Η εταιρία Ryder από την Νότια Αφρική εισήγαγε στην αγορά μια κάψουλα, ειδικά για ελαστικά tubeless στα ποδήλατα βουνού.

Το Slug Plug είναι ένα βύσμα ειδικά για ελαστικά. Το συγκεκριμένο αξεσουάρ έχει μια σκληρή πλαστική χειρολαβή, μια βελόνα από ανοξείδωτο ατσάλι και ένα κάλυμμα που είναι κατασκευασμένο από το ίδιο υλικό με τη λαβή.

Στην συσκευασία περιλαμβάνονται 10 «κορδόνια», 5 λεπτά και 5 χοντρά (1.5 mm & 3.5 mm) για να κλείνουν τρύπες διαφορετικού μεγέθους. Τα κορδόνια αποθηκεύονται σε ένα ειδικό φάκελο για να διατηρούνται καθαρά και μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα από αυτά πάνω στη βελόνα και να το κρατήσουμε ασφαλές με το καπάκι στη θέση του.

Υπάρχουν σαφή σημάδια ότι κάποια σοβαρή σκέψη έχει πάει στο σχεδιασμό. Όταν τοποθετηθεί και αναδιπλωθεί στη θέση του, το κορδόνι είναι μακρύτερο από την βελόνα, έτσι ώστε να υπάρχει πάντα λίγο επιπλέον πάνω από το άκρο της λαβής, για να αποφευχθεί η απώλεια του κορδονιού μέσα στο ελαστικό.

Οι 2 αυλακώσεις σε κάθε πλευρά αφήνουν το κορδόνι να φωλιάζει στη θέση του. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείται ένα «βούλωμα» που εξασφαλίζει ότι υπάρχει πάντα αρκετό υλικό για να κολλήσει εξωτερικά και να σφραγίσει την τρύπα, ακόμα και όταν πιέζεται μέχρι το στεφάνι.

Υπάρχει επίσης ένα ενσωματωμένος δακτύλιος αφαίρεσης της βαλβίδας, σε περίπτωση που χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο περισσότερο στεγανοποιητικό.

Η συνιστώμενη τιμή λιανικής για μία μονάδα Plug Slug είναι R 90 (5.5 €)

Χαρακτηριστικά:

  • Προφόρτιση κορδονιού
  • Σφράγισμα ώστε να αποφεύγεται η σκόνη, εμποδίζοντας την μόλυνση του βύσματος
  • Απομάκρυνση βαλβίδων Presta
  • Ανοξείδωτη βελόνα
  • Βέλτιστο μήκος βελόνας με πώμα βύσματος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Πότε είναι η κατάλληλη ώρα της ημέρας για προπόνηση;

Είναι καλύτερο να κάνουμε ποδήλατο νωρίς το πρωί, να κάνουμε μια βόλτα πριν το μεσημεριανό…