Team Sky – Η νέα χορηγία της Ineos που αλλάζει τα πράγματα…

Η ομάδα Sky θα «αλλάξει επίπεδο» και πάλι με το φημολογούμενο μεγαλύτερο προϋπολογισμό και νέο χορηγό.

Μια πηγή κοντά στην ομάδα δήλωσε ότι ο νέος υποστηρικτής της Sky, Sir Jim Ratcliffe, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βρετανίας, θα μπορούσε να φέρει μεγαλύτερο προϋπολογισμό από την τρέχουσα ετήσια συμφωνία των 43 εκατομμυρίων λιρών.

Η Sky είναι ήδη η πλουσιότερη επαγγελματική ομάδα, με τους ανταγωνιστές της να λειτουργούν με προϋπολογισμούς περίπου στα 10 – 15 εκατομμύρια λίρες.

«Έθεσαν το επίπεδο, και απλώς προσπαθούμε να συνεχίσουμε με αυτό», δήλωσε ο Matt White, ο αγωνιστικός διευθυντής της Mitchelton-Scott.

«Έχουν κάνει ομάδες με μικρότερους προϋπολογισμούς, οι οποίοι είναι σχεδόν οι περισσότερες, να ξοδεύουν τα χρήματά τους με σύνεση και ελέγχουν πραγματικά πώς ξοδεύουν τα χρήματά τους και πραγματικά να κυνηγούν συγκεκριμένους στόχους κατά τη διάρκεια του έτους».

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αγοράσουμε το βάθος που έχει η Sky, έτσι πρέπει να αναζητήσουμε ταλέντα σε άλλα μέρη και να αναπτύξουμε ταλέντα, όχι μόνο να τα αγοράσουμε».

Η Sky θα γίνει Team Ineos από τον Μάιο και με το νέο όνομα θα υπάρξει μεγαλύτερη επένδυση, σύμφωνα με μια πηγή.

«Για την ομάδα αυτό σημαίνει ότι μπορούν να επενδύσουν ακόμη περισσότερα χρήματα», δήλωσε ο διευθυντής της Astana Giuseppe Martinelli.

«Δεν θα έχουν περισσότερους αθλητές από ό, τι έχουν τώρα, αλλά έχουν περισσότερα χρήματα για να επενδύσουν στην έρευνα, τα υλικά».

«Για ποδηλασία, όσο περισσότερα χρήματα μπαίνουν, τόσο καλύτερα. Όλοι θα είμαστε καλύτερα. Θα ήθελα να έχω περισσότερα χρήματα κατά καιρούς, αλλά το καταφέρνουμε».

«Δεν πρόκειται να κάνει κακό», πρόσθεσε ο Martinelli. «Πρέπει να δούμε πώς επενδύουν αυτά τα χρήματα, πώς ξοδεύουν τα χρήματα, αν απλά αγοράζουν όλους τους αθλητές ή αν τα επενδύουν. Αλλά οι μεγάλες ομάδες χρειάζονται χρήματα για να επενδύσουν για να αναπτυχθούν. Είναι καλό για την ποδηλασία βεβαίως, όταν οι μεγαλύτεροι χορηγοί μπαίνουν στο άθλημα».

«Θα αγοράσουν πιθανώς Aston Martins για αυτοκίνητα συνοδείας, και διαστημικά λεωφορεία», ανέφερε ο Max Sciandri, αγωνιστικός διευθυντής της Movistar.

«Είμαι πραγματικά ευτυχής που έχουν έναν χορηγό. Μια τέτοια ομάδα δεν πρέπει να τελειώσει και πρέπει να συνεχίσει για το καλό της ποδηλασίας. Χρειάζεσαι ποιότητα, αυτό είναι που χρειάζεται η ποδηλασία. Έθεσαν ένα υψηλό επίπεδο, και αυτό είναι δύσκολο για πολλές ομάδες να το πλησιάσουν, σχεδόν αδύνατο για μερικές άλλες».

Η Mitchelton-Scott και άλλες ομάδες όπως η EF Education First και η Deceuninck – Quick-Step έχουν αγωνιστεί για χορηγούς τα τελευταία χρόνια.

Οι αντίπαλοι τους δεν έχουν ακόμη πλησιάσει κοντά σε ένα πολύ μεγάλο χορηγό, όπως το αφεντικό της ομάδας, ο Sir David Brailsford, πραγματοποίησε πρώτα με την Sky και τώρα με την Ineos.

«Είναι ένα σημάδι ότι τα πάντα αυξάνονται, το άθλημα μας γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο», δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της EF Education First, Fabrizio Guidi.

«Αν η ισορροπία με τις άλλες ομάδες δεν είναι η ίδια τότε είναι κάτι που πρέπει να σκεφτούμε, αλλά είμαι ευτυχής που βρήκαν έναν χορηγό και οι άνθρωποι έχουν δουλειά και αυτό δείχνει ότι η ποδηλασία είναι ακόμα ένα καλό άθλημα στον κόσμο».

«Φυσικά, αν έχετε περισσότερα χρήματα μπορείτε να αγοράσετε καλύτερους αθλητές, αλλά η ποδηλασία είναι επίσης ένα άθλημα όπου πρέπει να δουλέψετε πίσω από τα χρήματα. Τα περισσότερα χρήματα είναι καλύτερα, αλλά ίσως θα ήταν καλύτερο για τους άλλους να τα έχουν».

Ο Ιταλός πρωταθλητής Elia Viviani αγωνίστηκε για την ομάδα μέχρι το 2017. Τώρα τρέχει σαν σπρίντερ για την Deceuninck – Quick-Step, αλλά καλωσόρισε τα νέα για τους αντιπάλους του.

«Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι θα βρεθεί ένας χορηγός, επειδή μια μεγάλη ομάδα όπως αυτή θα βρει ανθρώπους να υποστηρίξουν και να συνεχίσουν το προϊόν», δήλωσε ο Ιταλός.

«Θα έχει ένα νέο όνομα, αλλά θα είναι το ίδιο. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουν κορυφαίους αθλητές για να συνεχίσουν να είναι επιτυχημένοι. Και περισσότερα χρήματα; Αυτό είναι τύχη για τους αθλητές και για το πώς διαχειρίζονται την ομάδα τους».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Paris Roubaix 2024 – Νίκη για Mathieu van der Poel

Ο Mathieu van der Poel «δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει» την απόφαση που έλαβε πίσω από τη συ…