνει σε ταχύτητα τα 30 χ.α.ω. και μέγιστη κλίση 15%.

BnS Wheels

Τροχοί ποδηλάτου που κατασκευάζονται στην Ελλάδα και που δεν υστερούν σε τίποτα από τους επώνυμους τροχούς.

Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με την εταιρία και να παρουσιάσουμε τον τρόπο που κατασκευάζονται. Επίσης, σε λίγο καιρό ολοκληρώνουμε την δοκιμή των νέων τροχών αλουμινίου του 2018, Strada II, για την οποία θα έχουμε μια αναλυτική παρουσίαση.

3T Strada

Ακόμα ένα aero ποδήλατο, όπως αρκετά πλέον θα πουν μερικοί. Όχι ακριβώς… Είναι από τα λίγα aero ποδήλατα, που σχεδιάστηκε συγκεκριμένα για χρήση με ελαστικά 28 χιλιοστών και το μοναδικό με σύστημα μονού δίσκου.

Και φυσικά ένα τόσο εναλλακτικό ποδήλατο, δεν θα μπορούσε να λείπει από το επαγγελματικό πελοτόν. Για τη σεζόν του 2018, θα αποτελεί το ποδήλατο της επαγγελματικής ομάδας Aqua Blue Sport.

SRAM XX1 Eagle

Μια και η αμερικάνικη SRAM είναι η εταιρεία που «τόλμησε» να φέρει το μονό δίσκο στα ποδήλατα βουνού, ήταν λογικό να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα.

Mετά το επιτυχημένο σύστημα 1Χ11, το επόμενο λογικό βήμα ήταν το 1Χ12. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο στόχος δεν ήταν οι περισσότερες σχέσεις αλλά οι ομαλότερες και πιο ήσυχες αλλαγές. Παρόλα αυτά, η κασέτα 12αρα κασέτα 10-50Τ είναι πλέον γεγονός, για τους απαιτητικούς βουνίσιους.

Πιστεύουμε ότι είναι θέμα χρόνου να μεταπηδήσει και στα ποδήλατα δρόμου.

Zwift

Προπονηθείτε στον ψηφιακό κόσμο του Ζwift - Βίντεο

Σίγουρα το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα ποδηλατικής προσομοίωσης. Αν έχουμε ένα έξυπνο προπονητήριο, οι προπονήσεις «δωματίου» ποτέ δεν θα τόσο βαρετές και μονότονες όσο ήταν.

Σαν έξτρα μπόνους, μπορούμε να προπονηθούμε διαδικτυακά με φίλους, ώστε να ανήκουμε σε ένα virtual γκρουπ.

Wahoo Elemnt Bold

Aν και το αρχικό μοντέλο της εταιρίας δημιουργήθηκε το 2010, ήταν μόλις το 2015 όταν παρουσίασαν το πρώτο τους GPS κοντεράκι.

Αυτή τη χρονιά λάνσαραν το Elemnt Bold, το πρώτο δοκιμασμένη αεροδυναμικό κοντεράκι που για το 2018, θα το χρησιμοποιεί αποκλειστικά η ομάδα στην οποία ανήκει ο Peter Sagan.

Piranello Nytro

Προσωπικά, δεν μας ελκύουν τα ποδήλατα δρόμου με ηλεκτρική υποβοήθηση (όπως υποθέτω σε πολλούς από εσάς). Όμως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι ήθελε πολλά κότσια, για μια μεγάλη ιταλική φίρμα αγωνιστικών ποδηλάτων, να παράγει ένα τέτοιο ποδήλατο.

Λέγοντας τα παραπάνω, το εν λόγω ποδήλατο ζυγίζει 13 κιλά, έχει ένα πολύ αποδοτικό ηλεκτρικό κινητήρα 400 watt και πολύ καλές αεροδυναμικές γραμμές, θυμίζοντας αρκετά το Dogma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Canyon Aeroad 2024 – Παρουσίαση

Η Canyon κυκλοφόρησε επίσημα την τελευταία έκδοση της ναυαρχίδας του αγωνιστικού ποδηλάτου…