Προκύρηξη αγώνα ανάβασης Βλάστης – The Peak Νο3

Ο Αθλητικός Ποδηλατικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας διοργανώνει την ανάβαση Βλάστης «The Peak» 2018 (32 χλμ), κατηγορίας Εφήβων , Ανδρών , Γυναικών, Μαστερς και OPEN.

Η χρονομέτρηση θα ξεκινήσει στο 12ο χλμ του αγώνα μετά το σημείο συγκέντρωσης (κεντρική πλατεία Πτολεμαιδας), δηλαδή στο 5ο χλμ της οδού Πτολεμαιδας-Αναρράχης) όπου θα υπάρχουν και ευδιάκριτα σήματα-σημαίες που θα μπορούν οι αθλητές να δουν από μακριά το σημείο έναρξης της χρονομέτρησης του αγώνα-ανάβασης.
(επισυνάπτονται χάρτες, υψομετρικά αγώνων)

Ημερομηνία Κυριακή 07 Οκτώβριου 2018 ώρα έναρξης 12:00 σημείο συγκέντρωσης Κεντρική πλατεία Πτολεμαιδας .

Στην κατηγορία με δελτία κάθε ομάδα έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα με ποδηλάτες της κατηγορίας της προκήρυξης κάθε αγώνα με ευθύνη και δήλωση συμμετοχής του Σωματείου τους. Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν όλα τα Σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Ο.Π. με απεριόριστο αριθμό αθλητών και δύο συνοδούς. Τα δελτία των αθλητών πρέπει να είναι θεωρημένα από την Ε.Ο.Π. για το 2018. Ο κάθε αθλητής ποδηλάτης με δελτίο ΕΟΠ ενεργό για το 2018 δεν επιτρέπεται να συμμετάσχει στην κατηγορία ΟΡΕΝ, παρά μόνο στην κατηγορία που ισχύει το αθλητικό του δελτίο.

Οι ομάδες οφείλουν να καταθέσουν στην Οργανωτική Επιτροπή την έγγραφη δήλωση συμμετοχής των ποδηλατιστών και συνοδών στο Fax 2463022300 ή στο e mail assosptolemaida@gmail.com. Η δήλωση συμμετοχής πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνει τα στοιχεία και την ιδιότητα των μελών κάθε αποστολής (όνομα, επώνυμο, ηλικία, αρχηγός, προπονητής, αθλητής κλπ). Οποιοδήποτε άλλο άτομο, που δεν αναφέρεται στη δήλωση συμμετοχής δεν έχει δικαίωμα εκπροσώπησης της ομάδας.

Στην OPEN κατηγορία οι αθλητές πρέπει να στείλουν δήλωση συμμετοχής στο α. 2463022300 ή στο email assosptolemaida@gmail.com . Οι αθλητές της κατηγορίας ΟPEN καταβάλουν στην γραμματεία παράβολο συμμετοχής 10€ , επίσης στον OPEN αγώνα θα γίνονται δεκτές συμμετοχές και επί τόπου στην γραμματεία του αγώνα το αργότερο μέχρι τις 10:30 πμ. την Κυριακή 07/10/2018.
1. παρευρίσκονται στην αφετηρία των αγώνων 45΄ λεπτά προ του σημείου συγκέντρωσης (κεντρική πλατεία Πτολεμαιδας).
2. Οι ανήλικοι αθλητές οφείλουν να έχουν συνοδό (γονεα,προπονητη) που θα υπογράψει υπεύθυνη δήλωση για την συμμέτοχη στον αγώνα
3. φέρουν κατά τη διάρκεια του αγώνα προστατευτική κάσκα.
4. συμπεριφέρνονται στον αγώνα προς τους άλλους ποδηλάτες, την αγωνόδικο επιτροπή και τους συνοδούς σύμφωνα με το αθλητικό πνεύμα.
5. φέρουν υποχρεωτικά αριθμούς αναγνώρισης, που θα τους δοθούν από τον οργανωτή. Οι διαστάσεις και η παρουσίαση του αριθμού δεν δέχονται μεταβολές.
6. Για τον ΟΡΕΝ αγώνα απαιτούνται τουλάχιστον 3 αθλητές σε κάθε ηλικιακή κατηγορία. Σε κάθε διαφορετική περίπτωση σε κάθε κατηγορία που δεν συμπληρώνει τον ελάχιστο αριθμό συμμετεχόντων θα συγχωνεύεται με την αμέσως επόμενη εκτός της τελευταίας κατηγορίας που θα συγχωνεύεται με την αμέσως προηγούμενη.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 06 Οκτωβριου 2018 . ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Πρόγραμμα

10.00- 11.00 Υπογραφές και παραλαβή αριθμών
12.00 σημειο συγκεντρωσης (κεντρικη πλατεια Πτολεμαιδας)
12.15 εκκίνηση αγώνα

Γενική Προκήρυξη

ΑΡΘΡΟ 1: Ο Α.Π.Σ. ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ διοργανώνει την αναβαση Βλάστης the Peak Νο3 για κατηγορίες Open και με Δελτία Μάστερς, Ανδρών , Εφήβων ,Γυναικών

ΑΡΘΡΟ 2: Οι μετέχοντες στον αγώνα (αθλητές-συνοδοί) αποδέχονται με τη συμμετοχή τους στον αγώνα τον παρόντα κανονισμό και είναι υποχρεωμένοι να τον τηρήσουν. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη ή υποχρέωση για οποιοδήποτε ατύχημα ή φθορά, ή απώλεια, ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων κλπ.

ΑΡΘΡΟ 3: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη και τους βασικούς κανονισμούς της Ε.Ο.Π. αποφασίζει επί τόπου τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης των αγώνων. Για κάθε αγώνα θα επισυνάπτεται στην παρούσα η ειδική προκήρυξη με τις λεπτομέρειες του κάθε αγώνα .

ΑΡΘΡΟ 4: Οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να:
1. παρευρίσκονται στην αφετηρία των αγώνων 45΄ λεπτά προ του σημείου συγκέντρωσης (Κεντρική πλατεία Πτολεμαιδας).
2. υπογράφουν στον κατάλογο των ποδηλατιστών κατά την κλήση του αφέτη 30 λεπτά το αργότερο πριν την αναχώρηση κάθε αγώνα.
3. φέρουν κατά τη διάρκεια του αγώνα προστατευτική κάσκα.
4. συμπεριφέρνονται στον αγώνα προς τους άλλους ποδηλάτες, την αγωνόδικο επιτροπή και τους συνοδούς σύμφωνα με το αθλητικό πνεύμα.
5. φέρουν υποχρεωτικά αριθμούς αναγνώρισης, που θα τους δοθούν από τον οργανωτή. Οι διαστάσεις και η παρουσίαση του αριθμού δεν δέχονται μεταβολές.
6. οι τρεις (3) πρώτοι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να παρουσιαστούν στο βάθρο για την ανάδειξη των νικητών.

ΑΡΘΡΟ 5: Έπαθλα Βραβεύσεις

Διασυλλογικός
1ος Χρυσό – Δίπλωμα
2ος Αργυρό – Δίπλωμα
3ος Χάλκινο – Δίπλωμα
για κάθε κατηγορία

OPEN
1ος Χρυσό – Δίπλωμα
2ος Αργυρό – Δίπλωμα
3ος Χάλκινο – Δίπλωμα
4ος Δίπλωμα, 5ος Δίπλωμα, 6ος Δίπλωμα

Καθόλη την διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει όχημα ασφάλειας –συνοδευτικό (σκούπα). Όπως επίσης θα υπάρχουν και μηχανοκίνητα οχήματα που θα Κρατίνε την διαδρομή του αγώνα ασφαλή. Επίσης θα υπάρχει ένα όχημα του συλλόγου μας με (διακριτικά που θα ανακοινωθούν την μέρα του αγώνα) τεχνικής βοηθείας που θα ακόλουθη τους αθλητές μέχρι τον τερματισμό.

Η διαδρομή της ανάβασης των 20 χλμ θα είναι εντελώς κλειστή για 3 ώρες από την τροχαία Πτολεμαιδας και δεν θα υπάρχει κανένα όχημα εκτός των οχημάτων του αγώνα.

Υπενθυμίζεται ότι βάση της εγκυκλίου των αναβάσεων δεν επιτρέπεται η συνοδεία από οχήματα ομάδων ή μεμονωμένων αθλητών, καθόλη την διάρκεια του αγώνα (από το σημείο εκκίνησης).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Πότε είναι η κατάλληλη ώρα της ημέρας για προπόνηση;

Είναι καλύτερο να κάνουμε ποδήλατο νωρίς το πρωί, να κάνουμε μια βόλτα πριν το μεσημεριανό…