30η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα 1988 – 2018

Τριάντα χρόνια «ζωής» συμπληρώνει φέτος ο ποδηλατικός αγώνας «Σπαρτακιάδα» που διεξάγεται στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη. Η εκκίνηση του φετινού αγώνα θα δοθεί το Σάββατο 6 Οκτωβρίου και ώρα 7:30 πμ μπροστά από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Οι ποδηλάτες θα διανύσουν 257 χλμ από την Αθήνα στη Σπάρτη, για να τερματίσουν μέσα σε διάστημα 12 ωρών, μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα.

Πέρασαν 30 χρόνια από τότε που μία παρέα ποδηλάτων, ιδρυτικά μέλη της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαιμάχων Αθλητών και ερασιτεχνών έκαναν την ιστορική αυτή διαδρομή, θέτοντας τη βάση του μεγαλύτερου ποδηλατικού θεσμού των ημερών μας στην ερασιτεχνική ποδηλασία. Η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών όλων των συμμετεχόντων και το επίσημο κλείσιμο της αγωνιστικής περιόδου.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε συνδιοργάνωση του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου, του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος και της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαιμάχων Αθλητών (ΠΕΠΑ) και τελείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Το Σάββατο και ώρα 8:30΄ μμ θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης της 30ης Σπαρτακιάδας στην κεντρική πλατείας Σπάρτης, με τη Φιλαρμονική του Δήμου να ανοίγει την εκδήλωση, δίνοντας συναυλία προς τιμήν των συμμετεχόντων και όλων των παρευρισκομένων.

Η τελετή λήξης θα ολοκληρωθεί με τις απονομές βραβείων και αναμνηστικών.

Αν οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέψουν την διεξαγωγή της εκδήλωσης στην κεντρική πλατεία Σπάρτης, για λόγους ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό λλειστό γυμναστήριο Σπάρτης (Επισκόπου Βρεσθένης 29).

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος παραδοσιακός ποδηλατικός αγώνας 21 χλμ. με τους συμμετέχοντες να ξεκινούν μπροστά από τα γυμνάσια στις 10:15 πμ και να τερματίζουν στην πλατεία του Ξηροκαμπίου, που θα σημάνει και το τέλος των εκδηλώσεων της 30ης Σπαρτακιάδας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Κυριακή 7 Οκτωβρίου ο Δήμος Σπάρτης, σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος και τον Αθλητικό Οργανισμό, θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις προς τιμήν των ευεργετών της Δημοτικής Ενότητας Φάριδος.

Σημαντική στιγμή θα αποτελέσει η απονομή τιμητικής πλακέτας στον Σταύρο Καλκάνη για την 30χρονη προσφορά του στην ποδηλατική Σπαρτακιάδα (Αθήνα-Σπάρτη) και στον αγώνα Σπάρτη- Ξηροκάμπι.

Συγκεκριμένα, στο Ξηροκάμπι, θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:
– 9:30 πμ: Τέλεση μνημόσυνου υπέρ αναπαύσεων των ψυχών των ευεργετών της Δημοτικής Κοινότητας Φάριδος
– 9:50 πμ: Ομιλία για το έργο των ευεργετών
– 10:10 πμ: Αγώνας δρόμου με τη συμμετοχή των παιδιών από τα σχολεία της ΤΚ Ξηροκαμπίου
– 11:00 πμ: Ποδηλατικός αγώνας του Σπαρτιατικού Συλλόγου με συμμετοχή μαθητών και μαθητριών της περιοχής
– 11:45: Τιμητική διάκριση στον Σταύρο Καλκάνη
– 12:00: Απονομή επάθλων

Πηγή: http://lakonikos.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Ρόφημα αποκατάστασης – Πόσο σημαντικό είναι;

Υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με τα ροφήματα αποκατάστασης στην ποδηλασία. Αυτό συμβαίνει…