Ο Greg Van Avermaet υποστηρίζει ότι το Amstel Gold Race είναι η «τελευταία ευκαιρία» για να πάρει νίκη στους κλασικούς, αυτή τη σεζόν.

Ο αθλητής της CCC Team, ήταν καλά φορμαρισμένος αυτή την άνοιξη, αλλά έχασε τις ευκαιρίες του για νίκη.

Ο Βέλγος θα συμμετάσχει στον αυριανό αγώνα, ως μια τελευταία ευκαιρία για μια μεγάλη νίκη.

Ο Van Avermaet δήλωσε: «Το Amstel Gold Race είναι η τελευταία μου ευκαιρία να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα αυτή την άνοιξη».

«Είμαι πραγματικά απογοητευμένος μετά το Paris Roubaix, γνωρίζοντας ότι είχα τα πόδια για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Έτσι, είμαι επικεντρωμένος για να τρέξω στο Amstel Gold Race και να γυρίσω τα πράγματα».

«Είχα καλά πόδια σε όλους τους κλασικούς και αν και λείπει ένα μεγάλο αποτέλεσμα, νομίζω ότι έχω δείξει σταθερά ότι η φόρμα μου είναι καλή».

Ο 33χρονος άνοιξε την σεζόν του έντονα, με μια νίκη στο Volta a la Comunitat Valenciana και στη συνέχεια κατέκτησε τη 2η θέση στο Omloop Het Nieuwsblad, στο εναρκτήριο Σαββατοκύριακο των κλασικών.

Μετά, ο Van Avermaet κατέλαβε την 6η θέση στο Strade Bianche, 3ος στο E3 BinckBank Classic, 10ος στο Tour of Flanders και 12ος  στο Paris Roubaix.

Όμως, παρά τη εξαιρετική του συνέπεια, έχασε τη νίκη που χρειάζεται η ομάδα του.

«Το Amstel Gold Race είναι ένα διαφορετικό είδος αγώνα από τους υπόλοιπους κλασικούς, αλλά από όλες τις κλασικές των Αρδεννών, νομίζω ότι είναι αυτό που μου ταιριάζει καλύτερα».

«Σε αντίθεση με τους κλασικούς σε λιθόστρωτα,  δεν νομίζω ότι υπάρχει πίεση για να ελέγξουμε τον αγώνα. Έτσι, θα δούμε πώς θα αναπτυχθεί ο αγώνας και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να αγωνιστούμε επιθετικά».

Ο Van Avermaet θα παραλείψει τις υπόλοιπες κλασσικές των Αρδεννών μετά το Amstel Gold, επιστρέφοντας για να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Tour de Yorkshire, πριν επικεντρώσει στο Tour de Suisse και το Tour de France.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Πότε είναι η κατάλληλη ώρα της ημέρας για προπόνηση;

Είναι καλύτερο να κάνουμε ποδήλατο νωρίς το πρωί, να κάνουμε μια βόλτα πριν το μεσημεριανό…