1ος Ποδηλατικός Αγώνας για την Ημέρα Μνήμης Ζαγορίου

«Ποδηλατώντας στα Μαρτυρικά χωριά»

Ένας νέος ποδηλατικός αγώνας, αφιερωμένος στην Ημέρα Μνήμης για τα Μαρτυρικά χωριά του Ζαγορίου και τα θύματα του ναζισμού βρίσκεται στην εκκίνηση.

Ο Δήμος Ζαγορίου εντάσσει από φέτος στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ημέρας Μνήμης Ζαγορίου, έναν ποδηλατικό αγώνα, μια ιστορική διαδρομή σε χωριά του Ζαγορίου που καταστράφηκαν από τα στρατεύματα κατοχής.

Ο αγώνας, συνολικού μήκους 70,5 χιλιομέτρων, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 με την τεχνική υποστήριξη της Εταιρείας Διοργάνωσης Αθλητικών Event «My Adventure».

Η διαδρομή εκκινεί από την πλατεία του Μαρτυρικού χωριού των Ασπραγγέλων, έδρα του Δήμου Ζαγορίου, και περιλαμβάνει τα Μαρτυρικά χωριά, Ελάτη, Μανασσή, Καλουτά, Δόλιανη Μακρίνο, Ελατοχώρι, Φλαμπουράρι, καθώς και τα προτεινόμενα προς ανακήρυξη σε Μαρτυρικά χωριά, Φραγκάδες, Λεπτοκαρυά, και Καστανώνα.

Ο αγώνας, εκτός από το ιδιαίτερο ιστορικό και εθνικό του βάρος, θα αναδείξει τις Τοπικές Κοινότητες του Ανατολικού Ζαγορίου, που διαθέτουν από τα πιο ενδιαφέροντα οικοσυστήματα της Ελλάδας, φιλοδοξώντας να προσελκύσει το ενδιαφέρον των ποδηλατών.

Ο τερματισμός των αθλητών και οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στο Μαρτυρικό χωριό Γρεβενίτι που φιλοξενεί κάθε χρόνο τις εκδηλώσεις μνήμης.

Εγγραφές γίνονται μέσω του συνδέσμου: https://myadventure.gr/item/1os-podilatikos-agonas-gia-tin-imera-mnimis-zagorioy/

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Ζαγορίου: www.zagori.gov.gr και το σχετικό μπάνερ για τον αγώνα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ

Γραφείο Δημάρχου

Τηλ: 26533 60300-26530 22536

Fax: 26533 60323-26530 22538

Email: d.zagoriou@1376.syzefxis.gov.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

15ο εταπ – Ο Pogačar κλειδώνει το Giro!

Ο Tadej Pogačar (UAE Emirates) έδωσε ένα νοκ-άουτ στα φαβορί της ΓΚ στο Giro d’Itali…