9ο εταπ – Προεπισκόπηση

Αυτό το εταπ θα πρέπει να είναι ένας συναρπαστικός αγώνας. Το πρώτο τμήμα της διαδρομής, με ελαφρές ανωφέρειες, είναι ιδανικό για να δημιουργηθεί ένα γκρουπ αποσπασμένων.

Το δεύτερο τμήμα περιέχει τις αναβάσεις, οι οποίες είναι πολύ μεγάλες σε διάρκεια. Είναι μια μέρα που πολλοί αθλητές θα θέλουν να ενταχθούν στην πρώϊμη κίνηση.

Οι αναβάσεις

Roccaraso

Eίναι η μοναδική ανάβαση 2ης κατηγορίας, και θα προσελκύσει αθλητές που θέλουν τους πόντους του ορεινού σπριντ. Στη συνέχεια, ακολουθεί μια μεγάλη κατάβαση και σχετικά επίπεδα τμήματα, όπου το πελοτόν μπορεί να μαζέψει τη διαφορά από τους αποσπασμένους.

Calascio

Ουσιαστικά, μια ακόμα ανάβαση 2ης κατηγορίας, μήκους 15 χλμ με σταθερή κλίση. Μια και ακολουθεί η τελική, δύσκολη ανάβαση, δεν περιμένουμε κάτι ιδιαίτερο εδώ.

Gran Sasso D’ Italia

Το εταπ τελειώνει με αυτό το τέρας! Επίσημα είναι 26.5 χλμ στο 3,9%, αλλά είναι τα τελευταία 4 χλμ που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Τα 4 χλμ στο 8,3% είναι ένα πολύ δυνατό τελείωμα για το εταπ. Σε αυτό το σημείο, τα πόδια θα είναι ήδη βαριά, αλλά τα φαβορί θα χρειαστούν ακόμα αρκετή ενέργεια.

Παρά το γεγονός ότι μόνο 4 χιλιόμετρα, αυτή η ανάβαση θα μπορούσε να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ΓΚ. Όποια φαβορί έχουν σήμερα καλά πόδια, θα βάλουν σε πίεση τους υπόλοιπους, ειδικά επειδή πρέπει να περιμένουν μέχρι το επόμενο Σάββατο για μια άλλη ευκαιρία.

Πιθανές αποσπάσεις

Είναι ένα εταπ που ενδιαφέρει πολλούς αθλητές. Αν και όπως είπαμε, η διαδρομή εννοεί τις αποσπάσεις, υπάρχει περίπτωση κάποιες από τις ομάδες των φαβορί, να επιδιώξουν νίκη στο εταπ.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι αποσπασμένοι έχουν πιθανότητα επιτυχίας 50/50.

Καιρός

Θα μπορούσαμε να δούμε περισσότερη βροχή και υπάρχει ένας ήπιος άνεμος που έρχεται από την ανατολή.

Υποψήφιοι

Thibaut Pinot: Αυτή τη σεζόν έχει δείξει ότι έχει ένα από τα ταχύτερα τελειώματα στα βουνά, οπότε θα είναι πολύ χαρούμενος αν ένα μικρό γκρουπ αποσπασμένων φτάσει στον τερματισμό.

Simon Yates: Ήταν δυνατός την Πέμπτη, αλλά αν σκεφτούμε ότι  εξοικονομούσε ενέργεια, ίσως δεν ήταν τόσο δυνατός από τους υπόλοιπους.

Όπως και να’χει, έχει καλή φόρμα, πολύ καλή ψυχολογία και μια δυνατή ομάδα πίσω του.

Domenico Pozzovivο: Επίσης σε πολύ καλή φόρμα. Είναι απειλή αλλά η ομάδα του δεν είναι τόσο ισχυρή όπως του Yates. Οι αντίπαλοί του γνωρίζουν ότι είναι απειλή και φαίνεται ότι μπορούν να καλύψουν τις επιθέσεις του.

Θα πρέπει να βρεθεί μόνος μπροστά, ώστε να μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη στο εταπ.

George Bennett: Φορμαρισμένος όπως είναι, έχει πολλά να καταφέρει σήμερα. Τα τελευταία 4 χλμ ίσως δεν τον εννοούν, αλλά αν γίνουν πολλές επιθέσεις μέσα από το πελοτόν, θα αντιδράσει ανάλογα.

Tom Dumoulin: Την περασμένη χρονιά πήγε πολύ καλά στο Blockhaus, θα χρειαστεί να το επαναλάβει σήμερα. Είναι ένας ισχυρός αθλητής, που θα θέλει σήμερα να πάρει πίσω χρόνο από τους αντιπάλους του, και να βάλει χρόνο στον Chris Froome.

Miguel Angel Lopez: Από όλα τα φαβορί, αυτός ο τερματισμός τον ευννοεί περισσότερο. Η Astana έχει καλή ομάδα, που ακόμα δεν έχει δείξει το δυναμικό της.

Οι μεγάλες αναβάσεις του σημερινού εταπ, είναι ευκαιρία για τον Lopez να μαζέψει πίσω χρόνο. Αν Lopez θέλει το βάθρο σε αυτό το Giro, τότε σήμερα πρέπει να το δείξει!

Chris Froome: Δυστυχώς, τίποτα δεν πάει καλά για τον Βρετανό. Με μια δεύτερη πτώση, το μόνο που θα προσπαθήσει να κάνει σήμερα είναι να περιορίσει τις απώλειες του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Epic Rides #2 – Οι αλλαγές

Πέρασαν 5 χρόνια από την πρώτη μας εκδήλωση. Επομένως, για το Epic Rides #2, κάποιες αλλαγ…