ΕΛ.Π.ΠΙ. – Κοπή πίτας 2019

Σαν χθες ήταν αλλά περάσανε περισσότερο από  25 χρόνια ,όταν ξεκινήσαμε τις ποδηλατοβόλτες για ψυχαγωγία, χαλάρωση, γυμναστική. Η παρέα έχει αλλάξει πολλές φορές από τότε. Πάντα ποικιλόμορφη και πλουραλιστική με κάθε τρόπο: ηλικίες, είδος ποδηλάτων κοινωνικοπολιτική θέση, οικονομική κατάσταση αλλά πάντα συν-αγωνιστική , με ανιδιοτέλεια και  ευγενή άμιλλα.

Με κύριο στόχο την ασφαλή μετακίνηση με το αγαπημένο όχημα το ποδήλατο, καταφέραμε περισσότερο από 25 χρόνια  να  ΜΗΝ έχουμε εμπλακεί ΠΟΤΕ άμεσα ή έμμεσα σε δυστύχημα /ατύχημα! Σαν ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ /εθελοντές, έχουμε υποστηρίξει δεκάδες εκδηλώσεις ΟΣΩΝ  συλλόγων μας το ζήτησαν .

Ξεκινήσαμε-δημιουργήσαμε σαν εμπνευστές/συντονιστές, την  ΠΡΩΤΗ και μεγαλύτερη Παμπιερική ποδηλατοβόλτα  μαζί με 18 συλλόγους το Μάρτη του 2010.

Υποδείξαμε τους ασφαλέστερους για ποδήλατο δρόμους από Κατερίνη προς όλο νομό.

Κάναμε διάνοιξη, καθαρισμό, ενώνοντας ασφαλτόδρομους –χαλικόδρομους- χωματόδρομους και  δημιουργώντας τον ΠΡΩΤΟ ασφαλή ποδηλατόδρομο ΕΛ1, από την εμποροπανήγυρη, δίπλα από (ΛΕΥΚΟ  και ΑΙΣΩΝΑ) τα ποτάμια της πόλης μέχρι το αναψυκτήριο στο πλατανόδασος Νεοκαισάρειας . ….και πάμπολες άλλες εκδηλώσεις όπως ποδηλατοβόλτες εκτός νομού  σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό (ΓΕΡΜΑΝΙΑ ,ΚΥΠΡΟ…) !

Σήμερα πιο έμπειροι ,πιο ώριμοι έχουμε την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ποδηλατοομάδα/παρέα παρά ποτέ. Απόλυτα συντονισμένοι ,οργανωμένοι ποδηλατούμε ΚΑΘΕ μέρα και τα Σαββατοκύριακα πάντα περισσότερο από 50 χλμ ,συνήθως 70 χλμ , όπως κάναμε στις 10/2 από Κατερίνη για να κόψουμε την ετήσια βασιλόπιτα στο φιλόξενο αναψυκτήριο-γραφεία, του Ε.Ο.Σ. Βροντούς, στην Αγία Κόρη Ολύμπου .

Ήμασταν οι ΠΡΩΤΟΙ που φορέσαμε κράνος-γιλέκο-στολή σε ποδηλατοβόλτα στην Πιερία και δεν συστήνουμε απλά, αλλά είναι υποχρεωτικό –ειδικά- το κράνος στις ποδηλατοβόλτες μας. Το μυστικό για ασφαλείς ποδηλατοβόλτες είναι απλό: Η εφαρμογή του ΚΟΚ! Ακόμα έχουμε ΠΑΝΤΑ  μαζί μας πιστοποιημένο διασώστη (BLS), ειδικό τεχνίτη ποδηλάτων. (Οι ΕΛ.Π.ΠΙ. ΔΕΝ θα γίνουν ΠΟΤΕ σύλλογος ! )

Ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο υγεία και ευτυχία και ΠΡΟΣΟΧΗ στον δρόμο από όλους .

Συντονιστής Ελεύθερων Ποδηλατών Πιερίας

Δημήτρης Μηλιώρης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

13ο εταπ – Η 2η νίκη για Philipsen

Ο Jasper Philipsen πέτυχε τη νίκη στο 13ο εταπ του Tour de France στο Pau μπροστά από τον …