Αγοράζοντας ένα κράνος που είναι ταυτόχρονα άνετο και ταιριάζει απόλυτα μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση. Ιδιαίτερα αν έχουμε ένα ασυνήθιστα διαμορφωμένο κεφάλι. Αλλά η εταιρεία Hexo έχει τη λύση.

Κράνος στα μέτρα μας από την εταιρεία Hexo

Η Hexo χρησιμοποιεί μια εφαρμογή σάρωσης με μια κάμερα που είναι συνδεδεμένη σε ένα iPad για να κάνει μια 3D σάρωση του κεφαλιού μας. Χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να μετακινηθεί γύρω από το κεφάλι μας και η Hexo μετά μας στέλνει, μέσω εμαιλ, τα τρισδιάστατα δεδομένα.

Στη συνέχεια, μπορούμε να παραγγείλουμε ένα κράνος Hexo για να ταιριάζει ακριβώς στο κεφάλι μας.

Αυτό γίνεται πραγματικότητα με την εκτύπωση ενός τρισδιάστατου εσωτερικού κελύφους με εξαγωνική κυψελωτή δομή. Η Hexo λέει ότι η δομή του είναι 68% καλύτερη στον έλεγχο των δυνάμεων πρόσκρουσης από ένα συμβατικό κράνος πολυστυρενίου αφρού , καθώς κάθε κύτταρο μπορεί να λυγίσει και να κάμπτεται υπό κρούση και αλληλεπιδρά με τα γειτονικά κύτταρα για να απορροφήσει την ενέργεια.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Hexo, ο Jamie Cook: «Οι κυψελοειδείς δομές έχουν την υψηλότερη αναλογία δύναμης πρόσκρουσης / βάρους. Αυτό είναι μια σπουδαία μηχανική ιδιότητα όταν προσπαθείτε να φτιάξετε ένα κράνος ποδηλάτου – το οποίο πρέπει να είναι και ασφαλές και ελαφρύ». Ο Cook δηλώνει ότι χρειάστηκαν 5 χρόνια και 3200 δοκιμές για την ανάπτυξη του κράνους Hexo.

Η μήτρα του κράνους Hexo είναι κατασκευασμένη από πολυαμίδιο 11, το οποίο είναι ανανεώσιμο και προέρχεται από καστορέλαιο. Ένα άλλο πλεονέκτημα του υλικού είναι ότι διοχετεύει τη θερμότητα 8 φορές καλύτερα από τον αφρό πολυστερίνης.

Η προστατευτική δομή είναι τυλιγμένη σε μια aero εξωτερική μορφή, η οποία σύμφωνα με την Hexo κάνει το κράνος 7΄΄ πιο γρήγορο στα 40 χ.α.ω., συγκρινόμενο με ένα κράνος Giro Aether ή Kask Protone. Υπάρχουν κανάλια για την μετακίνηση του αέρα ψύξης κάτω από την επιφάνεια του κελύφους και την εξαέρωση της θερμότητας. Η Hexo ισχυρίζεται ότι έχει βάρος μικρότερο από 250 γραμμάρια, σε μέγεθος Μ.

Η Hexo προσφέρει επιπλέον προσαρμοστικότητα στο κράνος επίσης, με την επιλογή διαφορετικών χρωμάτων κελύφους και ανάγλυφων. Για περισσότερες λεπτομέρειες…

Η Hexo φυσικά τοποθετεί το κράνος της στα πιο ακριβά κράνη της αγοράς, με τιμή  349 ₤ (398 €).

Μπορεί να γίνει κράτηση με κόστος  50£  και να κανονιστεί ένα σκανάρισμα του κεφαλιού μας, το οποίο γίνεται γύρω από το Λονδίνο, παρόλο που σχεδιάζεται να εξαπλωθεί σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Η παράδοση προγραμματίζεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Κιρκαδικός ρυθμός και μέγιστη αθλητική επίδοση

Οι αθλητές αντοχής συχνά έχουν σχέση αγάπης-μίσους με τις πρωινές προπονήσεις. Σε αρκετούς…