Omega Cycling Club – Δελτίο τύπου

Ένας νεοσύστατος ποδηλατικός σύλλογος ορμώμενος από τον βορρά της χώρας, με σκοπό να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο την ελληνική ποδηλατική οικογένεια.Άλλη μια ποδηλατική ομάδα λοιπόν.Κατά πόσο χρειάζεται άλλη μια ομάδα; Διαφέρει σε κάτι των υπολοίπων;


Μια ακόμη αθλητική ομάδα, είτε ποδηλατική, είτε οποιασδήποτε άλλης μορφής, πάντα θα έχει θέση σε μια χώρα που ακόμη ψάχνει να βρει την αθλητική της ταυτότητα, η οποία παραμένει χαμένη κάπου ανάμεσα στο μονοπώλειο του ποδοσφαίρου, την στιγμή που η υπόλοιπη Ευρώπη χορεύει “ορθοπέταλο” στην διάρκεια των μεγάλων ποδηλατικών γύρων.


Πέρα βέβαια από το αθλητικό κομμάτι, υποχρέωση ενός αθλητικού συλλόγου -του οποίου οι αθλητές έχουν την ιδιαιτερότητα να κινούνται σε κοινόχρηστους δρόμους -είναι η προώθηση μιας ποδηλατικής οδικής συμπεριφοράς καθώς και την ανάδειξη της ποδηλασίας ως εναλλακτικής μετακίνησης εν γένει.


Πόσο εύκολο είναι ένα τέτοιο εγχείρημα στην Ελλάδα του 2018;


Σε μια χώρα της οποίας αρκετοί οδηγοί μηχανοκίνητων θεωρούν τους δημόσιους δρόμους αποκλειστικής χρήσης από τους ίδιους, αγνοώντας ή ακόμη και δυσανασχετώντας στην παρουσία  των ποδηλατών και τις υποχρεώσεις που συνοδεύουν την συνύπαρξη των δύο παραπάνω μέσων μεταφοράς, δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα να είσαι ποδηλάτης. Πόσο μάλλον ποδηλάτης που καλύπτει καθημερινά δεκάδες χιλιόμετρα. Στο παραπάνω σκηνικό προσθέστε τους άθλιους δρόμους και τις κακοτεχνίες.


Στο αθλητικό κομμάτι τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Το ποσό για την επιδότηση της ποδηλασίας που θα διατεθεί από την πολιτεία για τη χρονιά που διανύουμε θα είναι μηδενικό. Όλες οι ελπίδες για την ανάπτυξη του αθλήματος είναι πλέον στα χέρια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Χωρίς αυτή τη μικρή μερίδα ατόμων με πάθος και μεράκι, κινδυνεύει το ποδήλατο, να σβήσει από το χάρτη της χώρας μας.


Με ποιο τρόπο μπορεί η Ωμέγα να βελτιώσει αυτή την κατάσταση;


Προσκαλώντας όλους όσους κάνουν ποδήλατο, σε οποιοδήποτε επίπεδο, να μας γνωρίσουν. Η παρουσία προπονητή και ιδιωτικής ασφάλισης σε συνδιασμό  με την “εκπαίδευση” οδηγών και αναβατών, αποσκοπούν στην δημιουργία ενός πιο φιλικού και ασφαλούς περιβάλλοντος στο δρόμο. Ημερίδες ενημέρωσης σε οργανισμούς και σχολεία, σεμινάρια σε σχέση με τα οφέλη της ποδηλασίας ως μέσου μεταφοράς και εκγύμνασης καθώς και εξοικίωσης των οδηγών με την νέα πραγματικότητα που ευελπιστούμε να δημιουργηθεί, είναι τα “όπλα” μας στην προσπάθεια αυτή.


Μέχρι να γίνουν τα αστικά κέντρα βιώσιμα και η χώρα μας να καταξιωθεί στα αθλητικά ποδηλατικά δρώμενα, θα είμαστε εδώ προσπαθόντας να “παντρέψουμε” αστική και αγωνιστική ποδηλασία, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των ελλήνων πολιτών.

Ακολουθήστε μας στα παρακάτω λινκ:
 
 

 

Με εκτίμηση,


Omega Cycling Club

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

18ο εταπ – Πρώτη νίκη στο Tour για Campenaerts

Ο αθλητής της Lotto Dstny Victor Campenaerts κέρδισε την πρώτη του νίκη στο Tour de France…