14ο εταπ – Προεπισκόπηση

San Vito Al TagliamentoMonte Zoncolan 186km

Σε ένα τέτοιο εταπ, θα υπάρχουν προσπάθειες απόσπασης από την εκκίνηση, αν και κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα πραγματοποιηθεί μέχρι την πρώτη ανάβαση.

Οι αναβάσεις

Monte Di Ragogna

Είναι μια ανάβαση 3ης κατηγορίας, αλλά είναι πραγματικά απότομη. Έχουμε 2.75 χλμ  στο 10,4%. Πολλές από τις ομάδες θα είναι πρόθυμες να κρατήσουν τον αγώνα μαζί μέχρι αυτό το σημείο, κάτι που δίνει στους ανηφορίστες μια μεγάλη πιθανότητα για ξεκόλλημα.

Avaglio

Ακολουθεί μια ακόμη δύσκολη 3ης κατηγορίας ανάβαση, με 4.55 χλμ στο 7%, αλλά ο αγώνας θα είναι ήσυχος σε αυτό το σημείο.

Passo Duron & Sella Valcalda Ravascletto

Το 2ης κατηγορίας Passo Duron σηματοδοτεί την έναρξη των… προβλημάτων. Η ανάβαση είναι 4.4 χλμ στο 9,6%, που είναι πολύ σκληρή! Η επόμενη ανάβαση 3ης κατηγορίας – 7.6 χλμ στο 5,6% -, θα βοηθά στην ελάττωση του πελοτόν.

Monte Zoncolan

Το μυθικό Zoncolan, μία από τις πιο δύσκολες αναβάσεις στην ποδηλασία. Η ανάβαση είναι 10.1 χλμ στο 11,9%, που ακούγεται – και είναι – αδυσώπητη. Την τελευταία φορά που το πελοτόν ήταν εδώ, ήταν το 2014, όπου ο Michael Rogers πήρε τη νίκη.

Η ανάβαση είναι αμείλικτη, το μεσαίο τμήμα είναι απίστευτα δύσκολο και σπάνια πέφτει κάτω από το 10%. Τα κενά μεταξύ των αθλητών της ΓΚ θα είναι τεράστια και αυτή είναι μια μνημειώδης μέρα για τη μάχη της Γενικής Κατάταξης.

Καιρός

Μια πραγματική πιθανότητα βροχής, που θα κάνει το ετάπ ακόμα πιο δύσκολο. Ο άνεμος είναι ελαφρύς και δεν θα επηρεάσει την ανάβαση.

Ελπίδες απόσπασης

Το εταπ έχει μερικά επίπεδα τμήματα, αλλά με τόσες κατηγοριοποιημένες αναβάσεις, δύσκολο να επιβιώσει κάποιο ξεκόλλημα.

Υποψήφιοι

Simon Yates: Θα συνεχίσει η φόρμα του; Είναι πολύ δύσκολο για έναν αθλητή να είναι σε κορυφαία φόρμα στην αρχή ενός Grand Tour και να συνεχίσει αυτή τη φόρμα μέχρι το τέλος.

Ο Yates ξεκίνησε τον αγώνα σε εκπληκτική κατάσταση. Όλοι περιμένουμε να δούμε αν η κατάστασή του θα αρχίσει να εξασθενεί, αλλά δεν υπήρξαν ενδείξεις αυτού.

Domenico Pozzovivo: Έχει απολαύσει καλό αγώνα, αλλά ακόμα δεν κερδίζει. Αυτή είναι η ιστορία της καριέρας του, αν και πολύ καλός ανηφορίστας, απλά δεν κερδίζει αρκετά.

Κάνει επίσης της επιθέσεις του σε λάθος χρόνο. Για να κερδίσει ένα εταπ, πρέπει να αφήσει τους άλλους να καλύψουν τις κινήσεις και στη συνέχεια να επιτεθεί.

Thibaut Pinot: Ένας εξαιρετικός ανηφορίστας, που του πάει το 14ο εταπ. Κάνοντας όπως πρέπει τη δουλειά του, βρίσκεται στην 3η θέση, 1:04’’ πίσω από τον Yates.

Είναι ήδη 17’’ πίσω από τον Tom Dumoulin. Εάν θέλει για να κερδίσει τη ροζ φανέλα, πρέπει να πονέσει πολύ πάνω στο Zoncolan .

Tom Dumoulin: Δίχως να ακολουθεί τους ανηφορίστες, κράταει το ρυθμό του σε κάθε ανάβαση. Έτσι, βρίσκεται 2ος στα 47’’ πίσω από τον Yates.

Το Zoncolan θα είναι πολύ δύσκολη ανάβαση γι ‘αυτόν, ξέρει ότι θα υποστεί επίθεση, αλλά θα κάνει τη δική του κούρσα και θα ελπίζει να τερματίσει σε 30’’ από τους κύριους αντιπάλους του. Αν είναι σε μια πολύ καλή μέρα, θα μπορούσε να αγωνιστεί για τη νίκη.

Miguel Angel Lopez: Ήταν εξαιρετικά απογοητευτικός στο 9ο εταπ, αλλά θα ελπίζει να βελτιωθεί καθώς ο αγώνας συνεχίζεται. Ο Κολομβιανός είναι ένας ταλαντούχος ανηφορίστας, και θα λατρέψει το επίπεδο δυσκολίας του Zoncolan.

Βρίσκεται 3:17’’ πίσω από τον Simon Yates, κάτι που θα μπορούσε να του δώσει κάποια ελευθερία. Αν τον αφήσουν να ξεφύγει, δύσκολα κάποιος θα τον μαζέψει.

Πρόβλεψη

Αν το γκρουπάκι φτάσει με διαφορά στους πρόποδες του Zoncolan, τότε ο νικητής ίσως βγεί από τους αποσπασμένους.

Η ροζ φανέλα θα ρίξει χρόνο στον Ολλανδό, αλλά όχι πάνω από 30’’. Οι Froome και Aru, θα χάσουν πάνω από ένα 1’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Canyon Aeroad 2024 – Παρουσίαση

Η Canyon κυκλοφόρησε επίσημα την τελευταία έκδοση της ναυαρχίδας του αγωνιστικού ποδηλάτου…