Dave Brailsford – Να μεταχειρίζεστε τους αθλητές με περισσότερο σεβασμό

Μια μέρα μετά τον αποκλεισμό του αθλητή της Sky, Gianni Moscon, επειδή γρονθοκόπησε τον Γάλλο Elie Gesbert,  ο ΑΔ της ομάδας Dave Brailsford δήλωσε ότι μια ανταγωνιστική προσέγγιση των οπαδών στην ομάδα ήταν «ένα γαλλικό πολιτιστικό πράγμα».

Ο Brailsford σχολίασε την κατά καιρούς εχθρική υποδοχή στην ομάδα του, μετά την απροσδόκητη απαλλαγή του Chris Froome πριν το TDF,  για τα αυξημένα επίπεδα σαλβουταμόλης. Ενώ η ομάδα έχει αντιμετωπίσει γιουχαρίσματα και, σύμφωνα με τον Brailsford, και φτυσίματα από μερικούς οπαδούς, η χρονική στιγμή των σχολίων του -τόσο σύντομα μετά την αποβολή του Moscon από τον αγώνα- έχει προκαλέσει κάποια αναστάτωση.

«Δεν νομίζω ότι θα σταματήσει, δεν είμαι υπερβολικά αισιόδοξος σε αυτό το μέτωπο», δήλωσε στους δημοσιογράφους στη συνέντευξη της ημέρας ξεκούρασης της Sky, εγκαινιάζοντας την αποκαλούμενη «σφοδρή κριτική της γαλλικής ποδηλατικής κουλτούρας» από την βρετανική εφημερίδα The Independent.

«Είναι δύσκολο, το αποδεχόμαστε, απλά πρέπει να αποφασίσουμε πώς να συμπεριφερόμαστε. Προσπαθούμε να μην αντιδράσουμε. Έχουμε μια νοοτροπία με την οποία, δεν μας αποσπούν την προσοχή».

Ένα γαλλικό πολιτιστικό πράγμα

«Δεν νομίζω ότι το φτύσιμο έχει μια θέση στο επαγγελματικό άθλημα προσωπικά ή στην καθημερινή ζωή, αλλά φαίνεται ότι είναι ένα πράγμα που γίνεται εδώ [στη Γαλλία]. Αλλά δεν πρόκειται να μας αποσπάσει την προσοχή. Είναι ενδιαφέρον, αγωνιστήκαμε στην Ιταλία, και αν όλο αυτό πρόκειται για τον Chris και την περίπτωσή του, ήταν ανοιχτό κατά τη διάρκεια του Giro και οι Ιταλοί φίλαθλοι ήταν φανταστικοί. Οι Ισπανοί επίσης. Φαίνεται να είναι ένα γαλλικό πράγμα. Ένα γαλλικό πολιτιστικό πράγμα πραγματικά, αυτό είναι».

«Δεν είμαι βέβαιος ότι θα ήθελαν να φτύνουν τους ποδοσφαιριστές τους στη Ρωσία», συνέχισε. «Είμαι βέβαιος ότι θα υπήρχε μια λογομαχία γι’ αυτό. Αλλά είναι εντάξει να μας φτύνουν, και το προσωπικό μας. Η Emma Kennaugh είναι 21 ετών. Προσπαθεί να οδηγήσει στη Γαλλία και είναι πολύ εκφοβιστικό γι΄αυτήν, να την φτύνουν».

«Προσωπικά, θα είχα θέμα αν αυτό συνέβαινε στη χώρα μου, αλλά συνεχίζουμε».

Ο Brailsford ρωτήθηκε για το επεισόδιο με τον Moscon. «Σίγουρα δεν πρόκειται να ηρεμήσουν τους ανθρώπους», παραδέχτηκε, λέγοντας ότι είχε “μερικές πληροφορίες” για το τι είχε προκαλέσει τον Moscon να χάσει την ψυχραιμία του. Ωστόσο, είπε ότι δεν θα το αναλύσει τώρα.

Περιόρισε την σημασία της απώλειας ενός καλού βοηθού, που θα υπερασπιζόταν  την κίτρινη φανέλα του Geraint Thomas. «Ευτυχώς δεν ήταν νωρίτερα στον αγώνα. Σημαίνει ότι ορισμένοι αθλητέςθα πρέπει να κάνουν λίγο περισσότερη δουλειά, αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι θα έχει αντίκτυπο στον αγώνα».

Περισσότερος σεβασμός

Στη συνέχεια, ο Brailsford επέστρεψε στην κριτική του για τους διοργανωτές και τους θεατές.

«Το Tour de France προωθείται ως το μεγαλύτερο ετήσιο αθλητικό γεγονός παγκοσμίως. Εάν θέλετε οι καλύτεροι διεθνείς αθλητές να έρχονται στη χώρα σας, τότε ίσως να τους μεταχειριστείτε με λίγο περισσότερο σεβασμό. Αν δεν θέλετε να έρθουν, ίσως να έχετε το Tour de France για γαλλικές ομάδες – αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει. Αλλά αν θέλετε να έρθουν οι διεθνείς ομάδες τότε θα τους μεταχειριστείτε με τον ίδιο σεβασμό που θα θέλατε να αντιμετωπιστεί η ομάδα σας όταν πηγαίνουν στη Ρωσία, στο Παγκόσμιο Κύπελλο ή οπουδήποτε αλλού».

Όταν του υποβλήθηκε η παρατήρηση ότι οι Γάλλοι οπαδοί δεν ήταν επιθετικοί σε άλλες ομάδες, ο Brailsford πρότεινε ότι οφείλεται στην επιτυχία της Team Sky. «Δεν φαίνεται να κερδίζουν, σωστά;»

«Είμαι συνηθισμένος σε αυτό. Γίνεται εδώ και χρόνια», δήλωσε. «Αυτό δεν είναι κάτι νέο. Μέρος της νίκης του Tour de France για εμάς είναι να έρθουμε και να προσπαθήσουμε και να το κερδίσουμε και πάλι, έχοντας κερδίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ξέρουμε ότι πρόκειται να μας κακομεταχειριστούν, είμαστε εδώ και πριν, είμαστε έμπειροι σε αυτό, συνεχίζουμε με ένα χαμόγελο και απλά προσπαθούμε να κερδίσουμε τον αγώνα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

13ο εταπ – Η 2η νίκη για Philipsen

Ο Jasper Philipsen πέτυχε τη νίκη στο 13ο εταπ του Tour de France στο Pau μπροστά από τον …