Ανάβαση Αγ.Μερκούρη – Δελτίο τύπου

Η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών , διοργανώνει την Κυριακή 4/11/2018 και ώρα 11:00 π.μ. αγώνα ανάβασης ατομικής χρονομέτρησης στον Άγιο Μερκούριο Αττικής, στις κατηγορίες στις κατηγορίες βετεράνων Π.Ε.Π.Α. καθώς και στην κατηγορία ΟΠΕΝ με ιατρική βεβαίωση από καρδιολόγο, εντός του 2018.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Δικαίωμα συμμετοχής στον Αγώνα έχουν όλοι οι αθλητές – αθλήτριες με δελτίο Π.Ε.Π.Α. ή Δελτίο Master Ε.Ο.Π. θεωρημένο για το έτος 2018 και κατηγορία ΟΠΕΝ με ιατρική βεβαίωση από καρδιολόγο, εντός του 2018.
Στην κατηγορία Open μπορεί να συμμετέχει κάθε ενήλικος/κη άνω των 18 ετών, με υποχρέωση να επιδείξει στην γραμματεία του αγώνα το πρωί της Κυριακής 4/11/2018 το ανάλογο κρατικό έγγραφο, που να αποδεικνύεται η ηλικία του και ιατρική βεβαίωση που να προκύπτει ότι είναι υγιής & επιτρέπεται να αθλείται.
Η ιατρική βεβαίωση θα κρατηθεί από τη γραμματεία και θα επιστραφεί μετά τη λήξη του αγώνα. (εναλλακτικά αντίγραφο αυτής).
Απαγορεύεται ρητά, οποιοσδήποτε πρόσθετος εξοπλισμός ακατάλληλος για την ποδηλασία δρόμου και τις συνθήκες του αγώνα, φτερά, κάμερες καταγραφής όπως και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την εξέλιξη του αγώνα.
Ειδικά πλαστικά φτερά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε περίπτωση βροχής και εφ όσον περάσουν τεχνικό έλεγχο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να δηλώσουν συμμετοχή στην

ηλεκτρονική φόρμα δήλωσης

συμμετοχής έως την Τετάρτη 31/10/2018 με παράλληλη κατάθεση του ποσού συμμετοχής στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας : 075/001312-92, IBAN: GR6501100750000007500131292 όπου εμφανίζεται το όνομα της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαιμάχων Αθλητών (στο καταθετήριο θα πρέπει απαραίτητα να εμφανίζεται το ονοματεπώνυμό σας) ή στο γραφείο της Π.Ε.Π.Α. τις Δευτέρες 15/10, 22/10 και 29/10/2018 από τις 8:30μμ-10:00μμ. Για καταθέσεις μέσω internet το Swift ή αλλιώς BIC είναι ETHNGRAA.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ:
Ποσό συμμετοχής για μέλη Π.Ε.Π.Α.: 10 €
Ποσό συμμετοχής για μη μέλη ή ΟΠΕΝ: 20 €
Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία επικοινωνήστε με το τηλ. 6931111696.

ΑΝΟΙΓΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ: 09:30-10:30 π.μ.
Την ημέρα του αγώνα θα απευθύνεστε στην γραμματεία για την υπογραφή του φύλλου αγώνα και κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την ώρα εκκίνησης του κάθε αθλητή, που θα ανακοινωθεί από τη σελίδα της Π.Ε.Π.Α. μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 2/11/2018.
Οι αθλητές θα πρέπει να προσκομίζουν τα απαραίτητα για την συμμετοχή τους δικαιολογητικά (π.χ δελτίο ή αντίγραφο δελτίου Ε.Ο.Π., ιατρική βεβαίωση).

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Την Κυριακή 4/11/2018 ώρα 10:00 π.μ. στο χώρο της εκκίνησης.

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Ώρα 10:45 π.μ. στο χώρο της εκκίνησης

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ/ΣΕΙΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: Η ώρα εκκίνησης του αγώνα είναι η 11:00 π.μ. με σειρά εκκίνησης ένα λεπτό (1min)/ αθλητή. Η σειρά εκκίνησης θα είναι εξής:
Κατηγορία ΟΠΕΝ
Γυναίκες από 25+ ετών
60 + ετών
50 – 59 ετών
30 – 39 ετών
40 – 49 ετών

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
(30-39 ετών) / (40-49 ετών) / (50-59 ετών) / (60+ ετών) / (γυναικών από 25+ ετών) / κατηγορία ΟΠΕΝ.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ / ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ:
Αγ. Μερκούριος-Ωρωπού 4.950km (Κλασσική Ανάβαση από Μαλακάσα)
Το σημείο εκκίνησης είναι 800 μέτρα μετά τη γέφυρα, που περνάει πάνω από τις γραμμές του τρένου (σταθμός ΟΣΕ Σφενδάλη), στο ρεύμα προς Αθήνα, και το σημείο τερματισμού, ένα χιλιόμετρο μετά από το εκκλησάκι του Αγ. Μερκουρίου.

ΥΔΡΟΔΟΣΙΑ: Δεν θα υπάρξει επίσημο σημείο υδροδοσίας από τη διοργάνωση κατά τη διάρκεια του αγώνα.

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ: Γ.Καλαπόδης

ΠΡΟΣΟΧΗ:
• Οι αγωνιστικοί αριθμοί θα μπουν κάτω αριστερά-δεξιά της μπλούζας.
• Παρακαλείστε για την έγκαιρη προσέλευση στον χώρο της εκκίνησης.
• Το ζέσταμα των αθλητών απαγορεύεται στο σημείο εκκίνησης και στην διαδρομή του αγώνα, 15 λεπτά πριν την εκκίνηση.
• Οι αγωνιζόμενοι απαγορεύεται να περνάνε στο αντίθετο ρεύμα (διαχωριστική λωρίδα) και σε περίπτωση που σημειωθεί από κριτή παράβαση, ο αθλητής θα ακυρώνεται.
• Οι αθλητές που ντουμπλάρονται απαγορεύεται να κολλήσουν στον αθλητή που τους έπιασε.
• Παρακαλούνται οι αθλητές κατά τον τερματισμό να μην ενοχλούν τη γραμματεία.
• Για όλες τις ανωτέρω τυχόν παραβάσεις ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα ποινής, έως και ακύρωσης του αθλητή.
• Απαγορεύεται η συνοδεία αθλητών με οποιοδήποτε μέσο.
• Απαγορεύονται οι ηλεκτρονικές συσκευές, όπως walkman, κινητά τηλέφωνα κ.α. κατά τη διάρκεια του αγώνα.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ:
• Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. για την ποδηλασία δρόμου και τους ειδικούς της Π.Ε.Π.Α. Η προβλεπόμενη ποδηλατική ενδυμασία (κράνος, ειδικά ποδηλατικά παπούτσια ή καλουπιέ κ.λπ.) είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή σας.
• Το ποδηλατικό κράνος είναι απαραίτητο ακόμη και στις δοκιμές – ζέσταμα στο δρόμο.
• Όλοι οι αγωνιζόμενοι οφείλουν να κινούνται στο δρόμο σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ.
• Οι ποδηλάτες που δεν είναι μέλη της Π.Ε.Π.Α. υποχρεούνται να επιστρέψουν τους αριθμούς συμμετοχής τους και στην Γραμματεία.
• Η Γραμματεία θα παρακρατεί τα δελτία των συμμετεχόντων μη μελών μέχρι τη λήξη του αγώνα, όποτε και θα επιστραφούν στους αγωνιζόμενους ή στους εκπροσώπους των ομάδων με ταυτόχρονη επιστροφή των αριθμών αγώνα, όλων των αθλητών της ομάδας.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ / ΑΠΟΝΟΜΕΣ:
Οι απονομές θα γίνουν αμέσως μετά τον τερματισμό του αγώνα στον προαύλιο χώρο της ταβέρνας «Ο Μάνθος» κοντά στο χώρο της γραμματείας.
Όλοι οι ποδηλάτες θα προσέρχονται στις απονομές υποχρεωτικά με την αγωνιστική τους ενδυμασία.
Συγκεκριμένα οι πρώτοι ανά κατηγορία θα λάβουν:
1ος : Κύπελλο – χρυσό μετάλλιο – δίπλωμα
2ος : Αργυρό μετάλλιο – δίπλωμα
3ος: Χάλκινο μετάλλιο – δίπλωμα
4ος, 5ος , 6ος – Δίπλωμα
Θα γίνουν βραβεύσεις ανά 5ετιά, στις κατηγορίες (40-44 ετών), (45-49 ετών), (50-54 ετών) και (55-59 ετών) .

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ:
• H απόρριψη αθλητή από τον τεχνικό έλεγχο λόγω σοβαρών ελλείψεων ή και παρατυπιών, αυτόματα λογίζεται ως ποινή αποκλεισμού όπως αν είχε λάβει μέρος στον αγώνα.
• Οι αθλητές/τριες συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ.
• Δίνετε την συγκατάθεση σας να λάβετε ιατρική και φαρμακευτική αγωγή σε περίπτωση τραυματισμού, ατυχήματος ή ασθένειας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
• Επιτρέπετε να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και συναφών δραστηριοτήτων για κάθε νόμιμη χρήση από τους διοργανωτές και τους χορηγούς.
• Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να συμπτύξουν/αναπτύξουν κατηγορίες και να τροποποιήσουν το πρόγραμμα των αγώνων και τη διαδρομή σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι δυνατή και ασφαλής η πρόσβαση για τους αγωνιζόμενους σε όλα τα σημεία της διαδρομής.
• Κανένας αθλητής δεν έχει δικαίωμα να εκφράσει παράπονα ή ενστάσεις ή να παρακωλύσει με οποιονδήποτε τρόπο το έργο της αγωνόδικου επιτροπής. Ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν εγγράφως και να δοθούν στον αλυτάρχη του αγώνα αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης.
• Η καθαριότητα των χώρων που περνάμε και μας φιλοξενούν είναι υποχρέωση και ευθύνη όλων μας. Διατηρήστε τους χώρους καθαρούς. Η ρύπανση των χώρων μπορεί να επιφέρει από την αγωνόδικο επιτροπή ποινή αποκλεισμού.
• Υπενθυμίζεται ότι η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική, ακόμη και στις επίσημες προπονήσεις ή δοκιμές (όπως π.χ. ζέσταμα ή αναγνώριση διαδρομής πριν και μετά τον αγώνα).

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ:
• Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζεται επιτόπου από την Αγωνόδικο Επιτροπή. Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ότι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Επιτροπής και ο Αλυτάρχης του αγώνα.

ΑΘΛΟΘΕΤΗΣ:
ΕΤΗΣΙΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ: Gatsoulis Bikes ,ENDURA, My Athlete, Go-Hi, Κυκλοποδηλατική, Bianchi, Santini, Vittoria.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Περιοδικό MBike

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Πότε είναι η κατάλληλη ώρα της ημέρας για προπόνηση;

Είναι καλύτερο να κάνουμε ποδήλατο νωρίς το πρωί, να κάνουμε μια βόλτα πριν το μεσημεριανό…