Δύσκολη εκκίνηση του Giro 2018 για τον Chris Froome

Μια πτώση σε αναγνωριστικό γύρο, μια μεγάλη απώλεια χρόνου από τον Tom Dumoulin και ακόμη περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με τη σαλβουταμόλη: Ήταν μια άλλη μέρα στον κόσμο του Chris Froome!

Οποιεσδήποτε ελπίδες ότι κάτι θα πάει καλά ανατράπηκαν, όταν ο Froome είχε πτώση κατά την προθέρμανση. Ο αρχηγός της Sky, έκανε το ντεμπούτο του στο Giro d’Italia τραυματισμένος στον αγκώνα και το γόνατο και σταμάτησε το χρονόμετρο 37’’ πίσω από τον Dumoulin. Για πολλούς, το κάρμα ήταν εδώ…

Chris Froome

Για τον Froome, ήταν απλά ακόμα ένα μικρό εμπόδιο, προς αυτό το Giro.

«Δεν βασίζομαι στην ατομική χρονομέτρηση για να κερδίσω αυτό το Giro», δήλωσε ο Froome. «Ο Tom έκανε έναν δυνατό αγώνα και να κερδίσει όπως σήμερα ήταν εντυπωσιακό. Είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής ατομικής χρονομέτρησης, οπότε δεν είναι έκπληξη».

Ο εμπρός τροχός του γλίστρησε και έπεσε σκληρά στη δεξιά πλευρά του. Ευτυχώς δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός, αλλά ο Froome δεν έπαιρνε ρίσκα σε μια τόσο τεχνική διαδρομή.

«Χαίρομαι που δεν τραυματίστηκα σοβαρότερα», είπε. «Έχασα τον εμπρός τροχό σε μια στροφή. Μια πτώση είναι πάντα πρόβλημα, και δεν είναι ένας ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσεις έναν αγώνα».

Η παραχώρηση 37’’ σε έναν άμεσο αντίπαλο της ΓΚ στο επίπεδο του Dumoulin είναι μάλλον άνευ προηγουμένου για τον Froome. Συνήθως είναι ο Βρετανός, που παίρνει συχνά χρόνο έναντι των αντιπάλων του στις ατομικές χρονομετρήσεις. Προφανώς, ο Dumoulin αναδύεται ως μια διαφορετική απειλή για το Froome.

Tom Dumoulin

Ο Dumoulin είχε κάθε λόγο να χαμογελά. Τελείωσε το Giro 2017 φορώντας τη ροζ φανέλα και ανοίγει την έκδοση του 2018 κερδίζοντας την πίσω την πρώτη ημέρα.

«Δεν περίμενα να κερδίσω τόσο πολύ χρόνο έναντι στον Froome και στους άλλους αθλητές της ΓΚ», δήλωσε ο Dumoulin. «Είναι μια διαδρομή που μου ταίριαζε πραγματικά καλά. Είναι καλό ξεκίνημα για μένα».

Ακόμα και χωρίς τη πτώση, η ομάδα του Froome έχει υποβαθμίσει τη σημασία των ΤΤ σε αυτό το Giro. Το μάντρα της Sky στην πορεία προς αυτό το Giro είναι ότι η ροζ φανέλα θα κερδηθεί στα βουνά.

Nick Portal

«Δεν είναι ποτέ ωραίο να χάνει τόσο χρόνο έναντι στον Tom Dumoulin», δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της Sky Nicolas Portal. «Τα βουνά είναι αρκετά σκληρά σε αυτό το Giro. Ο υπόλοιπος αγώνας θα έχει ενδιαφέρον. Δεν περίμενα να κερδίσει ο Froome σήμερα. Τον περιμέναμε να είναι πιο κοντά. Η νίκη εναντίον ενός καθαρού χρονομετρίστα όπως ο Tom Dumoulin δεν είναι εύκολη. Αν ο Dumoulin πρόκειται να είναι ο κορυφαίος αντίπαλος του, ο Chris ξέρει ότι πρέπει να τον νικήσει στα βουνά».

Ο Portal θυμήθηκε ότι ο Froome είχε πτώση κατά την προπόνηση κατά την πρώτη περιοδεία μαζί του, πριν από την ατομική χρονομέτρηση στο Tour 2013, στην Κορσική.

«Πριν από μια ατομική χρονομέτρηση την πρώτη μέρα, δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς, αλλά ο Chris είναι ένας σκληρός τύπος», δήλωσε ο Portal. «Φυσικά, τον επηρέασε λίγο. Δεν θα έλεγα ότι θα κέρδιζε το εταπ ούτως ή άλλως».

Και μετά υπάρχει αυτή η ενοχλητική περίπτωση της σαλβουταμόλης. Όσο ο Froome και η Sky επιθυμούν να επικεντρωθούν στο αγωνιστικό κομμάτι, η ανεπίλυτη περίπτωση συνεχίζει να κρέμεται πάνω τους σαν ένα σκοτεινό σύννεφο.

Ερωτήσεις σχετικά με την περίπτωση του Froome έχουν κυριαρχήσει σε μεγάλο μέρος της συζήτησης, ενώ πλησίαζε το Giro. Τόσο πολύ ώστε επισκίασαν τις άλλες ανησυχίες για την ασφάλεια και τις πολιτικές αμφιβολίες σχετικά με το να φέρουν το Γύρο στο Ισραήλ.

Ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον Βρετανό με προσοχή αν ήταν «ανακούφιση» για αυτόν να ξεκινήσει το Giro, και ο Froome απάντησε με νόημα: «Δεν έχω κατέβει από το ποδήλατο. Αγωνίζομαι όλη τη σεζόν».

Ο Portal επιμένει ότι ο Froome δεν αποσπάται από τα ΜΜΕ για την υπόθεση σαλβουταμόλης και είπε ότι η ομάδα είναι σταθερά επικεντρωμένη στην πρόκληση Giro.

«Δεν θα τον ξαφνιάζει πάρα πολύ», δήλωσε ο Portal. «Η κατάσταση είναι αυτή που είναι. Δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Ο Chris είναι πραγματικά ένας σκληρός, σκληρός άνθρωπος. Η πνευματική του δύναμη είναι απίστευτη. Τώρα είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε, και εστιάζουμε σε αυτό. Νομίζω ότι όλοι είμαστε έτοιμοι τώρα. Δεν το σκεφτόμαστε. Πηγαίνουμε τώρα με φουλ γκάζι».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

13ο εταπ – Η 2η νίκη για Philipsen

Ο Jasper Philipsen πέτυχε τη νίκη στο 13ο εταπ του Tour de France στο Pau μπροστά από τον …