Δεν έχει σημασία τι υπήρχε στη φετινή λίστα για τα Χριστούγεννα, οι πιθανότητες είναι ακόμη και οι πιο ένθερμοι λάτρεις του ποδηλάτου, να μην μπορούν παρά να θαυμάζουν τα παρακάτω ποδήλατα.

Λαμβάνοντας υπόψη μερικά από τα πιο ακριβά ποδήλατα στην αγορά, πόσα χρήματα είναι διατεθειμένος κάποιος από εσάς να δαπανήσει;

Trek Butterfly Madone

Ακόμη και τα «κανονικά» μοντέλα Madone είναι ακριβά, σε τιμές από £ 3.000 έως £ 10.000.

Αλλά, όταν το ποδήλατο που χρησιμοποιήθηκε από τον Lance Armstrong στο Tour de France 2009 πήγε στη δημοπρασία για να συγκεντρώσει χρήματα για μια φιλανθρωπική οργάνωση καρκίνου στο Sotheby’s , συμπληρωμένο με λίγη επιπλέον τέχνη από τον Damien Hirst, ο οποίος έβαλε πραγματικά πτερύγια πεταλούδας στους τροχούς, «έπιασε» τα 500.000 $ .

Το κομμάτι της «τέχνης» προκάλεσε μια αρκετά μεγάλη οργή για την σκληρότητα που προκλήθηκε στις πεταλούδες, αλλά τουλάχιστον ήταν για καλό σκοπό.

Trek Yoshimoto Nara

Ένα μοναδικό σύνολο προσαρμοσμένων αξεσουάρ καθώς και η τεχνική αριστεία ενός μοντέλου, φαίνεται να αποτελεί προϋπόθεση για μια εξωπραγματική τιμή` και αυτό συνέβη με το Trek Yoshimoto Nara.

Το ποδήλατο έχει διακοσμηθεί από το διάσημο Ιάπωνα ποπ καλλιτέχνη Yoshitomo Nara και για άλλη μια φορά το Sotheby’s δούλεψε τη μαγεία του, πωλώντας το ποδήλατο για 200.000 $ για την ενίσχυση του Ιδρύματος Live Strong του Lance Armstrong το 2009.

Auramania Crystal Edition Gold Bike

Μια «καλή ευκαιρία» σε σύγκριση με τα πρώτα 2 ποδήλατα, το Auramania Crystal Edition Gold Bike είναι το πρώτο στον κατάλογο αυτό, που διεκδικεί μια υψηλή τιμή από μόνο του, παρά για μια συμμετοχή διασημοτήτων.

Με κάθε ορατό τμήμα του ποδηλάτου, έχει εμποτιστεί σε χρυσό 24 καρατίων. Το ποδήλατο περιέχει επίσης 600 κρυστάλλους Swarovski και μια πολυπόθητη σέλα Brooks. Ευτυχώς, σε μια εντυπωσιακή τιμή των 103.000 $, το ποδήλατο περιορισμένης έκδοσης έρχεται και με εγγύηση 10 ετών.

Chrome Hearts X Cervelo ΤΤ Bike

Κάτι που ξεκινάει από ένα «απλό» ποδήλατο Cervélo P4 TT, το οποίο κοστίζει περίπου 6.000 $, κυκλοφόρησε στην αγορά με την έκδοση Chrome Hearts, ανακατασκευασμένο με έργα τέχνης, δερμάτινη θέση, στρας, ασημένιο σταυρό και εικονικό μοτίβο Chrome Hearts το 2010 για 60.000 $.

Ηλεκτρικό ποδήλατο Assist eRockit

Το 2008, το eRockit παρουσίασε το πιο ακριβό ηλεκτρικό ποδήλατο στον κόσμο. Προσβάσιμο από άποψη χρήσης, αλλά σίγουρα όχι από την άποψη της τιμής.

Φτάνοντας μέχρι και τα 80 χ.α.ω. ήταν γρήγορο, αεροδυναμικό, αν και λίγο περίεργο. Εκείνη την εποχή τα ηλεκτρικά ποδήλατα ήταν μια καινοτομία και γενικά κόστιζαν μεταξύ 1.000 $ και 5.000 $.

Το συγκεκριμένο περιγράφτηκε ως «ανθρώπινο υβρίδιο» – αναφερόμενο στον συνδυασμό ηλεκτρικού κινητήρα και την απόδοση του αναβάτη του – και κόστιζε 44.000 $ για την «παράξενη» τεχνολογία του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Paris Roubaix 2024 – Νίκη για Mathieu van der Poel

Ο Mathieu van der Poel «δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει» την απόφαση που έλαβε πίσω από τη συ…