Ο Edvald Boasson-Hagen καταγράφει 6 ώρες πάνω στο Zwift

Όλοι οι επαγγελματίες αθλητές δεν έχουν την πολυτέλεια απεριόριστων ηλιόλουστων ημερών και ιδανικές συνθήκες για χειμερινή προπόνηση.

Ενώ οι όμοιοι του Chris Froome ή των αδελφών Yates έχουν μετεγκατασταθεί στις πιο θερμές και πιο ορεινές περιοχές της Ευρώπης για την προετοιμασία της νέας σεζόν, ορισμένοι μένουν στο σπίτι και αναγκάζονται να πολεμήσουν με τα στοιχεία της φύσης.

Ένας αθλητής που έχει αποφύγει μερικές από τις πιο εχθρικές συνθήκες χειμώνα είναι ο Νορβηγός Edvald Boasson-Hagen.

Ο αθλητής της Data Dimension έκανε πρόσφατα μια καταπληκτική προσπάθεια μέσω της ψηφιακής εφαρμογής Zwift.

Ο Boasson-Hagen πέρασε μεγάλο μέρος της 3ης Ιανουαρίου πάνω στο «έξυπνο» προπονητήριο του, καταγράφοντας 212 χλμ σε περισσότερες από 6 ώρες κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας.

Η πραγματικά επική προσπάθεια του τον είδε να ανεβαίνει 2,369 μέτρα και να καταναλώνει 4500 θερμίδες στο χάρτη της Watopia.

Το Zwift είναι ένα παιχνίδι για προπονητήριο που μας επιτρέπει να συνδέουμε το προπονητήριο με τον υπολογιστή μας, το iPad, το iPhone ή την Apple TV, επιτρέποντας μας να συν-ποδηλατούμε με άλλους ποδηλάτες σε ένα εικονικό περιβάλλον. Έτσι, απομακρύνεται η γνωστή πλήξη που σχετίζεται με τις ώρες πάνω σε ένα προπονητήριο.

Εκτός από τον ανταγωνισμό σε σχέση με τους υπόλοιπους ποδηλάτες της Zwift, μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε προπονήσεις που σχεδιάζονται από επαγγελματίες προπονητές. Αυτές οι προπονήσεις μπορούν να ολοκληρωθούν σε ομάδες με τους αναβάτες να ολοκληρώνουν προσπάθειες με την ίδια ένταση, βάσει ενός ποσοστού του FTP.

Ο Boasson-Hagen έχει κερδίσει 75 νίκες κατά τη διάρκεια της 13χρονης επαγγελματικής καριέρας του, συμπεριλαμβανομένων 3 εταπ του Tour de France, 3 νίκες στο Γύρο της Νορβηγίας και 2 νίκες στο Γύρο της Βρετανίας.

Ο πρώην αθλητής της Sky είναι ένας από τους πιο σημαντικούς επαγγελματίες που χρησιμοποιούν το Zwift, φτάνοντας στο επίπεδο 36 και διανύοντας περισσότερα από 8,000 μίλια και 16 ημέρες στο προπονητήριο.

Η προσοχή για την εσωτερική ποδηλασία αυξάνεται, με τη Zwift να φιλοξενεί μια σειρά αγώνων, η Βρετανική Ποδηλατική Ομοσπονδία να ξεκινά ένα εθνικό πρωτάθλημα e-αγώνων και ακόμη και η UCI που φιλοξενεί ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εσωτερικής ποδηλασίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Πότε είναι η κατάλληλη ώρα της ημέρας για προπόνηση;

Είναι καλύτερο να κάνουμε ποδήλατο νωρίς το πρωί, να κάνουμε μια βόλτα πριν το μεσημεριανό…