Περιληπτικά:

Το 60 εταπ του Giro d’Italia είδε μια μεγάλη αλλαγή στη ΓΚ. Ο Valerio Conti (UAE Team Emirates) θα ξεκινήσει αύριο φορώντας τη ροζ φανέλα. Ο Ιταλός ήταν μέρος μιας πρόωρης απόσπασης που κατάφερε να παραμείνει μέχρι τη γραμμή τερματισμού. Η νίκη πήγε στον συμπατριώτη του Fausto Masnada (Androni Giocattoli-Sidermec).

Όλα τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν: Χθες έβρεχε και η ΓΚ παρέμεινε η ίδια.

Σήμερα ο ήλιος ακτινοβολούσε και η ΓΚ ήταν ανάποδα. Στο τέλος του εταπ των 238 χλμ είχαμε έναν νέο αρχηγό ΓΚ και έναν ακόμα Ιταλό στον τερματισμό.

Cassino-San Giovanni → Rotondo 238 Km

Τα πρώτα 190 χλμ αυτού του πολύ μεγάλου εταπ ήταν περισσότερο ευθείες, με λίγες σήραγγες κατά μήκος του δρόμου, αλλά χωρίς μεγάλες αναβάσεις. Στη συνέχεια, η διαδρομή άλλαζε δραματικά σε στενότερους, φθαρμένους δρόμους.

Η τελευταία ανάβαση 30 χλμ πριν τον τερματισμό, το Coppa Casarinelle, είχε φουρκέτες με κλίσεις 5-6% στο Gargano, μέχρι 15 χλμ από τη γραμμή τερματισμού.

Χρειάστηκε λίγος χρόνος πριν δημιουργηθεί η απόσπαση της ημέρας, μαζί με ένα νευρικό πελοτόν. Αυτό οδήγησε σε αρκετές πτώσεις, μια από τις οποίες είχε ως και τον αρχηγό της ΓΚ, Primož Roglič (Jumbo-Visma). Ήταν σε θέση να αγωνιστεί, αλλά με πολύ ορατό τραυματισμό στο δεξιό ισχίο του.

Μετά από 50 χλμ αγώνα, οι αποσπασμένοι ήταν οι: José Joaquín Rojas, Rúben Plaza, Nans Peters, Andrea Bagioli, Valerio Conti, Andrey Amador, Fausto Masnada, Giovanni Carboni, Amaro Antunes, Valentin Madouas και Sam Oomen. Ένα ισχυρό γκρουπ αποσπασμένων!

Ο Conti είχε ξεκινήσει τη μέρα στα 1:59΄΄ πίσω από τον Roglič, αλλά με την πτώση του ήταν τώρα η εικονική ροζ φανέλα. Η διαφορά των 11 αποσπασμένων ήταν στα 4’, αλλά μετά την επάνοδο του Roglic, η Jumbo-Visma του άρχισε να οδηγεί.

Στην ανάβαση του Coppa Casarinelli, με τη διαφορά στα 5΄, η πρώτη επίθεση προήλθε από τον Masnada και μαζί του ακολούθησε και ο  Conti.

Οι άλλοι στην γκρουπ δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα και επέτρεψαν στους δυο Ιταλούς να κερδίσουν 30΄΄. Αυτό ήταν ιδανικό για τον Conti, καθώς όδευε προς τη ροζ φανέλα. Η Jumbo-Visma ήξερε ότι η φανέλα είχε χαθεί, αλλά συνέχισε να ρυθμίζει το ρυθμό του πελότόν.

Ο Oomen (Sunweb) προσπάθησε να τους πιάσει, αλλά οι άλλοι στο γκρουπ δεν του έδωσαν ελευθερία. Στην κορυφή του Coppa Casarinelli, ανέβηκε πρώτος ο Masnada μπροστά από τον Conti, με τον Carboni να τους κυνηγά.

Στα τελευταία 15 χλμ, οι Masnada και Conti κατάφεραν να αποφύγουν το γκρουπάκι, δίνοντάς μας ένα διπλό σπριντ για τη νίκη. Ο Conti ανησυχούσε περισσότερο για τη ροζ και έτσι ποδηλάτησε δυνατά προς τον τερματισμό. Ο Masnada πέρασε πολύ εύκολα για να πάρει τη νίκη.

Ο νικητής του εταπ, ο Fausto Masnada (Androni Giocattoli-Sidermec):

«Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτή τη νίκη. Ήξερα ότι σήμερα θα μπορούσε να είναι η μέρα για να πετύχει μια απόσπαση.  Ήρθα στο Giro με καλή φόρμα. Ήταν ο στόχος της ομάδας μας να κερδίσουμε ένα εταπ και είμαι χαρούμενος που το πέτυχα».

Ο νέος αρχηγός της ΓΚ, Valerio Conti (UAE Team Emirates):

«Στόχος μου ήταν τόσο η νίκη του εταπ όσο και η Maglia Rosa, αλλά ο Fausto Masnada είναι ένας απίστευτα ισχυρός αθλητής. Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό που πήρα. Για έναν Ιταλό αθλητή, είναι φανταστικό. Αυτή είναι η πρώτη μου φορά που οδηγώ σε αγώνα δρόμου. Είμαι ενθουσιασμένος».

Αποτελέσματα 6ου εταπ:

1. Fausto Masnada (Ita) Androni Giocattoli-Sidermec in 5:45:01
2. Valerio Conti (Ita) UAE Team Emirates at 0:05
3. José Rojas (Spa) Movistar at 0:38
4. Ruben Plaza (Spa) Israel Cycling Academy
5. Giovanni Carboni (Ita) Bardiani-CSF at 0:43
6. Pieter Serry (Bel) Deceuninck – Quick-Step at 0:54
7. Valentin Madouas (Fra) Groupama-FDJ
8. Nans Peters (Fra) AG2R-La Mondiale at 0:57
9. Andrey Amador (CRc) Movistar
10. Amaro Antunes (Por) CCC

Αποτελέσματα Γενικής Κατάταξης:

1. Valerio Conti (Ita) UAE Team Emirates in 25:22:00
2. Giovanni Carboni (Ita) Bardiani-CSF at 1:41
3. Nans Peters (Fra) AG2R-La Mondiale at 2:09
4. José Rojas (Spa) Movistar at 2:12
5. Valentin Madouas (Fra) Groupama-FDJ at 2:19
6. Amaro Antunes (Por) CCC at 2:45
7. Fausto Masnada (Ita) Androni Giocattoli-Sidermec at 3:14
8. Pieter Serry (Bel) Deceuninck – Quick-Step at 3:25
9. Andrey Amador (CRc) Movistar at 3:27
10. Sam Oomen (Ned) Sunweb at 4:57

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Πότε είναι η κατάλληλη ώρα της ημέρας για προπόνηση;

Είναι καλύτερο να κάνουμε ποδήλατο νωρίς το πρωί, να κάνουμε μια βόλτα πριν το μεσημεριανό…