Team Sky – Η προσπάθεια να βρει χορηγούς μέχρι το καλοκαίρι

Τα στελέχη της Sky αναγνώρισαν την Τετάρτη ότι έχουν λίγο περισσότερο από έξι μήνες για να βρουν έναν νέο υποστηρικτή για να σώσουν την ομάδα.

Το πελοτόν υπέστη ένα σοκ την περασμένη Τετάρτη, όταν εταιρικοί υποστηρικτές της ομάδας ανακοίνωσαν απότομα ότι θα τερματίσουν την οικονομική τους υποστήριξη από την πλουσιότερη ομάδα, στα τέλη του 2019.

Με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 35 εκατομμύρια δολάρια ετησίως και έναν κατάλογο που περιλαμβάνει δύο νικητές του Tour de France –Geraint Thomas και Chris Froome-, ο διευθυντής ομάδας Dave Brailsford γνωρίζει ότι έχει ένα μεγάλο έργο μπροστά του.

Σε μια ανοικτή επιστολή προς τους οπαδούς, τα στελέχη της Team Sky παραδέχθηκαν ότι πρέπει να εξασφαλίσουν το μέλλον της ομάδας, πριν την έναρξη του Tour de France του 2019.

«Αυτά τα νέα μόλις ανακοινώθηκαν. δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί από το 2020 και δεν υπάρχουν εγγυήσεις», ανέφερε η δήλωση. «Ό, τι και να γίνει, θα διασφαλίσουμε σαφήνεια, με τον ένα τρόπο ή τον άλλο σχετικά με το μέλλον της ομάδας. πριν από το Tour de France τον προσεχή Ιούλιο».

Τον επόμενο Ιούνιο θεωρείται η τελευταία ημερομηνία για την εξασφάλιση υποστήριξης χορηγίας, ώστε να κρατηθούν οι κορυφαίοι αθλητές της ομάδας. Τα αστέρια όπως ο Froome και ο Thomas δεν θα περιμένουν για πολύ, αν δεν υπάρξει νέα συμφωνία πριν από την έναρξη του Γύρου.

Στην πραγματικότητα, οι αθλητές και οι πράκτορες συχνά αρχίζουν να δουλεύουν τα τηλέφωνα με την πρώτη ένδειξη της οικονομικής ανασφάλειας μιας ομάδας. Είναι δύσκολο να μην φανταστεί κανείς, ότι αυτό δεν συμβαίνει ήδη μετά την έκπληξη της Τετάρτης.

Πέρυσι, για παράδειγμα, τόσο ο Richie Porte όσο και ο Rohan Dennis εξασφάλισαν τις συμφωνίες τους για να αφήσουν την BMC Racing, πολύ πριν την έναρξη του Γύρου του 2018, όταν ήταν φανερό ότι ο διευθυντής της ομάδα Jim Ochowicz δεν είχε κλείσει μια συμφωνία. Ο Ochowicz τελικά έκλεισε συμφωνία με την Πολωνική υποδηματοποιία  CCC για να κρατήσει την ομάδα στη ζωή, αλλά όχι πριν χάσει την Porte στην Trek-Segafredo και τον Dennis στην Bahrain – Merida .


Όχι θα πρέπει να κερδίσει χρόνο, αλλά Brailsford θα πρέπει επίσης να βρει έναν υποστηρικτή με τσέπες τόσο μεγάλες όσο χρειάζεται η Sky. Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός της ομάδας ύψους 35 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως υπονομεύει τους προϋπολογισμούς άλλων ομάδων στο WorldTour.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι ακόμη πιο περίπλοκα για το Brailsford να βρει έναν χορηγό που θα είναι πρόθυμος να παρέχει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια εν μέσω της τρέχουσας κρίσης “Brexit” που επί του παρόντος κατακλύζει το Ηνωμένο Βασίλειο.

Δεν είναι επίσης σαφές, εάν θα ήθελε να συνεχίσει με μια ομάδα με μικρότερη χρηματοδότηση, ακόμη και αν ένας χορηγός ερχόταν με μικρότερο προϋπολογισμό. Θα ήταν δύσκολο να διατηρηθεί η σημερινή σύνθεση με δύο πρωταθλητές Tour de France και ένα προσωπικό υποστήριξης όλων των αστέρων. Ο Brailsford έχει επίσης επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην οικοδόμηση ενός ισχυρού συνόλου νέων, ελπιδοφόρων αθλητών, συμπεριλαμβανομένου του Egan Bernal, το οποίο θα αποτελέσει κορυφαίο στόχο για ομάδες που θέλουν να ξεπεράσουν τον «βαθύ πάγκο» του Brailsford.

«Μιλώντας για το μέλλον, είμαστε ανοιχτοί», συνέχισε η δήλωση. «Αν βρούμε έναν νέο μακροπρόθεσμο εταίρο για να μεταφέρουμε την ομάδα σε μια νέα εποχή, τότε θα το κάνουμε. Και θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να συμβεί αυτό μέσα στις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Ομοίως, οποιοσδήποτε μελλοντικός εταίρος θα πρέπει να είναι ο σωστός εταίρος – αυτός που μοιράζεται το ήθος μας και πιστεύει στις αξίες μας».

Ο Brailsford θέτει πάντα υψηλούς στόχους. Μετά τα νέα της Τετάρτης, θα αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του να διατηρήσει την ομάδα, που ξόδεψε την περασμένη δεκαετία χτίζοντας την.

Έχει λίγο περισσότερο από έξι μήνες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Πότε είναι η κατάλληλη ώρα της ημέρας για προπόνηση;

Είναι καλύτερο να κάνουμε ποδήλατο νωρίς το πρωί, να κάνουμε μια βόλτα πριν το μεσημεριανό…