6ο εταπ – Προεπισκόπηση

Frontenex – La Rosière 110km

Ως συνήθως, το Dauphiné επιβραβεύει τους αθλητές, με μια προεπισκόπηση ενός εταπ του Tour de France. Αυτή τη φορά, έχει αντιγραφεί το 11ο εταπ. Έχουμε 110 χλμ με 4187 μέτρα!!

Οι πιο δύσκολες αναβάσεις είναι οι δύο πρώτες, οι οποίες και οι δύο έχουν την ταξινόμηση HC. Και οι δύο είναι παρόμοιες, περίπου 13 χλμ με μέση κλίση 8%.

Το Col du Pré κορυφώνει με 51 χλμ αγώνα, γεγονός που θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα για τους αθλητές που θα επιτεθούν από μακριά. Μετά την κορυφή, το πελοτόν θα ανέβει την 2ης κατηγορίας ανάβαση Cormet de Roselend, η οποία είναι 5,7 χλμ στο 6,5%. Ακολουθεί μια τεχνική κατάβαση 20 χλμ, προτού ξεκινήσουμε την τελική ανάβαση της ημέρας.

Η τελευταία ανάβαση, με 17.6 χλμ στο 5,8%, ίσως φαίνεται στα χαρτιά εύκολη, αλλά μετά τα τεράστια βουνά, θα είναι μια πραγματική δοκιμή για τα κουρασμένα πόδια.


Καιρός

Πολύ παρόμοια με τις τελευταίες ημέρες, ζέστη με μικρή πιθανότητα βροχής. Ο άνεμος είναι ελαφρύς και θα είναι ούριος, για το μεγαλύτερο μέρος του εταπ.


Τακτική

Κανείς δεν μπορεί σίγουρα να προβλέψει…

Ο Geraint Thomas έχει ένα προβάδισμα στη ΓΚ, και θα μπορούσε να δοκιμαστεί σε αυτό το εταπ, αλλά από ποιον; Ο Caruso είναι 2ος στη ΓΚ, αλλά δεν είναι αρκετά καλός για να απειλήσει σοβαρά τον Thomas. Ο Alaphilippe είναι 4ος , αλλά αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο γι ‘αυτόν.

Τότε έχουμε τον Adam Yates και τον Romain Bardet. Ο Yates είναι 1:18’’ πίσω και ο Bardet επιπλέον 35’’ πίσω, πολύς χρόνος για να αναπληρώσει. Θα εξετάσουν αυτό το εταπ και θα αναρωτιούνται πώς να απομονώσουν τον Ουαλό.

Ο Yates βρίσκεται σε ισχυρή θέση, αλλά η ομάδα του δεν είναι αρκετά καλή για να αμφισβητήσει τη Sky. Ο Yates θα καθίσει πίσω από ρόδες και ελπίζει ότι άλλοι μπορούν να κάνουν τη ζημιά, αφήνοντάς τον να πάρει τις ανταμοιβές. Πραγματικά, πρόκειται για μάχη μεταξύ Sky και AG2R.

Ελπίδες απόσπασης

Η πρώιμη απόσπαση, κανονικά δεν έχει ελπίδες σε ένα τέτοιο «κοντό» εταπ. Μια πιο καθυστερημένη, ίσως διεκδικήσει τη νίκη.

Οι αθλητές πρέπει να είναι υπομονετικοί και να επιτεθούν όταν εξαντληθούν όλοι οι βοηθοί. Όποιος δεν αποτελεί απειλή για την ΓΚ, θα πάρει ελευθερία. Στη συνέχεια, πρέπει να αντέξει στις αντεπιθέσεις. Είναι περίπλοκο, αλλά εφικτό.

Υποψήφιοι

Dan Martin

Μετά από μια μεγάλη νίκη, θα είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση. Μετά από μια απογοητευτική σεζόν, θα δούμε τι μπορεί να κάνει μια νίκη σε έναν αθλητή.

Ξέρει ότι σήμερα, έχει το πάνω χέρι στο τερματισμό κορυφής. Δεν έχει βέβαια μια δυνατή ομάδα, και θα ελπίζει ότι οι άλλες ομάδες θα ενδιαφερθούν μόνο για την ΓΚ.

Geraint Thomas

Κάθεται πλέον στην κορυφή και φαίνεται να είναι ο δυνατότερος ανηφορίστας, αυτή τη στιγμή.

Η Sky θα είναι ευχαριστημένη με την απόδοσή του, αλλά θα εξακολουθούν να ανησυχούν λίγο για τα επόμενα 2 εταπ. Μπορεί ο ίδιος να αντέξει στην πίεση; Η ομάδα του είναι ισχυρή, αλλά σήμερα έδειξε ότι δεν είναι ασυναγώνιστη. Εάν ο Thomas μπορεί να επιβιώσει χωρίς να χάσει χρόνο, θα είναι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος.

Adam Yates

Φαίνεται να είναι ένας σοβαρός υποψήφιος για την κίτρινη φανέλα. Θα θέλει να ελπίζει ότι η AG2R θα κάνει τον αγώνα πολύ σκληρό και θα απομονώσει τον Geraint Thomas. Στη συνέχεια, ο Yates θα διαπιστώσει εάν μπορεί να διώξει τον Ουαλό από την ρόδα του.

Romain Bardet

Σίγουρα απογοητευμένος που δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον Thomas χτες.

Η ομάδα του πρέπει να οδηγήσει έναν τέλειο αγώνα και να απομονώσει τον Thomas. Αν συμβεί αυτό, ο Bardet θα έχει την ευκαιρία να κάνει κάτι ξεχωριστό.

Marc Soler

Χτες έδειξε σημάδια από τη φόρμα του.  Αυτή είναι μια άλλη ευκαιρία για να κάνει κάτι παρόμοιο. Αν μπορέσει να ξεφύγει καθαρά, μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη.

Warren Barguil

Πραγματικά χρειάζεται ένα καλό αποτέλεσμα! Θα δούμε ποτέ την απόδοση του Warren Barguil, όπως στο Tour de France 2017; Θα μας βοηθούσε αν έκανε κάτι καταπληκτικό σε αυτό το εταπ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

13ο εταπ – Η 2η νίκη για Philipsen

Ο Jasper Philipsen πέτυχε τη νίκη στο 13ο εταπ του Tour de France στο Pau μπροστά από τον …