Brevet Αταλάντης – 300 χλμ

Καλά ξεκίνησε η μπρεβετοχρονιά! 2 στα 2! Για την βροχή λέω! Μετά το βρόχινο brevet των Ερυθρών, ήρθε και το βρόχινο brevet της Αταλάντης. Ευτυχώς, τερματίσαμε εντός ορίου χρόνου και χωρίς απρόοπτα.

3η χρονιά που έκανα το brevet αυτό. Τις προηγούμενες 2 το είχα κάνει με το trekking ποδήλατο που είχα και πέρυσι το είχα κάνει μόνος.

Ο καιρός τα έδειχνε μαύρα. Μετά την εμπειρία από το brevet Ερυθρών είχα προετοιμαστεί κατάλληλα. Και εξηγούμαι:

1) Έβαλα λασπωτήρες στο ποδήλατο. Στις Ερυθρές, είχαν γίνει τόσο χάλια τα ρούχα που κάποια χρειάστηκε να μπουν 3 φορές στο πλυντήριο. Φέτος με 1 πλυντήριο όλα κομπλέ!

2) Άλλαξα το αδιάβροχο με ένα που έχει κουκούλα και έτσι προστάτεψα τον σβέρκο για να μην μπαίνουν νερά.

3) Είχα μαζί δεύτερα ρούχα παρόλο που δεν τα χρησιμοποίησα σε περίπτωση που βγάλει ήλιο (εδώ γελάνε!!) να βγάλω τα βρεγμένα!

Εκκίνηση

Ξεκινήσαμε από το σπίτι με βροχή ψιχάλα, παρκάραμε στον Αγ. Στέφανο, ετοιμάσαμε τα ποδήλατα και σε λίγα λεπτά βρεθήκαμε στην εκκίνηση. Δύσκολα μπορούσες να αναγνωρίσεις πρόσωπα, όχι λόγω της νύχτας, αλλά γιατί τα πρόσωπα ήταν καλυμμένα μέχρι τα μάτια.

Ξεκινάμε με προσοχή, γιατί η κατηφόρα στον Αγ. Στέφανο είναι γλιστερή. Σύντομα γκρουπαριζόμαστε με άλλα 2 άτομα, 2 μπροστά, 2 πίσω. Ξαφνικά, ο μπροστινός μου, λόγω των κυματισμών που κάνει η άσφαλτος από το βάρος των φορτηγών, βρίσκεται στο έδαφος! Με απότομο φρενάρισμα τον αποφεύγω, δεν κάνει όμως το ίδιο και ο φίλος δίπλα και πέφτει πάνω του. Ευτυχώς και οι δύο είναι καλά και συνεχίζουμε.

1o Control

Φτάνουμε γρήγορα Ύπατο και ακόμα πιο γρήγορα στον Ορχομενό χωρίς στάση. Θυμάμαι κοίταξα το ταχύμετρο και έδειχνε 28 μέση ωριαία. Μέχρι εκεί, η βροχή είναι σε στυλ ψιχάλας που όλοι λέμε ότι θα είμαστε τυχεροί αν συνεχίσει έτσι.

2o Control

Αναχωρούμε, αλλά έστω κι αυτή η μικρή στάση με κάνει να κρυώνω φεύγοντας από το κοντρόλ. Η ανάβαση που ακολουθεί με ξαναζεσταίνει φυσικά. Μπροστά μου μια ομάδα 6 ποδηλατών στα 200 μέτρα, και πίσω μου ο φίλος πάλι στα 200 μέτρα.

Ξαφνικά στα 100 μέτρα βλέπω κάτι γίδια να κόβουν το δρόμο. Και μια λαϊκή παροιμία λέει “όπου υπάρχουν γίδια, υπάρχουν και σκυλιά”. Και όντως, καμιά 10αριά σκυλιά κάνουν την εμφάνισή τους. Κόβω να περιμένω τον φίλο, αλλά βλέπω και τον βοσκό. Στο μυαλό μου έρχονται εικόνες από ένα YouTube βίντεο που έχω δει με έναν ποδηλάτη σε κάτι στάνες!

Περνάει ένα αυτοκίνητο και αρχίζουν να γαβγίζουν! Λέω, τώρα εδώ θα το πω. Ένα έρχεται κατά πάνω μου, αλλά τελικά, τους σφυρίζει ο βοσκός και απομακρύνονται. Πλησιάζοντας, του την λέω λίγο αλλά με αγνοεί επιδεικτικά.

3o Control

Λίγο πριν την Κυρτώνη αρχίζει η βροχή. Μικρή στάση στην Κυρτώνη, ανασυγκρότησα και αναχώρηση. Η κατάβαση γίνεται μέσα σε ομίχλη, νόμιζες ότι είσαι στη Σκωτία στην καλύτερη περίπτωση. Επικίνδυνη κατάβαση ούτως ή άλλως, πόσο δε με την βροχή! Πάω τόσο συγκρατημένα γιατί ξέρω ότι πολλοί συνποδηλάτες μου έχουν αγοράσει πολλά οικόπεδα εκεί τα προηγούμενα χρόνια.

4ο Control

Επιστροφή πίσω στον Ορχομενό μέσω Αταλάντης με συνεχόμενη βροχή. Το κομμάτι Χαιρώνεια-Ορχομενός φουλ από λίμνες! Κτυπάμε μια μακαρονάδα στο κοντρόλ και φεύγουμε. Για το επόμενο 1 χιλιόμετρο… τουρτουρίζω από το κρύο! Στην ευθεία όμως της Κωπαϊδας όμως η θερμοκρασία επανέρχεται στα κανονικά επίπεδα.

5o Control

Μετά τον Αλίαρτο η βροχή σταμάτησε και φτάσαμε Θήβα χωρίς βροχή. Σύντομη στάση και βουρ για Αγ. Στέφανο.

Τερματισμός

Ο δρόμος Θήβα-Ριτσώνα κλασσικά σκοτεινός και επικίνδυνος. Ο δρόμος Ριτσώνα-Σχηματάρι κλασσικά σκοτεινός αλλά ηρεμία από αυτοκίνητα. Ο δρόμος Σχηματάρι-Μαλακάσα γνωστός σε όλους. Και μετά η ανηφόρα του Αγ. Στεφάνου. Σκέψεις για τα σκυλιά αλλά είσαι τόσο κοντά που το μόνο που θέλεις είναι να τερματίσεις.

Τερματισμός! Όλα καλά! 15 ώρες και κάτι ψιλά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Brevet Καλαμάτας 2019 – 600 χλμ

Αυτό που όταν κάνεις ένα brevet βρίζεις θεούς και δαίμονες, αλλά την επόμενη μέρα τα ξεχνά…