Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στην ποδηλασία με δύο ή περισσότερα άτομα είναι η επικοινωνία, ειδικά αν ποδηλατούμε στο βουνό.

Πώς μπορεί λοιπόν η επικοινωνία να είναι εφικτή, ακόμη και σε μεγάλες αποστάσεις; Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι το κινητό μας και το Bonx Grip, ένα ακουστικό Bluetooth που μας επιτρέπει να μιλάμε με τους υπόλοιπους της παρέας.

Η αρχή πίσω από το Bonx Grip είναι πολύ απλή. Είναι ένα ειδικό ακουστικό που συνδέεται με το κινητό μας μέσω Bluetooth. Όσο το κινητό έχει ίντερνετ μέσω 3G, 4G ή WiFi, μπορούμε να συνομιλούμε με τους υπόλοιπους, σε οποιαδήποτε απόσταση.


Η πρώτη βόλτα

Bonx Grip - Συνεχή επαφή  – Παρουσίαση

Το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να κατεβάσεις την εφαρμογή Bonx στα κινητά όλων, και η σύνδεση γίνεται χωρίς καθυστέρηση.

Μπορείτε να επιλέξουμε εάν το Bonx θα εμπλακεί μόνο όταν μιλάμε ή όταν χρησιμοποιούμε το Push-to-Talk.

Πολύ καλή ποιότητα ήχου

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι βεβαίως η ποιότητα του ήχου. Μπορούμε να ακούμε ο ένας τον άλλον καλά, ακόμη και όταν είμαστε γκρουπαρισμένοι με δυνατό κόντρα άνεμο; Η απάντηση είναι ναι.

Ακόμα και όταν ποδηλατούμε σε στίχο, μπορούμε να μιλάμε ο ένας στον άλλον. Φυσικά θα πρέπει η ομιλία να είναι όσο γίνεται καθαρή, μια και η ποιότητα του ήχου δεν είναι κορυφαία- αλλά είπαμε, η επικοινωνία μετράει…

Στο δάσος σε ένα ποδήλατο βουνού

Bonx Grip - Συνεχή επαφή  – Παρουσίαση

Ήταν αναμενόμενο ότι το Bonx Grip θα πήγαινε καλά σε αστικές περιοχές. Αλλά πώς λειτουργεί όταν δεν έχουμε αξιόπιστο σήμα;

Πάνω στο βουνό λοιπόν, τσεκάρεις ότι όλοι είναι συνδεδεμένοι και ξεκινάς! Δεδομένου ότι δεν υπάρχει χρόνος για τη λειτουργία Push-to-Talk κατά τη διάρκεια π.χ. διάβασης ενός πατημένου χωματόδρομου, ενεργοποιούμε τη λειτουργία Voice Activity Detection.

Ιδανικό στο βουνό

Δεν υπάρχει πλέον να φωνάζει για να ακουστείς από τους άλλους, αλλά δίνεις οδηγίες ή προειδοποιήσεις, σε επίπεδο συνομιλίας.
Χρειάζεται μια μικρή στάση; Ειδοποιούμε τους υπόλοιπους, που κόβουν αμέσως ρυθμό και μας περιμένουν.

Παραδόξως, το ακουστικό μένει στη θέση του αρκετά εύκολα. Ακόμα και σε περίπτωση που πέσει, δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα μια και είναι αδιάβροχο.

Επιπλέον, τα αυτιά μας είναι ανοικτά, οπότε κρατάμε την επαφή με το περιβάλλον.

Το μόνο μειονέκτημα του συστήματος σε απομακρυσμένες περιοχές είναι ότι η κάλυψη ίντερνετ του τηλεφώνου δεν είναι πάντα καλή. Μόλις αποσυνδεθεί το ίντερνετ, χάνουμε την επαφή.

Επίσης, υπάρχει ενημέρωση για το ποιος αποσυνδέεται προσωρινά. Και μόλις βρεθεί πάλι το σήμα, το σύστημα επανασυνδέεται αυτόματα. Έτσι, παρόλο που αυτό συμβαίνει αρκετές, δεν αποτελεί μεγάλο πρόβλημα.

Διάρκεια ζωής μπαταρίας του Bonx και του κινητού

Εκτός από την ποιότητα του ήχου  και τη σταθερότητα της σύνδεσης, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι επίσης πολύ σημαντική.

Δεδομένου ότι το Bonx συνδέεται μόνο όταν μιλάμε ή πατάμε το κουμπί, η μπαταρία διαρκεί πολύ.

Μετά από συνολικά 6 ώρες ποδηλασίας, οι μπαταρίες είναι περίπου στο 15-30%.

Η μπαταρία του κινητού μας θα εξαντληθεί επίσης λίγο πιο γρήγορα. επειδή χρησιμοποιούμε Bluetooth. Για όσους ανησυχούν για τη χρήση δεδομένων, δεν χρειάζεται… Σε κάθε βόλτα μας χρησιμοποιούνται μόνο μερικά MB, κάτι που δεν αποστραγγίζει το πακέτο δεδομένων μας.

Εφαρμογές του Bonx Grip

Μπορούμε να μιλάμε με έως και 10 άτομα τη φορά με το Bonx Grip. Αυτό είναι αρκετό για τη συντριπτική πλειονότητα των ομάδων, όπως τα ποδηλατικά γκρουπ.

Εάν ανεβαίνουμε συχνά στο βουνό με φίλους, το Bonx είναι η ιδανική επιλογή για εμάς. Η λειτουργία ανοιχτής ακρόασης εξασφαλίζει μια συνεχή σύνδεση που είναι πολύ αξιόπιστη, ακόμη και αν βρισκόμαστε σε ξένο δίκτυο με το κινητό μας.

Το μειονέκτημα είναι ότι σε απομακρυσμένες περιοχές χάνουμε τη σύνδεση από καιρό σε καιρό. Αλλά όλοι μας θα ειδοποιηθούμε,  μέσω των ακουστικών μας.

Το σύστημα δεν είναι πολύ φθηνό, αλλά αν σκεφτούμε τα πλεονεκτήματα, τότε η τιμή δεν είναι τόσο άσχημη.

Επιπλέον, το Bonx Grip δεν είναι κατάλληλο μόνο για ποδηλασία, αλλά για όλα τα ενεργά υπαίθρια αθλήματα, όπως το σκι, το snowboard, την πεζοπορία και ακόμη και το paintball ή το airsoft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

BCAA και ποδηλασία IV – Συμπληρώματα

Μελέτες δείχνουν ότι τα BCAA μπορούν να προσφέρουν οφέλη στους αθλητές. Το ερώτημα είναι α…