Ένας κανονικός άνθρωπος, με οικογένεια (ή χωρίς), με δουλειά (ή χωρίς) ακούγοντας το δελτίο καιρού να χειροτερεύει, σκέφτεται ζεστό καφέ, παρέα, συντροφιά δίπλα στο αναμμένο τζάκι, κάπου ίσως να βλέπει και το πρώτο χιόνι να πέφτει.

Η διαφορά του «κανονικού» με την δική μας «κανονικότητα», είναι ότι θέλουμε κι’ εμείς τα παραπάνω – απλά κάνοντας ταυτόχρονα και ποδήλατο!

Αν φράσεις όπως «… αυτό το παιδί είναι τρελό!», «…μια μέρα έχει να ξεκουραστεί και πάει ποδήλατο μέσα στη βροχή!», «… να σας φωνάξω ένα ταξί να γυρίσετε πίσω;», «Χιονίζει, που θα πας με το ποδήλατο;» ηχούν παράξενα γνώριμες στα αυτιά σας, τότε σίγουρα έχετε κολλήσει το μικρόβιο.

Αντίθετα με τα άλλα μικρόβια που μας προκαλούν ασθένειες, αυτό το «μικρόβιο» μας δίνει ζωή, μας παρακινεί να σηκωθούμε από τον καναπέ μας και να γυρίσουμε το πεντάλ, άσχετα με τι καιρό έχει έξω. Είναι μια ανάγκη εσωτερική, που δυστυχώς αυτοί που δεν ποδηλατούν, δεν την καταλαβαίνουν. Ίσως καλύτερα έτσι, γιατί αποτελεί προνόμιο μόνο για τους «μυημένους»…

Και τι γίνεται όταν πλέον χειμωνιάζει; Όταν οι θερμοκρασίες γίνονται μονοψήφιες, όταν έρθει Κυριακή και βρέχει (γαμώτο πάλι) ή όταν πέφτει το πρώτο χιόνι;

Μπορούμε να κάνουμε τις δουλειές που αφήσαμε πίσω, ή μπορούμε να πάμε για ένα καφέ. Έστω να κάνουμε μια ώρα προπονητήριο…

Μήπως οι χειμερινές ποδηλατικές εξορμήσεις είναι οι καλύτερες;

Ή απλά, μπορούμε να τραβήξουμε ένα μεγάλο Χ στα παραπάνω, να σετάρουμε το μυαλό μας, να ντυθούμε σωστά και να βγούμε έξω. Ποδηλατώντας με βροχή, με κρύο, κάνοντας μια χειμερινή ανάβαση, με το δρόμο καθαρισμένο από το χιόνι μας κάνει να ανακαλύπτουμε ξανά τον εαυτό μας.

Πιέζοντας τα όρια μας, ανακαλύπτουμε νέα όρια και αυτό μας κάνει να νιώθουμε πιο ζωντανοί. Αναπνέουμε καλύτερα, βλέπουμε καλύτερα, το μυαλό μας καθαρίζει από περιττές σκέψεις. Εκείνη τη στιγμή, το μόνο που έχει σημασία είναι ότι “…τα καταφέραμε”!

Στο τέλος της βόλτας, μιας οποιασδήποτε τέτοιας βόλτας, η γνώση ότι κατορθώσαμε το φαινομενικά «ακατόρθωτο», είναι αυτό που έχει αξία για εμάς. Και δεν θα το ανακαλύψουμε, αν δεν το δοκιμάσουμε.

Και όπως πάντα, τέτοιες χειμερινές εξορμήσεις γίνονται ακόμα πιο διασκεδαστικές με παρέα.

Καλό χειμώνα να έχουμε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Προκήρυξη – 2η ανάβαση Λάλα «Σπύρος Σταθόπουλος»

Ο «ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΥΡΓΟΥ» διοργανώνει ποδηλατικό διασυλλογικό αγώνα στο Λάλα  Ηλείας …