Ruta del Sol – Η αρνητική αντίδραση του πελοτόν στην συμμετοχή του Chris Froome

Ο Chris Froome ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για την υποστήριξή τους την Τετάρτη, όταν έκανε την αμφιλεγόμενη επιστροφή του στην εκδήλωση Ruta del Sol.

Παρ ‘όλα αυτά, φαίνεται ότι δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι να δουν τον Βρετανό πίσω στο πελοτόν, με την υπόθεση σαλβουταμόλης να παραμένει άλυτη.

Πολλοί δημοσιογράφοι κατέβηκαν σε αυτόν τον μικρό αγώνα πέντε ημερών στη νότια Ισπανία, για να μετρήσουν τις αντιδράσεις από την παρουσία του Froome.

Tim Wellens

Ο Tim Wellens (Lotto-Soudal) ήταν από τους πιο ειλικρινείς. Είπε στους Βέλγους δημοσιογράφους την Τετάρτη ότι η αντίδραση στο εσωτερικό του πελοτόν, στην παρουσία του Froome δεν είναι τόσο ευχάριστη, όπως ο αρχηγός της Sky θα ήθελε να την παρουσιάσει.

«Ο Froome είπε ότι έχει δει απίστευτη υποστήριξη στο εσωτερικό του πελοτόν», δήλωσε ο Wellens. «Αυτό δεν το έχω βιώσει».

Ο Wellens συγκαταλέγεται στις πιο επικριτικές φωνές σχετικά με την υπόθεση Froome. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ο Wellens δήλωσε ότι η εισπνοή φαρμάκων για άσθμα ισοδυναμεί με εξαπάτηση. Ο Wellens εγκατέλειψε το Tour de France 2017, αφού αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει ένα TUE για να θεραπεύσει μια αλλεργική αντίδραση στη ζέστη και τη γύρη.

«Εάν κάνατε μια δημοσκόπηση, 9 στους 10 αθλητές θα έλεγαν ότι είναι καλύτερο να μην είναι εδώ», δήλωσε ο Wellens την Τετάρτη. «Στην κάμερα, πολλοί αθλητές φοβούνται να πουν τι σκέφτονται. Πίσω από τις κάμερες, δεν είναι τόσο χαρούμενοι γι’ αυτό».

Tony Martin

Μιλώντας στο Cycling Pro Net στη Volta ao Algarve στην κοντινή Πορτογαλία, ο αθλητής της Katusha-Alpecin, Tony Martin, είχε σκληρά λόγια: «Είναι πολύ κακό για ποδηλασία. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω την Sky και τον Froome που επιστρέφει πριν απαλλαγεί από την υπόθεση. Είναι ντροπή».

Αυτό έρχεται σε έντονη αντίθεση με την «καλή» αίσθηση που παρουσίασε ο Froome, στο τέλος του 1ου εταπ της Τετάρτης. Ο Froome είπε ότι συνομίλησε με αρκετούς αθλητές κατά τη διάρκεια των περίπου 200 χιλιομέτρων και δήλωσε «έκπληκτος» από αυτό που είπε ήταν μια θετική αντίδραση.

«Αυτό που ήταν πραγματικά συγκινητικό, ήταν ότι τόσοι πολλοί αθλητές από τόσες ομάδες ήρθαν να προσφέρουν την υποστήριξή τους», δήλωσε ο Froome. «Είναι η πρώτη φορά που έχω δει πολλά παιδιά από τότε που συνέβη αυτό, και είναι εκπληκτικό».

Mikel Landa

Οι αθλητές στο πελοτόν αντιδρούν με διαφορετικούς τρόπους στην επιστροφή του Froome. Μερικοί φάνηκαν παθητικοί από την παρουσία του και άλλοι λένε ότι δεν σπαταλούν ενέργεια για κάτι που δεν μπορούν να ελέγξουν.

«Έχει ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις για να αγωνιστεί, γι’ αυτό είναι ευπρόσδεκτος εδώ», δήλωσε ο πρώην συναθλητής του Mikel Landa (Movistar) «Αυτοί είναι οι κανόνες».

Jakob Fuglsang

Ο Jakob Fuglsang της Astana επανέλαβε τις σκέψεις πολλών, όταν είπε ότι θα ήταν καλύτερο για την ποδηλασία, αν η υπόθεση Froome επιλυθεί πριν επιστρέψει στoυς αγώνες.

«Θα προτιμούσα να έχει επιλυθεί πριν επιστρέψει, ειδικά στην περίπτωση που θα λάβει αναστολή και τα αποτελέσματα να ακυρωθούν», δήλωσε ο Fulgsang την Τρίτη. «Θα ήταν καλό για ποδηλασία αν η υπόθεση είχε τελειώσει, πριν ο Froome επανέλθει στον αγώνα».

Ο Fuglsang θεάθηκε να κουβεντιάσει με τον Froome, καθώς ο τελευταίος τερμάτιζε.  Αργότερα είπε σε Δανό δημοσιογράφο ότι μαλάκωσε την άποψη του για τον Froome, προσθέτοντας: «Μου είπε κάποια πράγματα που δεν ήξερα για την περίπτωσή του».

Αυτή η αμφισημία είναι χαρακτηριστική σε ολόκληρο το πελοτόν στην Ισπανία. Σε κανέναν δεν αρέσει η κακή δημοσιότητα που μπορεί να έρθει με την υπόθεση σαλβουταμόλης άλυτη, αλλά οι κανόνες επιτρέπουν στο Froome να αγωνιστεί.

Η Sky έχει αντισταθεί στις προσκλήσεις να σταματήσει ο Froome, ενώ η υπόθεση του εκκρεμεί. Αντ’ αυτού, ο Froome πήρε σειρά για να αγωνιστεί, με μια φάλαγγα φωτογραφικών μηχανών και τηλεοπτικών συνεργείων να καταγράφουν κάθε κίνηση του.

Oliver Naesen

Ο Oliver Naesen (Ag2r La Mondiale) δήλωσε ότι έχει τόσο απογοητευθεί από τις συχνές έρευνες τύπου σχετικά με τον Froome, που πλησίασε τον Froome κατά τη διάρκεια της Τετάρτης και του ζητήσει να στείλει ένα μήνυμα στο Twitter για να ζητήσει από τους δημοσιογράφους «να σταματήσουν να ρωτούν άλλους αναβάτες για μένα».

«Είναι τόσο περίπλοκη υπόθεση», δήλωσε ο Naesen. «Δεν είναι τόσο εύκολο να μιλήσουμε γι ‘αυτό, όταν μπορεί ακόμη και να μην επιβληθεί ποινή στον Froome».

Wout Poels

Την Πέμπτη, ο Wout Poels κέρδισε το εταπ για να πάρει το συνολικό προβάδισμα. Η αναπόφευκτη ερώτηση για τον Froome δεν άργησε να γίνει.

«Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορώ να κάνω γι’ αυτό», είπε ο Poels. «Απλά κάνω τη δουλειά μου και συνεχίζω να εστιάζω στη δουλειά».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Ρόφημα αποκατάστασης – Πόσο σημαντικό είναι;

Υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με τα ροφήματα αποκατάστασης στην ποδηλασία. Αυτό συμβαίνει…