2ος Δρόμος Δάφνης – Προκήρυξη αγώνα

Γενικά

Η  «Cycling Hellas»  και ο Ποδηλατικός  Αθλητικός Σύλλογος  ΠΗΝΕΙΟΣ με συνδιοργανωτές  την Περιφέρεια Θεσσαλίας,  την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Τεμπών , το Δήμο Δελφών  και με την υποστήριξη του Σωματείου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος   ¨Δρυάς¨ , της Εφορείας  Αρχαιοτήτων  Λάρισας, του ΕΚΑΒ Κεντρικής Ελλάδας, του Δήμου Λαρισαίων, του  Δήμου  Φαρσάλων,  του Δήμου Δομοκού, του Δήμου Λαμιέων  και του  Δήμου Γραβιάς, πραγματοποιούν τo Σάββατο  19  Μαίου την καινοτόμο ποδηλατική εκδήλωση με την επωνυμία «2nd Tour of Daphne – Cyclosportive-Mythical  Event». Η ποδηλατική εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και συνδέει την ιστορία, τη μυθολογία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Στόχος είναι η ανάπτυξη  του  αθλητικού, ψυχαγωγικού, πολιτιστικού τουρισμού στη χώρα μας. Παράλληλοι στόχοι είναι η ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού και η ανάπτυξη της ποδηλασίας αφενός και αφετέρου η τουριστική ανάπτυξη των περιοχών που εμπλέκονται και η ανάδειξη των πολιτιστικών, ιστορικών στοιχείων  και τοπικών προϊόντων.

Το  Cyclosportive – Μythical  Εvent  των 230 χιλιομέτρων  απευθύνεται στους λάτρεις  μεγάλων αποστάσεων και της ιστορίας της χώρας μας.  Ξεκινά από την Κοιλάδα των  Τεμπών  και τερματίζει στο Μαντείο των Δελφών κουβαλώντας ένα μύθο και μια ιστορία.

Η ιστορία

Ο  Μύθος αναφέρεται στην ανεκπλήρωτη πρώτη αγάπη  του Θεού Απόλλωνα με τη πανέμορφη νύμφη Δάφνη, καθώς ήταν η εκδίκηση του νεαρού Θεού Έρωτα στον Απόλλωνα. Ο Έρωτας είχε εκνευριστεί με τον Απόλλωνα που τον ειρωνεύτηκε ότι δεν μπορεί να πετάξει μακριά τα βέλη του. Για να τον τιμωρήσει ο Θεός του Έρωτα έστειλε δύο βέλη. Ένα χρυσό βέλος της αγάπης  με μύτη διαμαντένια και ένα άλλο σιδερένιο με μύτη μολυβένια που διώχνει την αγάπη από την καρδιά! Με το χρυσό πέτυχε στην καρδιά τον Απόλλωνα και με το σιδερένιο σημάδεψε τη Δάφνη..

Έτσι, ο  Απόλλωνας ερωτεύτηκε παράφορα τη Δάφνη κόρη του Πηνειού και της Γαίας. Ήταν μία από της Νύμφες που βρίσκονταν στο πλευρό της δίδυμης αδερφής του Άρτεμης. Κάθε μέρα την κυνηγούσε μέσα στο δάσος και της εκδήλωνε τα αισθήματα του. Η νεαρή όμως με τίποτα δεν υπέκυπτε στην γοητεία του και προσπαθούσε να τον αποφύγει.

Ύστερα από ξέφρενο κυνηγητό και περιπέτειες, τη στιγμή που η κόρη εξαντλημένη θα έπεφτε στις αγκάλες του θεού, με κραυγή απελπισίας ζήτησε από τον πατέρα της, τον ποταμό Πηνειό, να τη βοηθήσει. Ο πατέρας της την μεταμόρφωσε σε φυτό, την δάφνη, που βρίσκεται σε αφθονία στην κοιλάδα, όταν ο Απόλλων προσπάθησε να την αγκαλιάσει. Έτσι βρέθηκε καταπράσινη και λαμπερή στις όχθες του ποταμού με τα πόδια ριζωμένα βαθιά στη μητέρα της, τη μάνα Γη. Τα χέρια της έγιναν κλαδιά και τα μαλλιά της φύλλα μυρωδάτα. Πικραμένος τότε ο Απόλλων, έκοψε ένα κλαδί, έπλεξε στεφάνι και στεφανώθηκε για να απαλύνει την θλίψη του για τον χαμό της αγαπημένης του. Ορκίστηκε ότι η φουντωτή δάφνη θα ήταν πλέον το ιερό του δέντρο και ότι θα φορούσε ένα δάφνινο στεφάνι παντοτινά.

Από τότε η δάφνη είναι το ιερό φυτό του θεού Απόλλωνα, έγινε συνώνυμο της ειρήνης και το χρησιμοποιούσαν για να στεφανώνουν τους νικητές των αθλητικών αγώνων. Με τη Δάφνη στεφανωμένοι οι προσκυνητές, ύστερα από καθαρμούς και ιεροτελεστίες, ξεκινούσαν σε πομπή από το ιερό του Aπόλλωνα των Tεμπών για τους Δελφούς, όπως έκανε ο ίδιος ο θεός μετέφερε δηλ. τις δάφνες από την κοιλάδα των Τεμπών στους Δελφούς.  Στις ιεροτελεστίες που γίνονταν στους Δελφούς προς τιμή του θεού Απόλλωνα η χρήση της δάφνης γίνονταν προς τιμή και μνήμη της ομώνυμης μυθικής νύμφης Δάφνης, την οποία είχε ερωτευτεί ο θεός.

Ο μύθος εξηγεί και δικαιολογεί τη σχέση του φυτού δάφνη με τους χρησμούς του Μαντείου των ∆ελφών. Σύμφωνα με την παράδοση, το μαντείο του Απόλλωνα άκουγε το θρόισμα των φύλων της δάφνης, η ίδια η Πυθία, η ιέρεια των Δελφών, μασούσε φύλλα δάφνης ή ανάπνεε τον καπνό από καιόμενη δάφνη για να πέσει σε έκσταση και να δώσει τους χρησμούς της, ενώ ο ναός σκουπίζονταν με δεμάτια δάφνης.

Τα Πύθια ήταν εορταστικά αγωνίσματα της αρχαίας Ελλάδας που γίνονταν στους Δελφούς προς τιμή του θεού Απόλλωνα. Είχαν πανελλήνια εμβέλεια και αποτελούσαν την πιο σημαντική εκδήλωση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Περιελάμβαναν μουσικούς και αθλητικούς αγώνες. Οι νικητές των αγώνων στα Πύθια στεφανώνονταν με φύλλα δάφνης.

Στα ίδια χνάρια του θεού Απόλλωνα ξεκινούν οι ποδηλάτες όπως τους παλιούς προσκυνητές  από την Κοιλάδα των Τεμπών- την Πηγή της Δάφνης  μεταφέροντας  τα δάφνινα κλαδιά τους  στο Μαντείο των Δελφών. Καθ΄ οδόν  περνούν  από πολλές  πόλεις και  προβάλλοντας  την ιστορία κάθε τόπου: Λάρισα ( Αρχαίο Θέατρο, Άγαλμα Ιπποκράτη), Φάρσαλα (άγαλμα Αχιλλέα-Θέτιδας), Λαμία (άγαλμα Λεωνίδα), Γραβιά (Χάνι Γραβιάς). Η πομπή τερματίζει στους  Δελφούς (μαντείο Δελφών- κατάθεση των δάφνινων κλάδων, ξενάγηση στο  Αρχαιολογικό Μουσείο).

Οι ποδηλάτες έχουν την ευκαιρία να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχεία της περιοχής, να απολαύσουν το βράδυ Ελληνική μουσική βραδιά και την επόμενη μέρα να  ξεναγηθούν στο Μαντείο των Δελφών.

Με τη συμμετοχή σας  συμβάλλετε στην αναβίωση της ιστορίας….!!!

Περιγραφή εκδήλωσης

Cyclosportive – Μythical  Εvent  230

Ημερομηνία:  Σάββατο 19  Μαίου 2017

Αφετηρία: Κοιλάδα Τεμπών, Πηγή Δάφνης .

Ώρα εκκίνησης: 7.30 πμ.

Τερματισμός: Μαντείο των Δελφών. Κατάθεση δάφνινων κλάδων.

Διαδρομή: 230 χιλιόμετρα. Αγία Παρασκευή  Τεμπών, Ευαγγελισμός, Μακρυχώρι, Λάρισα, Φάρσαλα,  Δομοκός, Λαμία, Γραβιά, Άμφισσα, μαντείο Δελφών.

Διάρκεια διαδρομής: Περίπου 9-14 ώρες.

Επίπεδο δυσκολίας: Μέτριο . Μέση προς καλή φυσική κατάσταση  είναι απαραίτητη.

Ηλικίες: Οι συμμετέχοντες να είναι ενήλικες.

Κανονισμοί – Όροι συμμετοχής

* Δικαίωμα συμμετοχής  έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το  18ο έτος και  θα συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα συμμετοχής.

* Οι συμμετέχοντες τρέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

* Η Οργανωτική Επιτροπή (Ο.Ε.) δεν ευθύνεται για τον τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη των ποδηλατών ή για τυχόν προβλήματα υγείας , οφειλόμενα σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Οι συμμετέχοντες υποβάλλοντας την φόρμα συμμετοχής, έχουν βεβαιώσει ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να συμμετέχουν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι αυτό το θέμα. Από την ΟΕ δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις.

* Η ΟΕ δε φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή καταστροφή υλικού και αποποιείται κάθε ευθύνη για ατύχημα ή ζημιές που μπορούν να συμβούν πριν, κατά και μετά την εκδήλωση, με συμμετέχοντες μεταξύ τους ή με τρίτα πρόσωπα.

* Δεν επιτρέπεται να συμμετέχει στη διοργάνωση ποδηλάτης που θα ξεκινήσει με αριθμό άλλου ποδηλάτη.

* Η Ο.Ε.διατηρεί το δικαίωμα να αποβάλλει κάθε συμμετέχοντα που επιδεικνύει κακή συμπεριφορά πριν, κατά ή μετά την εκδήλωση.

* Αποκλεισμός θα επιβάλλεται σε ποδηλάτες οι οποίοι θα πετούν σκουπίδια εκτός των ζωνών τροφοδοσίας. Το ποδήλατο είναι ένα οικολογικό άθλημα και έτσι θα πρέπει να το υπερασπιστούμε.

*Η ΟΕ διατηρεί το δικαίωμα χωρίς πρόβλημα να χρησιμοποιήσει φωτογραφίες και βίντεο όπου εμφανίζεται οποιοσδήποτε συμμετέχοντας ποδηλάτης.

* ΠΡΟΣΟΧΗ!!

Οδηγίες προς τους ποδηλάτες

 • Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής να κινούνται δεξιά και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα  Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.). Βάσει του Κ.Ο.Κ. τα φώτα και τα γιλέκα είναι υποχρεωτικά μισή ώρα πριν  την ανατολή και μισή ώρα πριν τη δύση του ήλιου.
 • Σε περίπτωση βλάβης στο δρόμο, οι ποδηλάτες σταματούν στη άκρη του δρόμου δεξιά με ασφάλεια για τους ίδιους και για τους άλλους διερχόμενους. Απαραίτητος  ο  εξοπλισμός για βλάβη  (τρόμπα, σαμπρέλα, λεβιεδάκια κλπ).
 • Σημεία ελέγχου – κοντρόλ  θα υπάρχουν στην εκκίνηση, στα Φάρσαλα, στη Λαμία και στον τερματισμό. Κρατήστε μια σειρά για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

Οδηγίες προς τα αυτοκίνητα συνοδείας

 • Οι συνοδοί κινούνται υποχρεωτικά πίσω από το γκρουπ  του αθλητή  που συνοδεύουν. Δεν προπορεύονται  ή κατά οποιονδήποτε τρόπο δεν παρεμποδίζουν το αυτοκίνητο του Προπομπού της εκδήλωσης.
 • Τα αυτοκίνητα πρέπει να κινούνται στη δεξιά πλευρά του δρόμου όπως επιβάλλει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.
 • Οι οδηγοί είναι υπεύθυνοι για το όχημά τους και πρέπει να συμμορφώνονται αμέσως με τις συστάσεις και οδηγίες   της  Οργανωτικής  Επιτροπής.
 • Κατά τη διάρκεια των στάσεων / ανασυγκροτήσεων, σταματούν δεξιά, πριν ή μετά το χώρο στάσης των ποδηλατών, με τρόπο που δεν εμποδίζεται η  ομαλή κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων και των ποδηλατών.
 • Δεν προπορεύονται  ποτέ  από κυρίως group ή μεμονωμένους ποδηλάτες σε απόσταση μικρότερη των 50  μέτρων.
 • Δεν ακολουθούν ποτέ κυρίως group ή μεμονωμένους αθλητές σε απόσταση μικρότερη των 20 μέτρων.
 • Δεν παρέχουν βοήθεια σε ποδηλάτη με τρόπο που επιβαρύνει την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας, έρχεται σε αντίθεση με τον Κ.Ο.Κ. και τον κώδικα δεοντολογίας διεξαγωγής αγώνων ποδηλασίας (τράβηγμα / προώθηση ποδηλάτη) ή /και επιβαρύνει τη θέση άλλου αθλητή.
 •  Σε περίπτωση ή κατάσταση ανάγκης ή  για παροχή βοήθειας, λαμβάνουν ΠΑΝΤΟΤΕ υπ’ όψιν τους υπόλοιπους ποδηλάτες  και διερχόμενους γενικότερα, καταλαμβάνοντας θέση μέσα στο δρόμο  που να μην εμποδίζει την ομαλή ροή και την κυκλοφορία ποδηλατών και άλλων οχημάτων.
 • Απαγορεύεται σε όλους τους οδηγούς ή συνοδούς να πετάνε οπουδήποτε κατά μήκος της διαδρομής κάποιο αντικείμενο ή σκουπίδια.

Οι μετέχοντες ποδηλάτες στην εκδήλωση και συνοδοί αποδέχονται τους παραπάνω  κανονισμούς και όρους συμμετοχής και είναι υποχρεωμένοι να τους  τηρήσουν.

Τεχνική ενημέρωση διαδρομής

Η διαδρομή των 230 χιλιομέτρων είναι καταγεγραμμένη σε roadbook και σε όργανο GPS. Κάντε κλικ εδώ για να το κατεβάζετε: https://cyclinghellas.gr/TourDaphne2018.gpx

Οι ποδηλάτες μπορούν να αναλύσουν κ να μελετήσουν τη διαδρομή κλικάροντας πάνω στο link: https://flow.polar.com/training/analysis/2415112083 και να πάρουν περισσότερες πληροφορίες από το roadbook pfd αρχείο.

Σε όλη τη διαδρομή θα κινούνται σε πομπή αυτοκίνητα και φορτηγά  ψυγεία υποστήριξης για υδροδοσία, τροφοδοσία,  service του “Δαλαβίκαςbikes” σε σταθμούς για την μηχανική υποστήριξη των  ποδηλάτων, προπομπός οδηγός μπροστά,  αυτοκίνητο «σκούπα – τέλος του tour», ποδηλάτες συνοδοί, οχήματα για  πρώτες βοήθειες( Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ κ.α. οχήματα), φορτηγό για μεταφορά ποδηλάτων, λεωφορείο, οι  συνοδοί ποδηλατών πίσω από το  γκρουπ που επιθυμούν να τους συνοδεύσουν.

Οι ποδηλάτες θα ποδηλατήσουν όλοι μαζί υποχρεωτικά  σε πομπή μέχρι τo Aρχαίο θέατρο Λάρισας και κατόπιν αφού οδηγηθούν στην έξοδο της πόλης, θα μπορούν να κινηθούν περνώντας από τα σημεία Κοντρόλ με το δικό τους  ελεύθερο ρυθμό μέχρι να τερματίσουν.

Σημείο Κοντρόλ για  σφράγισμα της κάρτας θα υπάρχει  στην εκκίνηση, στα Φάρσαλα, στην Κεντρική Πλατεία της  Λαμίας και στον τερματισμό στους Δελφούς.

Η Γραμματεία / κοντρόλ στα Φάρσαλα ανοίγει  9.30π.μ. και  κλείνει στις 12.30μ.μ.

Η Γραμματεία / κοντρόλ στη Λαμία ανοίγει  11.30π.μ. και  κλείνει στις 3.30μ.μ.

Η Γραμματεία / κοντρόλ στους Δελφούς ανοίγει  στις 2.30 μ.μ. και κλείνει 10.30μ.μ.

Για τους ποδηλάτες που για κάποιο λόγο εγκαταλείπουν τη διαδρομή, τους δίνεται η δυνατότητα να φορτώσουν το ποδήλατο σε αυτοκίνητο «σκούπα- τέλος του tour».

Οι αθλητές που τερματίζουν  στην αψίδα της διοργάνωσης σφραγίζουν την κάρτα και  καταθέτουν τον κλάδο Δάφνης σε ειδικό χώρο στην είσοδο του Δημαρχείου Δελφών.

Υδροδοσία/Ανεφοδιασμός

Θα υπάρχουν έξι σημεία για εφοδιασμό με νερό / φαγητό κατά μήκος της διαδρομής:

 • 1ος σταθμός για υδροδοσία, στο 32 χιλιόμετρο στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.
 • 2ος σταθμός μικρού ανεφοδιασμού/ υδροδοσία, στο 78 χιλιόμετρο στα Φάρσαλα.
 • 3ος  σταθμός μικρού ανεφοδιασμού/ υδροδοσίας το 107 χιλ. στο Δομοκό.
 • 4ος  σταθμός μπουφέ ανεφοδιασμού και υδροδοσία στο 141 χιλ. στην Κεντρική Πλατεία  Λαμίας.
 • 5ος σταθμός μικρού ανεφοδιασμού/ υδροδοσία στο 179  χιλ. στη Γραβιά.
 • 6ος σταθμός μπουφέ ανεφοδιασμού και υδροδοσία στο 230χιλ  τερματισμό στους Δελφούς.

Δηλώσεις συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τους Έλληνες  ποδηλάτες που θα συμμετέχουν μόνο στο Δρόμο Δάφνης ανοίγουν 1 Νοεμβρίου και λήγουν αυστηρά την  Κυριακή 13 Μαίου.

Μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας καμία δήλωση συμμετοχής δε θα γίνει δεκτή. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα-δήλωση και με την υποβολή της αποδέχονται όλους τους παραπάνω κανονισμούς και όρους της εκδήλωσης.

Εγγραφή

Οι  Έλληνες ποδηλάτες που επιθυμούν να συμμετέχουν, πριν συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής θα πρέπει να καταθέσουν το ποσό συμμετοχής των 25 ευρώ στο λογαριασμό

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ IBAN: GR30 0172 6080 0056 0806 2675 523 – Τράπεζα Πειραιώς

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ: Δαλαβίκας Κώστας/Τσεσμετζίδου Δέσποινα

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: αναγράφουν απαραίτητα την αιτιολογία «2ος ΔΡΟΜΟΣ ΔΑΦΝΗΣ» και το «ονοματεπώνυμο» καταθέτη-ποδηλάτη.

Οι αθλητές που συμμετείχαν  στη περσινή διοργάνωση “1st Tour of Daphne 2017” θα καταθέσουν το ποσό των 15 ευρώ στον ίδιο λογαριασμό.

Διανομή φακέλλου

Η Οργανωτική Επιτροπή θα διανέμει φάκελο στους συμμετέχοντες που θα περιλαμβάνει τον αριθμό, την κάρτα συμμετοχής, την Υπεύθυνη Δήλωση- Bike report form, το roadbook, τηλεφωνική λίστα της διοργάνωσης και την κάρτα διαμονής- διατροφής  σε ξενοδοχεία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή!! Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι στο πίσω μέρος του αριθμού που θα παραλάβουν, να γράψουν το όνομά τους, την ομάδα αίματος, αναφορά χρόνιας κατάστασης π.χ αλλεργίες, άσθμα, κάποια λήψη φαρμάκων εκείνη τη περίοδο και τέλος τηλέφωνο άμεσης επικοινωνίας με συγγενή τους.

Παροχές

 1. Αναμνηστικό μετάλλιο για όλους με τα διακριτικά της εκδήλωσης.
 2. Αναμνηστικό δίπλωμα για όλους με τα διακριτικά της εκδήλωσης.
 3. Το νούμερο πλάτης ως αναμνηστικό.
 4. Έξι σταθμοί υδροδοσίας.
 5. Έξι σταθμοί ανεφοδιασμού (μπάρες, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα, γαλακτοκομικά προϊόντα, αρτοποιήματα, χυμοί).
 6. Παροχή ιατρικών υπηρεσιών στη διάρκεια της διαδρομής ( Ασφενοφόρο ΕΚΑΒ κ.α).
 7. Μηχανική υποστήριξη Service σε όλους τους σταθμούς (Δομοκό, Λαμία, Γραβιά).
 8. Ασφαλιστική κάλυψη για όλους τους ποδηλάτες για προσωπικό ατύχημα κατά τη διάρκεια της ποδηλατικής εκδήλωσης.
 9. Αυτοκίνητο συνοδείας ( στην διαδρομή και στο τέλος του tour- σκούπα)
 10. Μεταφορά αριθμημένων σακιδίων των ποδηλατών από την εκκίνηση στον τερματισμό.
 11. Τελετή βραβείων, Μουσική Ελληνική βραδιά.

Βραβεύσεις ποδηλατών

Σε όλους τους ποδηλάτες που τερματίζουν στον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών απονέμεται τιμητικά αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο με τα διακριτικά της διοργάνωσης. Οι βραβεύσεις θα γίνουν σε ειδικό χώρο στους Δελφούς που θα ανακοινωθεί. Θα ακολουθήσει Ελληνική μουσική βραδιά.

Ματαίωση-Αναβολή-Τροποποίηση

Σε περίπτωση ιδιαίτερα ακραίων καιρικών συνθηκών, η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αναβολής της διοργάνωσης. Σε περίπτωση ακύρωσης η Οργανωτική Επιτροπή θα επιστρέψει στο ακέραιο το ποσό συμμετοχής.

 Διαμονή

Για την κράτηση δωματίων κοντά στην αφετηρία:

*Σχετικά με τη διαμονή κοντά στο χώρο της εκκίνησης επικοινωνήστε με το  «Ξενοδοχείο Αλεξίου»  γ΄κατηγορίας στο Στόμιο. Τηλ  6944921234 κ 2495091210   http://www.hotel-alexiou.gr

Τιμή για δίκλινο και τρίκλινο/ άτομο 20 ευρώ με το  πρωινό του Σαββάτου.

Για την κράτηση δωματίων κοντά στον τερματισμό:

*Σχετικά με τη διαμονή στους Δελφούς επικοινωνήστε με το τηλέφωνο: 6984136962 – 2265082324 . Υπεύθυνη επικοινωνίας για τη διαμονή: Κα Μίλτια Λέφα

Ξενοδοχείο “LEFAS” . Τιμή για δίκλινο και τρίκλινο/ άτομο 25 ευρώ με βραδυνό του Σαββάτου  και πρωινό της Κυριακής.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Κα Δέσποινα Τσεσμετζίδου – Δαλαβίκα στο τηλ. 6944255177 υπεύθυνη για τη διαμονή.

Σημείωση:

Όσοι διαμείνουν στους Δελφούς την Κυριακή μπορούν το πρωί να επιλέξουν να ξεναγηθούν  στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Το εισιτήριο της εισόδου στο χώρο βαρύνει τους συμμετέχοντες. Ο ξεναγός είναι προσφορά της διοργάνωσης.

Μεταφορά

Οι ποδηλάτες μπορούν να παρκάρουν με ασφάλεια τα αυτοκίνητά τους  στο χωριό Τέμπη που βρίσκονται πάνω στο δρόμο στην παλιά Εθνική οδό.

Τα ποδήλατα των ποδηλατών στην επιστροφή από τους Δελφούς προς την εκκίνηση θα μεταφερθούν με τρέιλερ και φορτηγό της διοργάνωσης ή με λεωφορεία.

 • Κυριακή 3.15μμ :  Αναχωρεί λεωφορείο από Δελφούς για Θεσ/νίκη με ενδιάμεση στάση στη Λάρισα. Τιμή εισιτηρίου για Λάρισα 23 ευρώ.
 • Κυριακή 4.00μμ  και 6.45:  Αναχωρεί λεωφορείο από Δελφούς για Αθήνα. Τιμή εισιτηρίου για Αθήνα 16.40ευρώ.
 • Στη περίπτωση που το λεωφορείο συμπληρώσει περισσότερα από 10 έως 35 άτομα είναι δυνατή έκπτωση των 25%.
 • Σάββατο αργά το βράδυ υπάρχει η δυνατότητα όσοι αθλητές το επιθυμούν να επιστρέψουν  στη Λάρισα στο χώρο εκκίνησης.
 • Σε όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει να το δηλώσουν στην φόρμα συμμετοχής.

Πληροφορίες

Η εταιρεία  Cyclinghellas  έχει αναλάβει το συντονισμό της διοργάνωσης ,   www.cyclinghellas.gr. Στο site και στο FB: https://www.facebook.com/cyclinghellas  θα βρίσκετε συνεχής  ανακοινώσεις και λεπτομέρειες  για  επιμέρους θέματα της διοργάνωσης.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για  απορίες- διευκρινήσιες:

*Σχετικά με τη διοργάνωση παρακαλώ επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα: 2410 552815, 6944255177 , 6944226876. Υπεύθυνοι  επικοινωνίας: Τσεσμετζίδου Δαλαβίκα Δέσποινα, Δαλαβίκας Κώστας, e-mail: info@dalavikasbikes.grinfo@cyclinghellas.gr   FB: https://www.facebook.com/cyclinghellas

Η Cyclinghellas ανυπομονεί να σας φιλοξενήσει και να σας προσφέρει μία πλούσια ποδηλατική εμπειρία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Amstel Gold Race 2024 – Νικητής ο Tom Pidcock

Μετά από μια κούρσα φθοράς όλη την ημέρα στο Amstel Gold Race, ο Tom Pidcock αναδείχθηκε ν…