Δεν μπορείτε να περάσετε έξω από το κατάστημα Lola Bike and Coffee Shop χωρίς να κοιτάξετε μέσα. Αυτό ακριβώς κάναμε κατά την επίσκεψη μας στην Χάγη. Μπήκαμε στο καφέ μόνο για μια γρήγορη ματιά, αλλά το προγραμματισμένο γρήγορο διάλειμμα για καφέ κατέληξε σε συνέντευξη από τον Nick Bons, ιδιοκτήτη ενός από τους ομορφότερους ποδηλατικούς συλλόγους στην Ευρώπη.

Νικ, θα παρουσιάσεις το κατάστημα για εμάς;

Lola Bike and Coffee Shop

Είναι ένα ποδηλατάδικο και μια καφετέρια σε ένα. Λειτουργεί από το 2012, είναι ο πρώτος σύλλογος του είδους του στις Κάτω Χώρες. Το αγοράσαμε από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη σε μια εκστρατεία crowdfunding και έτσι ιδιοκτήτες του καταστήματος Lola είναι μόνο ποδηλάτες.

Ο καφές και η ποδηλατική κουλτούρα είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος για εμάς. Παραδείγματος χάριν, κάνουμε καφέ στις κούρσες του παγκόσμιου κυπέλλου UCI MTB και υποστηρίζουμε το Ίδρυμα για τον Καρκίνο του Παιδιού – ποδηλατούμε για αυτά τα παιδιά κάθε χρόνο και έχουμε επίσης την δική μας ποδηλατική ομάδα στην Καμπάλα της Ουγκάντα. Προσπαθούμε πραγματικά να το κάνουμε διαφορετικά,  όσον αφορά το περιβάλλον.

Για παράδειγμα;

Lola Bike and Coffee Shop

Έχουμε βιολογικούς κόκκους καφέ από το Περού και την Κολομβία. Επιλέξαμε την Κολομβία γιατί είναι προφανώς μια σπουδαία χώρα καφέ, αλλά και η ποδηλασία επεκτείνεται σε αυτή την χώρα, και πιστεύουμε ότι είναι ένας καλός συνδυασμός που πρέπει να διερευνηθεί.


Έχω παρατηρήσει στον πίνακα ότι προγραμματίζετε βόλτες από το κατάστημα, σωστά;

Lola Bike and Coffee Shop
Οι εκδρομές του Lola Cycling Club ξεκινούν κάθε Τετάρτη στις 6:30 μ.μ. αμέσως μετά την δουλειά. Οι βόλτες είναι δωρεάν, ώστε όλοι να ενθαρρυνθούν να έρθουν και να γυμναστούν μαζί μας, όσοι έχουν ποδήλατο και κράνος.

Δεν υπάρχουν όρια ή υποχρεώσεις όσον αφορά την ιδιότητα μέλους, έτσι ώστε να μπορούν όλοι να ενταχθούν. Έχουμε όμορφα μονοπάτια μέσα από αμμόλοφους και η διαδρομή είναι περίπου 40 χιλιόμετρα.

Τι γίνεται αν έρθω στη Χάγη ως τουρίστας;

Θα είσαι ευπρόσδεκτος καθώς φυσικά έχουμε ποδήλατα και εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων παπουτσιών και κράνη για ενοικίαση, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην έρθεις.

Έχουμε επίσης δύο άλλα  Lola club – ένα από αυτά ονομάζεται The Lola Dolphins και απευθύνεται σε γυναικείες βόλτες κάθε Δευτέρα. Οι άνδρες είναι ευπρόσδεκτοι, αλλά οι κυρίες θέτουν το ρυθμό.

Από πού προέρχεται το όνομα Lola;

Η Λόλα είναι μια κοπέλα που ανακαλύπτει τον κόσμο του καφέ και της ποδηλασίας. Βρίσκεται κάπου έξω και ποδηλατεί.

Είναι πραγματικό πρόσωπο;

Δεν μπορώ να πω, αλλά είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στην εταιρεία μας. Η Lola είναι στην πραγματικότητα ολόκληρη η κοινότητα, μπορεί να είναι οποιοσδήποτε αποφασίζει να ενταχθεί.

Πουλάτε ποδήλατα;

Είμαστε επίσημοι προμηθευτές για Cinelli, Pashley και Cerli. Επίσης, πουλάμε ποδήλατα από δεύτερο χέρι, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να τα απολαύσουν ξανά.

Επίσης ενοικιάζουμε fat bikes για τις βόλτες στην παραλία.

Ποια είναι η σχέση σου με την ποδηλασία;

Ποδηλατώ από τότε που ήμουν δώδεκα, τότε πήρα ένα ποδήλατο από τον παππού μου. Από τότε, με τους φίλους μου, ταξίδευα σε πολλά όμορφα μέρη σε όλη την Ευρώπη.

Πρόσφατα, ανακάλυψα την ορεινή ποδηλασία, αλλά, φυσικά, είμαι πρόθυμος για κάθε είδους ποδηλασία. Όταν οι άνθρωποι με τσάντες ποδηλασίας έρχονται στο κατάστημά μας, είμαι πάντα πολύ ενθουσιώδης για τα ταξίδια τους. Ποδηλασία δεν είναι μόνο ένα άθλημα για μένα, το βλέπω μάλλον ως πάθος. Ποδηλατώ καθημερινά.

Πώς συναντιούνται η ορεινή ποδηλασία και οι Κάτω Χώρες;

Αυτό είναι το ερώτημα που πολλοί ξένοι έχουν, μια και η χώρα μας είναι εντελώς επίπεδη. Ωστόσο, υπάρχουν όμορφοι αμμόλοφοι και πολλά μονοπάτια γύρω από την πόλη, τα οποία θα μπορούσαν να απολαύσουν ακόμα και οι ποδηλάτες βουνού.

Και πρέπει επίσης να αναφέρω τον Ολλανδό ποδηλάτη Bart Brentjens ο οποίος κέρδισε τον πρώτο αγώνα cross-country στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1996. Στηρίζουμε την ομάδα MTB κάνοντας καφέ για αυτούς.

Τι είδους πελάτες επισκέπτονται το κατάστημά σου;

Καθώς είμαστε κοντά στο κέντρο της πόλης, έχουμε πολλούς τουρίστες. Το πρότυπο του καφέ μας είναι αρκετά υψηλό, το οποίο μας έφερε στον κατάλογο των «καλύτερων καφέ» στην πόλη.

Οι επισκέπτες που έρχονται να έχουν ένα φλιτζάνι είναι διαφορετικοί, είμαστε ανοιχτοί για όλους τους λάτρεις του καφέ, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων από τα γειτονικά γραφεία που σταματούν για έναν καφέ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

BCAA και ποδηλασία IV – Συμπληρώματα

Μελέτες δείχνουν ότι τα BCAA μπορούν να προσφέρουν οφέλη στους αθλητές. Το ερώτημα είναι α…