4ο εταπ – Προεπισκόπηση

Chazey Sur Ain – Lans En Vercors 181km

Ήρθε η ώρα για τα βουνά!

Η αρχή αυτού του εταπ είναι εύκολη, αλλά το Μαύρο Όρος περιμένει το πελοτόν.

Η ανάβαση είναι 17,5 χλμ σττο 6,9%, αλλά τα πρώτα 10 χλμ έχουν ένα  μέσο όρο 7,8%. Τα πρώτα 10 χλμ είναι απίστευτα σκληρά, αλλά μετά ένα εύκολο τμήμα η κλίση πέφτει, μέχρι το τελικό απότομο τμήμα των 1.5 χλμ.

Η κορυφή βρίσκεται 38 χιλιόμετρα από τον τερματισμό, με μια τεχνική κατάβαση,  τα οποία θα ενθαρρύνουν μια ομάδα να προσπαθήσει να βγει μπροστά.

Η ανάβαση στη γραμμή τερματισμού είναι 4,8 χλμ στο 7,5%, αλλά το δεύτερο χιλιόμετρο είναι κατά μέσο όρο 10,4%. Αυτό θα πρέπει να δώσει ένα συναρπαστικό τελείωμα της ημέρας.

Τακτική

Η Sky κρατά όλες τις κάρτες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα τους δούμε να βάζουν έναν γρήγορο ρυθμό στο Black Mountain, ελπίζοντας να απομονώσουν όλους τους άλλους. Θα περίμενα να ξεκινήσουν την τελική άνοδο με 4 αναβάτες, που θα τους επιτρέψουν να επιτεθούν και να αναγκάσουν τους άλλους να κυνηγήσουν.

Είναι σαφές ότι οι Moscon, Kwiatkowski και Thomas είναι όλοι σε καλή φόρμα στο χρονόμετρο, αλλά πώς θα αποδώσουν στις αναβάσεις;

Για να προκαλέσουν τη Sky, τα φαβορί θα χρειαστούν μερικούς συναθλητές για να βοηθήσουν στους πρόποδες της τελικής ανόδου.

Καιρός

Και πάλι φαίνεται ότι θα έχουμε βροχή. Ο άνεμος είναι ελαφρός και έρχεται από τα βορειοδυτικά.

Ελπίδες για απόσπαση

Δεν μοιάζει με μια κλασική ημέρα για απόσπαση. Η Sky θα ελέγξει, αλλά εάν μείνουν πίσω, πολλές ομάδες θα θέλουν να αγωνιστούν για τη νίκη στο εταπ.

Υποψήφιοι

Geraint Thomas

Ο τερματισμός δεν του ταιριάζει πραγματικά. Ο μόνος τρόπος για να κερδίσει  ο Τόμας είναι να επιτεθεί στα κλειστά χιλιόμετρα και να επιτρέψει στον Kwiatkowski να καλύψει τις κινήσεις. Αυτό είναι το πλεονέκτημα του να έχεις πολλούς και δυνατούς βοηθούς.

Michal Kwiatkowski

Ο δυνατός τερματισμός του ταιριάζει.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς η Sky παίζει τον αγώνα, αλλά με ένα τόσο επιβλητικό προβάδισμα στη ΓΚ, μάλλον θα θέσουν έναν γρήγορο ρυθμό και να επιτρέψουν μόνο επιθέσεις στα κοντινά χιλιόμετρα.

Romain Bardet

Καιρός για να λάμψει!

Να είναι μόνο πίσω από τον Thomas με 1:20’’ μετά από 40 χλμ χρονομέτρησης,είναι ένα αρκετά καλό επίτευγμα για αυτόν,

Καθώς φτάνουμε στα βουνά, θα θέλει να δοκιμάσει τα πόδια του Thomas και τουKwiatkowski.

Dan Martin

Για να δούμε τι έχει…

Μετά από ένα εξαιρετικά απογοητευτικό 2018, ο Dan Martin χρειάζεται ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Στην πραγματικότητα, δεν είναι μόνο ο αναβάτης, ολόκληρη η ομάδα χρειάζεται ένα δυνατό αποτέλεσμα.

Adam Yates

Αν είναι σε κορυφαία φόρμα, θα είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για αυτό το εταπ.

Julian Alaphilippe

Μπορεί να επιβιώσει από το Μαύρο Όρος; Ναι, αν ο ρυθμός δεν είναι ιδιαίτερα δυνατός.

Μόλις φτάσει στην τελική άνοδο, θα αρχίσει να αισθανθεί την ευκαιρία να κερδίσει. Η παρουσία του στην πρώτη ομάδα θα κάνει τους άλλους αθλητές να αρχίσουν να επιτίθενται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Jonas Vingegaard 2025: Tour και Vuelta

Ο Jonas Vingegaard, ο δύο φορές πρωταθλητής του Tour de France, έχει βάλει στόχο την ανάκτ…