6ο εταπ – Προεπισκόπηση

Ήμασταν εδώ πέρυσι, αλλά αυτή τη φορά ανεβαίνουμε από την άλλη πλευρά. Αυτό κάνει την ανάβαση σκληρότερη.

Η ανάβαση είναι 15 χλμ στο 6,5%, όχι υπερβολικά δύσκολη για τους καλύτερους στον κόσμο. Η κύρια δυσκολία είναι το κομμάτι των 3.7 χλμ στο 8%, το οποίο ξεκινά με 500 μ στο 12%. Αυτό είναι το σημείο όπου μπορούν να δημιουργηθούν κενά και πολλοί αθλητές θα δυσκολευτούν. Μόλις περάσει αυτό το κομμάτι, το τελευταίο 1.5 χλμ είναι εύκολο.

Καιρός

Συννεφιά, όχι πολύ ζέστη, με τον άνεμο να έρχεται από τα βορειοδυτικά.

Αυτό σημαίνει έναν πλάγιομετωπικό άνεμο για την πλειονότητα της ανάβασης, αλλά με ευνοϊκό άνεμο στα τελευταία 3 χλμ. Σίγουρα όχι ιδανικές συνθήκες για τους επιτιθέμενους.

Ο Froome σε αδυναμία

Αυτός είναι ο λόγος που θα έχουμε πολλές επιθέσεις. Είναι σαφές ότι ο Froome δεν είναι ακόμα σε άριστη κατάσταση, ίσως το σώσει την τελευταία εβδομάδα. Οι αντίπαλοί του θα αισθανθούν την πιθανότητα να βάλουν λίγο χρόνο σε αυτόν και να προσπαθήσουν να τον απομακρύνουν περισσότερο από την ΓΚ.


Πιθανές αποσπάσεις

Όχι το ιδανικό εταπ για αποσπάσεις. Έχουμε αρκετές ομάδες που θέλουν μια νίκη στο εταπ και η κατάσταση του Froome θα έχει άσχημη κατάληξη, για μια οποιαδήποτε απόπειρα απόσπασης.

Φαβορί

Domenico Pozzovivo: Φαίνεται σε εκπληκτική φόρμα. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που κέρδισε το μοναδικό του Giro stage, πίσω στο 2012, αλλά θα είναι σίγουρος για τη νίκη του. Η ομάδα του δεν είναι από τις πιο δυνατές, οπότε  θα πρέπει να είναι υπομονετικός και να αφήσει άλλες ομάδες να κλείσουν τα κενά.

Tom Dumoulin: Επίσης σε πολύ καλή φόρμα.. Αυτή είναι μια ανάβαση που του ταιριάζει, ειδικά καθώς είναι η μόνη σωστή ανάβαση σε ολόκληρο το εταπ. Ο Dumoulin ξέρει ότι θα υποστεί επίθεση. Περιμένουμε επίσης να τον δούμε στην επίθεση, θα θέλει να θέσει Froome υπό πίεση.

Simon Yates: Ακόμα ένας αθλητής που μπορεί να είναι ευχαριστημένος με τα 5 πρώτα εταπ. Σίγουρα η ομάδα του θα μπει μπροστά για να θέσει το ρυθμό. Περιμένουμε κινήσεις από Nieve, Kreuziger και Chaves,  πριν ο Yates κάνει την κίνησή του.

Miguel Angel Lopez: Δυστυχώς βρίσκεται σχεδόν 2’ πίσω από τον Dennis και τον Dumoulin, που είναι ένα τεράστιο κενό στο Giro. Η πίεση του χρόνου θα αναγκάσει την Astana σε μια επίθεση. Θα πρέπει να δούμε αν ο Lopez μπορεί να το τελειώσει.

George Bennett:  Το ουτσαιντερ! Έχει μεγάλες δυνατότητες. Είναι επίσης ένας πολύ επιθετικός αθλητής, χωρίς να περιμένει απλά μέχρι το σπριντ. Το 2017 τον είδε να παίρνει την πρώτη του επαγγελματική νίκη, είναι έτοιμος να κερδίσει ένα εταπ μεγάλου Γύρου;

Tim Wellens: Δεν θα αποτελούσε έκπληξη. Ο αγώνας είναι  εναντίον του λόγω της μεγάλης ανάβασης. Δεδομένου της σεζόν που έχει, δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Χρόνος Πρόβλεψης

Λόγω των συνθηκών ανέμου, οι καλύτεροι αθλητές θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τα τελικά 3 χλμ να επιτεθούν. Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε μόνο 1,5 χιλιόμετρα δύσκολης κλίσης, πριν τον πιο επίπεδο τερματισμό. Αυτό δεν είναι ένα μεγάλο τμήμα για τους αναβάτες να σπάσουν το πελοτόν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Greyhound 120 2024 – Αλλαγές

Το Greyhound 120 αποτελεί μέρος της διοργάνωσης Epic Rides, της μοναδικής διοργάνωσης στην…