Η Garmin ανανέωσε την ποδηλατική της σειρά με τρία νέα προϊόντα: Μεταξύ των νέων εκδόσεων είναι δύο νέα κοντεράκια Edge – το οικονομικό Edge 130 και το πιο προσανατολισμένο στην απόδοση Edge 520 Plus , καθώς και μια ενημέρωση της μονάδας ραντάρ ποδηλάτου, το Varia RTL510.

Edge 130

Το Edge 130 είναι ένας συμπαγής και ελαφρύς υπολογιστής ποδηλάτου GPS με εύκολη πλοήγηση και μοναδικά χαρακτηριστικά.

Η οθόνη 1,8 ιντσών παρέχει μια καθαρή θέα, ενώ ο σχεδιασμός πέντε κουμπιών παρέχει ευκολία στη χρήση σε οποιαδήποτε έδαφος. Μπορεί να κατεβάσει αρχεία διαδρομών και η συνεχής σήμανση στο ψηφιακό αρχείο, κάνουν την πλόηγηση εύκολη υπόθεση.

Για τους φίλους και συγγενείς, υπάρχει η λειτουργία LiveTrack, με την οποία μπορούν να παρακολουθούν την πορεία μας σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, η λειτουργία Assistance μπορεί γρήγορα να στείλει τις συντεταγμένες μας απευθείας από το Edge 130, σε περίπτωση κινδύνου.

Συνδεσιμότητα

Το Edge 130 προσφέρει έως και 15 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας και είναι συμβατό με τη σειρά Varia της Garmin. Υποστηρίζει Bluetooth και ANT + για επιπλέον δυνατότητες αισθητήρων, συμπεριλαμβανομένου του τηλεχειριστηρίου Edge – ιδανικό για ποδηλάτες βουνού που θέλουν να ξεκινήσουν και να σταματήσουν το χρονοδιακόπτη, χωρίς να βγάλουν τα χέρια τους από το τιμόνι.

Μπορούμε επίσης να αγωνιστούμε ενάντια σε Garmin και Strava Live Segments σε πραγματικό χρόνο, βλέποντας συνεχώς πώς αποδίδουμε σε σχέση με τους «ανταγωνιστές» μας.

Οι έξυπνες λειτουργίες συνδεσιμότητας του Edge 130 επιτρέπουν την εμφάνιση μηνυμάτων κειμένου στην οθόνη, έτσι ώστε μπορούμε  να τα δούμε χωρίς να σταματήσουμε να πεταλάρουμε.

Μια νέα σελίδα καιρού θα μας ενημερώνει για τις τρέχουσες και προβλεπόμενες μετεωρολογικές συνθήκες. Όταν συνδυάζεται με ένα συμβατό smartphone, το Edge 130 θα ανεβάζει αυτόματα τις διαδρομές μας στην ομάδα του Garmin Connect.

Τιμές

Το Edge 130 έχει μια προτεινόμενη λιανική τιμή $ 200. Μια επιλογή πακέτου, το οποίο περιλαμβάνει ασύρματους αισθητήρες ταχύτητας και πεταλαρίσματος, έχει μια προτεινόμενη λιανική τιμή στα $ 250. Τέλος, μια επιλογή πακέτου για ποδήλατο βουνού, το οποίο περιλαμβάνει το τηλεχειριστήριο Edge (με βάση σιλικόνης), έχει επίσης μια προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης στα $ 250.

Edge 520 Plus

Για εμάς που επιθυμούμε πιο προηγμένες λειτουργίες πλοήγησης, το Edge 520 Plus περιλαμβάνει τώρα τους Garmin Cycling Maps, οι οποίοι παρέχει οδηγίες πλοήγησης (με τα γνωστά βελάκια) που λειτουργούν είτε μέσα σε πόλεις είστε σε μονοπάτια.

Προηγμένες λειτουργίες

Επιπλέον, το GroupTrack μας βοηθά να επικοινωνούμε με τους υπόλοιπους της παρέας που χρησιμοποιούν το Garmin και να τους στέλνουμε μηνύματα. Φυσικά το Edge 520 Plus είναι συμβατό με βατόμετρα μέσω ANT + όπως το Vector 3, ενώ η λειτουργία Incident Detection μπορεί να στείλει ειδοποιήσεις σε καθορισμένους παραλήπτες, ότι είχαμε πτώση!

«Το Edge 520 είναι ένας υπολογιστής ποδηλάτου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, και έτσι θέλαμε να πάρουμε κάτι που οι πελάτες μας γνωρίζουν και αγαπούν και να το βελτιώσουμε», δήλωσε ο Dan Bartel, αντιπρόεδρος της Garmin για τις παγκόσμιες πωλήσεις. «Επομένως, μερικά από τα χαρακτηριστικά πλοήγησης και ασφάλειας που διατίθενται στα ακριβότερα μοντέλα μας, όπως το Garmin Cycle Map, τα μηνύματα, το Incident Detection και πολλά άλλα, ενσωματώνονται πλέον στο Edge 520 Plus».

Το νέο Edge 520, περιλαμβάνει επίσης τη λειτουργία Trendline που προσφέρεται στο κορυφαίο Edge 1030, η οποία επιλέγει αυτόματα τις πιο δημοφιλείς διαδρομές δρόμου, βουνού ή gravel με βάση πληροφορίες από άλλους χρήστες της Garmin.

Το Edge 520 Plus είναι συμβατό με τους αισθητήρες ANT + – συμπεριλαμβανομένης της ταχύτητας, του πεταλαρίσματος και του καρδιακού ρυθμού. Ενώ χρησιμοποιούμε έναν παλμογράφο, μπορούμε να δούμε ακόμα περισσότερα δεδομένα, όπως το VO2 Max και το χρόνο αποκατάστασης, ώστε να παρακολουθούμε τον τρόπο με τον οποίο το σώμα μας αποδίδει.

Αν αγαπάμε το βουνό, μπορούμε να συνδέσουμε το τηλεχειριστήριο Edge με το Edge 520 Plus για να ξεκινήσουμε εύκολα το χρονόμετρο, ή να κάνουμε σήμανση ενός γύρου χωρίς να απομακρύνουμε το χέρι μας από το τιμόνι.

Λειτουργίες Strava

Το Edge 520 Plus συνοδεύεται από την τελευταία έκδοση των Strava Live Segments. Μπορούμε ( με ένα αστερίσκο) να επισημάνουμε ένα Segment που μας ενδιαφέρει. Όταν το πλησιάζουμε, λαμβάνουμε μια ειδοποίηση από το κοντεράκι και ενώ μπαίνουμε μέσα στο segment, βλέπουμε σε πραγματικό χρόνο την επίδοση μας, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους.

Garmin Edge 130 - Edge 520 plus - Varia RTL 510

Αν θέλουμε να ξεχυθούμε στα μονοπάτια, η εφαρμογή Trailforks, η οποία μπορεί να μεταφορτωθεί από το Connect IQ, μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε επιλεγμένες διαδρομές. Με διαδρομές σε περισσότερες από 80 χώρες, το Trailforks χρησιμοποιεί τις προτιμήσεις μας, για να μας προτείνει διαδρομές.

Τιμές

Με διάρκεια ζωής έως και 15 ώρες, το Edge 520 Plus έχει προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης $ 280. Με επιλογή πακέτου, η οποία περιλαμβάνει έναν αισθητήρα καρδιακής συχνότητας καθώς και αισθητήρες στροφαρίσματος και ταχύτητας, έχει μια προτεινόμενη λιανική τιμή $ 380. Με επιλογή πακέτου για βουνό, η οποία περιλαμβάνει ποδηλατική βάση, τηλεχειριστήριο Edge και θήκη από σιλικόνη, έχει μια προτεινόμενη λιανική τιμή στα $ 330.

Varia RTL510

Το ραντάρ οπίσθιας προβολής Varia RTL510 είναι μια αναβαθμισμένη μονάδα ραντάρ με κομψό νέο σχεδιασμό και ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Όταν συνδυάζεται με μια ειδική μονάδα απεικόνισης ραντάρ ή συμβατή συσκευή Garmin, συμπεριλαμβανομένων των νέων Edge 130 και Edge 520 Plus, θα λαμβάνουμε τόσο ορατές όσο και ακουστικές ειδοποιήσεις για οχήματα που προσεγγίζουν από πίσω, μέχρι και 140 μέτρα μακριά.

Garmin Edge 130 - Edge 520 plus - Varia RTL 510

Σε αντίθεση με τον αρχικό οριζόντιο σχεδιασμό του Varia, το νέο Varia RTL510 έχει κατακόρυφο σχεδιασμό που ενσωματώνεται καλύτερα με το παλουκόσελο, για βελτιωμένη αισθητική και καλύτερη θέση για τα πόδια μας. Η Garmin ισχυρίζεται ότι το πίσω φως είναι ορατό στο φως της ημέρας έως και 1.6 χιλιόμετρα μακριά, (τόσο σε σταθερή όσο και σε λειτουργία φλας). Επίσης, είναι ορατό σε ένα οπτικό πεδίο 220 μοιρών.

«Υπάρχουν πολλά που πρέπει να ανησυχούν οι ποδηλάτες όταν βρίσκονται στο δρόμο και ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι η ασφάλειά τους» δήλωσε ο Bartel. «Είτε κατά τη διάρκεια της ημέρας είτε τη νύχτα, αυτό το ραντάρ είναι σαν να έχουν μάτια στο πίσω μέρος του κράνους τους, καθησυχάζοντας τους και ενεργώντας σαν ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης».

Τιμές

Το Varia RTL510 διαθέτει έως και 15 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας κατά τη λειτουργία φλας ημέρας και 6 ώρες νύχτας με φλας ή σταθερή λειτουργία. Έχει μια προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης $ 200. Μια επιλογή πακέτου, η οποία περιλαμβάνει το ραντάρ RTL510 και τη μονάδα απεικόνισης, έχει μια προτεινόμενη λιανική τιμή $ 300.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Ρόφημα αποκατάστασης – Πόσο σημαντικό είναι;

Υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με τα ροφήματα αποκατάστασης στην ποδηλασία. Αυτό συμβαίνει…