Αγώνας Αντοχής U23 – Ο Hirschi τερματίζει νικητής

Ο Marc Hirschi κέρδισε τον αγώνα δρόμου ανδρών Under-23 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά από μια αριστοτεχνική τακτική από την ελβετική ομάδα του.

Ο Hirschi, ο οποίος θα ακολουθήσει την ομάδα της Sunweb την επόμενη σεζόν, μπόρεσε να προχωρήσει με ένα γκρουπ 3 αθλητών στον τελευταίο γύρο, πριν επιτεθεί στην τελική κατάβαση για να κερδίσει.

Ο αγώνας

Η διαδρομή Under-23 ήταν μια διαδρομή 179,9 χλμ, με την ανάβαση του Gnadenwald με μέγιστη κλίση 14% και 4 γύρους της ανάβασης Igls 7,9 χιλιομέτρων.

Οι επιθέσεις ξεκίνησαν από την εκκίνηση, με τον Πολωνό Szymom Tracz να επιτίθεται , καθώς άλλοι προσπαθούσαν να τον πιάσουν.

Ο Tracz περίμενε τους Izifor Penko από Σλοβενία ​​και Nickolas Zukowsky (CAN) και το τρίο χτύπησε το Gnadenwaled, φτιάχνοντας μια διαφορά 2:10΄΄ από το πελοτόν.

Όμως το τρίο δεν άντεξε τις απότομες αναβάσεις και ο Zukowsky βρέθηκε μόνος μπροστά, με διαφορά στα 2΄. Άντεξε μέχρι την επίθεση της Δανίας, στην 1η ανάβαση του Igls.

Η Ελβετία έκανε μια επίθεση στην κατάβαση του 2ου γύρου, σχηματίζοντας ένα γκρουπ 7 αθλητών, από τους οποίους οι 4 Ελβετοί με τους Lukas Ruegg, Marc Hirschi, Patrick Muller και Gino Mader. Μαζί τους κόλλησαν οι Mikkel Frolish Honore (DEN), Neilson Poweless (ΗΠΑ) και Mark Padun (UKR).

Το γκρουπάκι έφτιαξε μια διαφορά 50΄΄ στην 3η ανάβαση του Igls, με ακόμα 40 χλμ αγώνα.

Ο Muller επιτέθηκε και ο Padun ακολούθησε και μαζί συνέχισαν στην επόμενη ανάβαση. Πίσω, οι υπόλοιποι αποσπασμένοι πιάστηκαν από το πελοτόν. Ο Ιρλανδός Eddie Dunbar βγήκε από το πελοτόν για να τους κυνηγήσει. Μαζί του ακολούθησε και ο Gino Mader.

Στα τελευταία 20 χλμ, οι Padun και Muller είχαν ένα πλεονέκτημα 30’’ από τους Dunbar και Mader, με το πελοτόν μόλις 6΄΄ πίσω τους. Οι 2 κυνηγοί πιάστηκαν στην τελευταία ανάβαση και ο Dunbar έπεσε πίσω από το πελοτόν.

Ο Steff Cras (Βέλγιο) ανέβασε το ρυθμό του πελοτόν, δουλεύοντας για τον συναθλητή του Bjorg Lambrecht, για να πλησιάσουν τους Padun και Muller.

Τελικά το δίδυμο πιάστηκε πριν από την κορυφή και ο Lambrecht επιτέθηκε αμέσως.

Ο Hirschi ήταν σε θέση να μείνει δίπλα στον Βέλγο, όπως και ο Jaakko Hanninen της Φινλανδίας. Λίγο πίσω, ο Mader και ο Padun κυνηγούσαν σκληρά με ένα μικρό γκρουπ.

Φτάνοντας την κορυφή, το τρίο μπροστά είχε διαφορά 30΄΄ από το επόμενο 5μελές γκρουπ, με τους James Shaw και Ethan Hayter από τη Βρετανία.

Μπροστά, ο Hirschi επιτέθηκε στην τελική κατάβαση, αιφνιδιάζοντας τον Hanninen και τον Lambrecht.

Στα τελευταία 4 χλμ, ο Ελβετός είχε διαφορά 10΄΄ από το δίδυμο πίσω του, τα οποία μπόρεσε και κράτησε, περνώντας πρώτος τη γραμμή τερματισμού.

Αποτελέσματα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U23

1. Marc Hirschi (SUI), in 4-25-05
2. Bjorg Lambrecht (BEL), at 15 seconds
3. Jaakko Hanninen (FIN)
4. Gino Mader (SUI), at 35 seconds
5. Mark Padun (UKR), at 37 seconds
6. Jaime Castrillo Zapater (ESP), at 45 seconds
7. Tadej Pogacar (SLO), at 47 seconds
8. Ethan Hayter (GBr)
9. Patrick Muller (SUI)
10. James Shaw (GBr)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Καρνιτίνη – Είναι απαραίτητη στην ποδηλασία;

Η καρνιτίνη είναι μια φυσική ένωση που βρίσκεται στο κρέας αλλά έχει κερδίσει δημοτικότητα…