Μιλώντας για την μετάδοση, η κασέτα των 12 γραναζιών φαίνεται να είναι ο νέος κανόνας. Ενώ η Shimano υποτίθεται ότι εργάζεται για τις 12ταχυτες μεταδόσεις των ομάδων της, τόσο η Campagnolo όσο και οι ομάδες που υποστηρίζονται από την SRAM χρησιμοποιούν τέτοιες μεταδόσεις.

Η SRAM έχει γίνει σημαντικός συνεργάτης της Trek-Segafredo και εξακολουθεί να υποστηρίζει την Katusha-Alpecin.

Και η Campagnolo πρόσθεσε την AG2R, βοηθώντας συνολικά 4 ομάδες να χρησιμοποιήσουν τα ιταλικά εξαρτήματα. Οι υπόλοιπες 12 ομάδες χρησιμοποιούν Shimano Dura-Ace R9150 ή R9170 Di2.

Πέρα από τα παραπάνω, υπάρχουν μερικές αλλαγές στα βατόμετρα και μερικοί ακόμα νέοι χορηγοί για τα κοντεράκια.

Movistar

Όπου η Katusha-Alpecin μετακόμισε αποκλειστικά σε δισκόφρενα με την Canyon, η Movistar είναι συγκριτικά συντηρητική και έμεινε με συμβατικά φρένα (τουλάχιστον για τώρα).

Το ελαφρύ παντός καιρού Ultimate CF SLX είναι η κοινή επιλογή με τους αθλητές, με το Aeroad CF SLX να χρησιμοποιείται από τους σπρίντερ.

Όπως οι Lotto-Soudal και UAE Team Emirates, τα ποδήλατα Movistar διαθέτουν τη νέα 12-ταχυτήτων Campagnolo EPS. Η Power2Max παρέχει τα βατόμετρα για να ταιριάζει με τα ποδήλατα και η Campagnolo εμφανίζεται και στους τροχούς, με τους  Bora.

Το ποδήλατο: Canyon Ultimate CF SLX του Γερμανού Jasha Stterlin.

Deceuninck Quick-Step

Μαζί με έναν νέο χορηγό στον τίτλο της ομάδας, η Βελγική ομάδα είναι μία από τους λίγες που δεσμεύεται αποκλειστικά σε δισκόφρενα. Η νικηφόρα ομάδα του 2018 θα διαθέτει ένα μείγμα από το Specialized Tarmac και το πρόσφατα ανανεωμένο Venge.

Ενώ η ομάδα έχει τη Shimano εδώ και χρόνια, τώρα είναι επίσημα χορηγός της, και σημαίνει τα βατόμετρα Shimano Dura-Ace σε αντικατάσταση των Specialized / 4iiii του περασμένου έτους.

Η εταιρεία εξαρτημάτων PRO, παρέχει αξεσουάρ για το τιμόνι. Και η Specialized συνεχίζει να παρέχει τα ελαστικά και τους τροχούς Roval.

Τέλος, η Bryton συμμετέχει ως χορηγός της μονάδας GPS. Μια πρώτη εμφάνιση του WorldTour για την φιλική προς τον προϋπολογισμό εταιρεία GPS.

Τα ποδήλατα: Specialized S-Works Tarmac Disc και S-Works Venge που ανήκουν στον Ιταλό σπρίντερ Elia Viviani.

Team Sky

Συμμετέχοντας στην τελευταία της χρονιά, όπως την ξέρουμε, η Team Sky έχει ξεκινήσει τη σεζόν του 2019 με πολύ το ίδιο ποδήλατο Pinarello Dogma F10 όπως πέρυσι. Η μόνη αλλαγή που εμφανίζεται είναι με ένα μαύρο ματ μαύρο χρώμα.

Η Shimano προμηθεύει μεταδόσεις, βατόμετρα και τροχούς, ενώ η εταιρεία αξεσουάρ της Pinarello, MOST, προμηθεύει τα τιμόνια.

Η Sky πιθανώς θα παραμείνει με συμβατικά φρένα για το προσεχές μέλλον, αναφέροντας ότι τα χαμηλά βάρη των φρένων παραμένουν προτεραιότητα για μια ομάδα που επικεντρώνεται στα αποτελέσματα γενικής κατάταξης.

Το ποδήλατο: Το Pinaretlo Dogma F10 του Γερμανού Christian Knees.

Team Sunweb

Σχεδόν όλα είναι καινούργια για την Sunweb, που ήταν στο παρελθόν σε ποδήλατα Giant. Η ομάδα ίσως έχει το πιο ριζοσπαστικό ποδήλατο του πελοτόν, με το Cervelo S5 και το ριζοσπαστικό του τιμόνι, τα δισκόφρενα και το πιρούνι του να κλέβουν την προσοχή.

Εάν οι αθλητές δεν επιλέξουν το S5, πιθανόν να βρεθούν με το ελαφρύ R5 με συμβατικά φρένα.

Η Shimano χορηγεί την ομάδα και παρέχει μεταδόσεις, βατόμετρα και τροχούς. Και η PRO παρέχει σέλες και τιμόνια, τουλάχιστον εκεί όπου η Cervelo δεν απαιτεί το δικό της ιδιόκτητο υλικό.

Όπως και πολλές άλλες ομάδες στο WorldTour, η Continental φροντίζει για τα ελαστικά και η Sigma κάνει μια εμφάνιση παρέχοντας τους μεγάλους αλλά λεπτούς υπολογιστές GPS ROX 12.0.

Το ποδήλατο: Το Cervelo S5 του Ολλανδού Cees Bol, ένα ποδήλατο που ζυγίζει ακριβώς 8 κιλά.

Trek Segafredo

Κάνοντας την αλλαγή από το Shimano στη SRAM για το 2019, υπάρχει αρκετά καινούργια πράγματα για την Trek Segafredo.

Η ομάδα έχει επίσης μετακινηθεί σε δισκόφρενα για το 2019, με τα συμβατικά φρένα μόνο στα ποδήλατα ατομικής χρονομέτρησης της ομάδας.

Τα ποδήλατα που χρησιμοποιούνται είναι ένα μείγμα από το ελαφρύ Emonda SLR  Disc και το aero Madone SLR Disc. Όλα είναι εξοπλισμένα με σειρές SRAM Red eTap Hydro 12 ταχυτήτων και βατόμετρα Quarq.

Η εταιρεία αξεσουάρ της Trek, Bontrager, συνεχίζει να προμηθεύει οτιδήποτε άλλο στα κόκκινα ποδήλατα: συμπεριλαμβανομένων των τροχών, σέλας, τιμονιού και παγουροθήκες.

Το ποδήλατο: Trek Emonda Disc του Richie Porte .

UAE Emirates

Η UAE παραμένει με το πιο ιταλικό ποδήλατο στο πελοτόν για το 2019. Ονόματα όπως Colnago, Campagnolo, Deda, Vittoria και Prologo καλύπτουν τα ποδήλατα, με τα βατόμετρα Stages (νέος χορηγός) και πεντάλ Look που διαταράσουν το ιταλικό «κλίμα».

Για άλλη μια φορά, οι μεταδόσεις Campagnolo Super Record EPS 12 ταχυτήτων εμφανίζονται σε όλα τα ποδήλατα της ομάδας.

Όπως και το 2018, η ομάδα θα αγωνιστεί σε ένα μείγμα από τα C64 (για όλες τις συνθήκες), το V2R (ανθρακόνημα για όλες τις συνθήκες) και το Concept (aero).

Το ποδήλατο: Colnago V2R του Πορτογάλου Ivo Oliveira.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Paris Roubaix 2024 – Νίκη για Mathieu van der Poel

Ο Mathieu van der Poel «δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει» την απόφαση που έλαβε πίσω από τη συ…