20ο εταπ – Προεπισκόπηση

Susa – Cervina 214km

Το τελευταίο εταπ βουνών για το φετινό Giro!

Αναμένουμε ακόμα ένα δυνατό αγώνα, με το καλημέρα. Με 130 χιλιόμετρα επίπεδης διαδρομής, παράξενα πράγματα μπορούν να συμβούν! Μόλις φτάσουμε τα 130 χιλιόμετρα, αρχίζουν τα βουνά και έχουμε μηδενικά χιλιόμετρα επίπεδα. Αυτό είναι ιδανικό για όσους θέλουν να επιτεθούν από απόσταση.

Οι αναβάσεις

Col Tsecore

Το πρώτο βουνό είναι 16 χιλιόμετρα στο 7,7%, η οποία περιλαμβάνει ένα κομμάτι  3 χλμ με πάνω από 10%. Μετά από κατάβαση 23 χλμ, το πελοτόν πηγαίνει κατευθείαν στην επόμενη ανάβαση.

Col De Saint – Pantaleon

Αυτή τη φορά έχουμε 16.5 χλμ στο 7,2%. Τα πρώτα 8 χλμ είναι πολύ δύσκολα, αλλά γίνεται πιο εύκολο, πριν την κορυφή. Έχοντας περάσει την κορυφή, υπάρχουν μόνο 10 χλμ κατηφόρας.

Cervinia

Το τρίτο και τελευταίο βουνό της ημέρας είναι το πιο εύκολο. Όμως τα μαζεμένα υψομετρικά, θα το κάνουν να φαίνεται πολύ δύσκολο!  Έχουμε 19 χλμ στο 5%. Τα τελευταία 6 χιλιόμετρα περιλαμβάνουν δύο σήραγγες.

Καιρός

Μια άλλη μέρα με κίνδυνο καταιγίδων.

Στρατηγικές

Η χτεσινή μέρα ήταν απίστευτη. Η Sky κατέστρεψε το peloton και ο Froome πήρε ένα τεράστιο ρίσκο, αλλά απέδωσε. Τώρα βρίσκεται με ένα άνετο προβάδισμα και φαίνεται αδύνατο κάποιος να τον νικήσει. Ο Dumoulin βρίσκεται 40’’ πίσω από τον Froome, αλλά η ομάδα του δεν φαίνεται ικανή να κοντρολάρει τον αγώνα, νομίζω ότι μοιάζει με μια καλή μέρα για το ξεκόλλημα.

Πίσω, η Sky θα είναι σε θέση να εμποδίσει οποιονδήποτε θελήσει να επιτεθεί.

Φαβορί

Luis Leon Sanchez

Ένας από τους ισχυρότερους αθλητές του αγώνα. Μεγάλο κρίμα που δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ένα εταπ, γιατί του αξίζει.

Jack Haig

Τώρα που ο Yates έχει βγεί από το παιχνίδι, θα πρέπει να δούμε να δίνεται ελευθερία στους συναθλητές του. Ο Haig φαινόταν καλός στον αγώνα, θα ήταν καλό να τον δούμε να διεκδικεί μια νίκη.

Diego Ulissi

Δεν ήταν ένας καλός αγώνας γι ‘αυτόν. Ο Ιταλός θα είναι πολύ απογοητευμένος, αλλά έχει ακόμα την ευκαιρία να κερδίσει.

Alessandro De Marchi

Ο De Marchi είναι πολύ καλός στα ξεκολλήματα και είναι εξαιρετικός στο να διακρίνει τις σωστές κινήσεις. Ο Ιταλός έχει μόνο 3 νίκες, αλλά κερδίζει μόνο μεγάλους αγώνες!

Hugh Carthy

Ήταν ένας καλός αγώνας για τον νεαρό Άγγλο, αλλά και απογοητευτικός. Μαθαίνει την τέχνη της απόσπασης και αυτό το εταπ είναι καλό γι ‘αυτόν. Η EF Drapac δεν έχει απολαύσει ένα καλό αποτέλεσμα, θα περιμένουν και σήμερα.

Chris Froome

Εάν κάποιος από τους αποσπασμένους δεν κερδίσει, τότε θα το κάνει ο Froome.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Ρόφημα αποκατάστασης – Πόσο σημαντικό είναι;

Υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με τα ροφήματα αποκατάστασης στην ποδηλασία. Αυτό συμβαίνει…