41ος Γύρος Θυσίας – Δελτίο Τύπου

Σήμερα θα δοθεί η έναρξη του 41ου Ποδηλατικού Γύρου «ΘΥΣΙΑΣ», που θα διεξαχθεί στις 24 και 25 Μαρτίου 2018.

Ο Π.Ο. Πατρών η Οργανωτική επιτροπή του Γύρου, με συνδιοργανωτές και υποστηρικτές τους: Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας -Δήμο Πατρέων, – Δήμο Δυτικής Αχαΐας, – Δήμο Καλαβρύτων, και τον ΟΛΠΑ , τους χορηγούς μας, ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., 3Ε FANTA, Ν. ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.- IDEAL, ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΣ Group, τα συστήματα αλουμινίου Profi Al Δ.& Ι ΚΑΛΟΓΕΡΑΤΟΣ, η BIORACER και ο ΔΟΥΒΡΗΣ. , είναι σχεδόν έτοιμοι, προκειμένου να καλύψουν, με τον καλλίτερο δυνατόν τρόπο, τις ανάγκες των αθλητών και συνοδών που θα συμμετάσχουν στους αγώνες.

Στην κατηγορία Μάστερ συνεχίζεται η συνεργασία με την ΠΕΠΑ όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Τελικά θα συμμετάσχουν 51 σωματεία από όλη την Ελλάδα την Κύπρο και 3 κλαμπ από την Ευρώπη με μεμονωμένους αθλητές συνολικά με 358 αθλητές και αθλήτριες σε όλες τις κατηγορίες. Να σημειωθεί ότι λόγο του μεγάλου όγκου συμμετοχών αναβάλαμε τον αγώνα Σιρκουί για την κατηγορία Παίδων που γινόταν το Σάββατο 24-3-2018 στην Κ. Αχαΐα.

Έχουν δηλώσει συμμετοχή 154 ΑΝΔΡΕΣ – 39 ΕΦΗΒΟΙ – 25 ΓΥΝΑΙΚΕΣ – 41 ΜΑΣΤΕΡΣ Α – 80 ΜΑΣΤΕΡΣ Β – 40 ΜΑΣΤΕΡΣ Γ και 7 ΜΑΣΤΕΡΣ Δ.

Στο αγωνιστικό διήμερο από 24 έως 25 Μαρτίου, η αφρόκρεμα των Ελληνικών πεντάλ, θα διεκδικήσει την νίκη αφού θα είναι καλλίτερα προετοιμασμένοι προερχόμενοι και από άλλους αγώνες που έγιναν εντός του μηνός Μαρτίου.

Η έναρξη του Γύρου θα γίνει με το ΣΙΡΚΟΥΙ (με αποκλεισμό) «ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ», το Σάββατο 24-3-2018 και ώρα 15:00 στις κατηγορίες ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΕΦΗΒΩΒ και ΑΝΔΡΩΝ. Η εκκίνηση και τερματισμός από την πλατεία Παπαγιαννοπούλου Κ. Αχαΐας. Με το πέρας των αγώνων στην πλατεία θα γίνουν και οι απονομές στους νικητές, και περί την 18:00.

Ο δεύτερος αγώνας του ποδηλατικού Γύρου είναι ο 41ος ΑΓΩΝΑΣ «ΘΥΣΙΑΣ» 100ΚΜ ΠΑΤΡΑ – Ι.Μ.ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ (ΗΡΩΩΝ), θα διεξαχθεί την 25η Μαρτίου ημέρα Κυριακή και ώρα 09:00. Η εκκίνηση θα δοθεί από την πλατεία Γεωργίου Α΄ και ο τερματισμός στην Ι.Μ. Αγίας Λαύρας Ηρώων ( μέσω Χαλανδρίτσας).

Στον αγώνα Αντοχής θα γίνουν δύο ξεχωριστές εκκινήσεις στις 09:00 θα γίνει η εκκίνηση των ΜΑΣΤΕΡΣ (όλες οι κατηγορίες) και των ΓΥΝΑΙΚΩΝ, με Προεκκίνηση έως την διασταύρωση Χαλανδρίτσας και στις 09:30 η εκκίνηση των ΑΝΔΡΩΝ και ΕΦΗΒΩΝ, με προεκκίνηση έως την είσοδο στην ΝΕΟ Πατρών –Πύργου στο ύψος των Ρογιτίκων.

Οι αθλητές αφού φθάσουν στον Αλισό μετά το φανάρι δεξιά στην Π.Ε.Ο. μέχρι τα Ροίτικα – Παυλόκαστρο και μέσω Χαλανδρίτσας στην Αγία Λαύρα (ΗΡΩΩΝ) όπου θα γίνει και ο τερματισμός.

Οι βραβεύσεις των αθλητών βάσει του εορταστικού προγράμματος του Δήμου Καλαβρύτων θα γίνουν στην κεντρική πλατεία και σε περίπτωση βροχερού καιρού στο Πολύκεντρο, που είναι και αυτό παραπλεύρως της πλατείας.

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής των αθλητών παρακαλούμε όσους επιθυμούν να επισκεφτούν την πόλη των Καλαβρύτων για την Αναπαράσταση, προς διευκόλυνση τους αλλά και την διευκόλυνση της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων, να επιλέξουν την διαδρομή μέσω Άνω Διακοπτού.

Παράληψη μας θα ήταν να μην εκφράσουμε εκ των προτέρων τις ευχαριστίες μας σε όλους τους χορηγούς μας, προς την Ελληνική Αστυνομία (Τροχαία Πατρών – Αστ. Τμήματα Κ. Αχαΐας – Χαλανδρίτσας και Καλαβρύτων) το ΕΚΑΒ , τον ΕΕΣ Σαμαρείτες Πάτρας για την άψογη συνεργασία που είχαμε στο οργανωτικό τομέα μέχρι στιγμής. Τέλος να ευχαριστήσουμε όλους τους αθλητές και τα σωματεία που τιμούν τις προσπάθειες μας και συμμετέχουν κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Πότε είναι η κατάλληλη ώρα της ημέρας για προπόνηση;

Είναι καλύτερο να κάνουμε ποδήλατο νωρίς το πρωί, να κάνουμε μια βόλτα πριν το μεσημεριανό…