Μήπως καμιά φορά εκνευριζόμαστε, όταν χρησιμοποιώντας το GPS του κινητού μας, πρέπει συνεχώς να κοιτάμε για οδηγίες κατεύθυνσης;

Μερικά στελέχη της Ford Motor Company και συγκεκριμένα το τμήμα Ford Smart Mobility είχε μια καινοτόμα ιδέα. Αφού συνεργάστηκε με την εταιρία ρουχισμού Lumo και το λογισμικό Tome, ανέπτυξαν ένα καινοτόμο ποδηλατικό τζάκετ, που μας επιτρέπει να έχουμε συνεχώς τα μάτια μας στο δρόμο.

Ενσωματωμένο GPS

Το τζάκετ συνδυάζεται με μια ειδική εφαρμογή smartphone και ένα σύνολο ακουστικών οστού (που εφαρμόζουν πάνω στο οστό και όχι στο αυτί μας, επιτρέποντας έτσι να ακούμε καθαρά τους θορύβους του περιβάλλοντος). Η φωνητική καθοδήγηση παρέχει ηχητικές ειδοποιήσεις για επερχόμενες στροφές και η αντίστοιχη θήκη θα δονείται επίσης για επιπλέον προειδοποίηση.

Καθώς σηκώνουμε το χέρι για σινιάλο, οι πορτοκαλί ενδεικτικές λυχνίες LED που είναι ενσωματωμένες σε κάθε μανίκι θα ανάψουν αυτόματα για να προειδοποιήσουν τους οδηγούς για την αλλαγή κατεύθυνσης. Ακόμα υπάρχουν και φώτα φρένων LED ενσωματωμένα στο πίσω μέρος του τζάκετ.

Το τζάκετ είναι μόνο πρωτότυπο, οπότε δεν υπάρχει τιμή λιανικής ή διαθεσιμότητα. Αλλά αυτό είναι ενθαρρυντικό, καθώς οι δύο εταιρείες Ford και Tome εργάζονται συνεχώς για τη βελτίωση της ασφάλειας των ποδηλατών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Liège-Bastogne-Liège 2024 – Νίκη για Tadej Pogačar

Ο Tadej Pogačar κατέκτησε τη νίκη στο Liège-Bastogne-Liège 2024,με μια αποφασιστική επίθεσ…