19ο εταπ – Προεπισκόπηση

Venaria Reale – Bardonecchia 184km

Το βασιλικό εταπ του Giro D’ Italia 2018 είναι εδώ! Στο εταπ υπάρχει το Colle Delle Finestre, με την χωμάτινη του ανάβαση.

Οι αναβάσεις

Colle Del Lys

Με το καλημέρα από την εκκίνηση, ξεκινά η ανάβαση. Όμως, το πρώτο δύσκολο κομμάτι, ξεκινά στο 35ο χλμ, σε ένα τμήμα 5 χλμ στο 7.1%. Εδώ πιθανά θα γίνει η απόσπαση της ημέρας.

Colle Delle Finestre

Το θηρίο σε όλη του τη δόξα! Έχουμε 18.5 χλμ στο 9,2% με 45 φουρκέτες.

Το πρώτο μισό της ανάβασης είναι στην άσφαλτο, το δεύτερο μισό είναι σε χωματόδρομο. Μετά την κορυφή, έχουμε μια πολύ τεχνική κάθοδο, που θα προβληματίσει πολλά από τα φαβορί της ΓΚ.

Sestriere

Η ανάβαση στο Sestrière είναι πολύ εύκολη και γνωστή σε πολλούς από τους αναβάτες.

Bardonecchia

Το εταπ τερματίζει σε κορυφή (πως αλλιώς;) με μια ανάβαση 7.25 χλμ στο 9,1%. Ένας σκληρός τερματισμός μετά από μια σκληρή μέρα στη σέλα. Όποιος έχει πιέσει νωρίς στο εταπ, εδώ θα το πληρώσει…

Καιρός

Συννεφιά, ηλιοφάνεια και ίσως κάποιες καταιγίδες. Ο άνεμος είναι ελαφρός και έρχεται από τα νοτιοδυτικά. Αν βρέξει, η ανάβαση στο Finestre θα είναι μαρτύριο.

Ελπίδες απόσπασης

Ύστερα από το κυνηγητό που εξαπέλυσε η Mitchelton-Scott χτες, σήμερα ίσως δεν κυνηγήσει, εκτός αν η Sky προσπαθήσει να στείλει μπροστά αθλητές (που μάλλον θα το κάνει).

Λογικά, όλα τα φαβορί θα συνεργαστούν μέχρι την τελευταία ανάβαση, εκτός αν μια ομάδα φαβορί στείλει μπροστά αθλητές. Χωρίς βοήθεια, φαίνεται απίθανο ότι θα έχουμε επιθέσεις μέχρι το τέλος.

Στρατηγικές

Μετά από χτες, ο Tom Dumoulin βρίσκεται 28’’ πίσω από τον Simon Yates. Μετά από την κυριαρχία του σε 17 στάδια, ο Yates δείχνει πλέον ανοίγματα στην πανοπλία του…

Έχουμε επίσης Pozzovivo στα 2:43’’ και Froome στα 3:22’’, που θα μπορούσαν να εμπλακούν στον αγώνα της ροζ φανέλας. Η Sky σίγουρα θα προσπαθήσει να επιτεθεί. Θα εξαρτηθεί από τη Mitchelton-Scott να σταματήσει αυτό το συμβάν.

Φαβορί

Chris Froome

Καλυτερεύει! Θα είναι καλύτερος σήμερα και με τη βοήθεια της ομάδας του, μπορεί να κάνει αυτό το εταπ πολύ δύσκολο για τους άλλους.

Domenico Pozzovivo

Παρά τον λαμπρό του αγώνα, κινδυνεύει να βγει από το βάθρο. Είναι 2:15’’ πίσω από Dumoulin και μόνο 39’’ μπροστά από Froome.

Tom Dumoulin

Πήγε πολύ καλά χτες. Ο Dumoulin ξέρει ότι αυτό το εταπ είναι πολύ δύσκολο για αυτόν. Είναι απίθανο να κερδίσει το εταπ, αλλά θα μπορούσε να τερματίσει την ημέρα φορώντας τη ροζ φανέλα.

Miguel Angel Lopez

Βρίσκεται 30΄΄ πίσω από τον Pinot, και ετοιμάζεται για την 5η θέση. Αυτό το εταπ του ταιριάζει.

Simon Yates

Σίγουρα, όχι το εταπ που του χρειαζόταν αυτήν την στιγμή!

Με τη φόρμα του να τον εγκαταλείπει (;) και τους αντιπάλους του να δυναμώνουν, θα είναι ένα εφιαλτικό εταπ για τον Yates.

Aν στο τελευταίο βουνό είναι μαζί με τα φαβορί, θα πρέπει απλά να ακολουθήσει τον Dumoulin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Ρόφημα αποκατάστασης – Πόσο σημαντικό είναι;

Υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με τα ροφήματα αποκατάστασης στην ποδηλασία. Αυτό συμβαίνει…