Η μεγάλη ημερομηνία για το Tour de Pologne – UCI World Tour πλησιάζει. Έχουν απομείνει μόλις 50 ημέρες μέχρι την εκκίνηση από την Κρακοβία.

Από τις 3 έως 9 Αυγούστου, εκτός από τις 18 Pro Tour ομάδες, θα υπάρχουν επίσης αθλητές από τις ομάδες που έχουν προσκληθεί από τους διοργανωτές της ομάδας Lang : Cofidis, Gazprom-RusVelo, Team Novo Nordisk και η Polish National Team.

Tour de Pologne 2018

Για την Gazprom-RusVelo θα είναι η 5η συμμετοχή. Στις προηγούμενες 4 εκδόσεις του Tour de Pologne που συμμετείχε, ο ρωσικός σχηματισμός ανέκαθεν ξεχώριζε για την απόδοση του στα υψηλότερα επίπεδα. Θα αφήσουμε τον Γενικό Διευθυντή της Gazprom-RusVelo, Renat Khamidulin, για να παρουσιάσει την ομάδα:

«Είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό να δούμε ότι έχουμε επιβεβαίωση για την έναρξη του Tour de Pologne. Το Tour de Pologne έχει γίνει μόνιμο ραντεβού στο πρόγραμμα μας. Είναι ένας αγώνας που σημαίνει πολλά για εμάς, για πολλούς λόγους».

 «Το να αγωνιστείς στο Παγκόσμιο καλεντάρι, είναι πολύ σημαντικό για όλη την ομάδα και επιπλέον είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους αθλητές, για να λάμψουν  στη μεγαλύτερη διεθνή σκηνή ποδηλασίας. Είναι σημαντικό να μπορεί η ομάδα να συμπληρώσει ένα σημαντικό καλεντάρι».

«Αυτή τη χρονιά αγωνιστήκαμε στο Παγκόσμιο καλεντάρι στο UAE Tour, όπου φορούσαμε δύο φανέλες βαθμολογίας. Επίσης στο Tirreno-Adriatico, όπου συμμετείχαμε σε όλες τις αποσπάσεις και στο Eschborn-Frankfurt. Δυστυχώς, το 2019 δεν έχουμε κερδίσει τίποτα, αλλά είμαστε μία από τις ομάδες που έχουν συγκεντρώσει τα περισσότερα χιλιόμετρα σε αποσπάσεις, πάντα προσπαθώντας να ξεχωρίσουμε και να δώσουμε μια καλή μάχη» προσθέτει ο Renat Khamidulin.

«Για μια ρωσική ομάδα όπως η δική μας, το Tour de Pologne αποτελεί σίγουρα μια ιδιαίτερη έκκληση. Είναι το σημαντικότερο ποδηλατικό γεγονός σε όλη την Ανατολική Ευρώπη. Η οργάνωση, η ποιότητα των αθλητών, οι διαδρομές, η διεθνής κάλυψη των μέσων μαζικής ενημέρωσης και ο ενθουσιασμός του πλήθους, το καθιστά το καλύτερο… Και μας κάνει υπερήφανους για αυτό το γεγονός, το οποίο, κατά τη γνώμη μου, βρίσκεται στην κορυφή με τους μεγάλους αγώνες όσον αφορά την οργάνωση».

Η Gazprom-RusVelo έτοιμη για το Γύρο Πολωνίας – Δελτίο Τύπου
Vuelta Asturias 2019

«Και ένα μικρό ανέκδοτο, για να περιγράψουμε πόσο υπέροχη είναι η ατμόσφαιρα στο Tour de Pologne. Πέρυσι, ο μάγειρας και επικεφαλής διατροφολόγος, ο οποίος είναι Ιταλός, ήρθε σε αυτόν τον αγώνα για πρώτη φορά. Κυριολεκτικά ερωτεύτηκε την Πολωνία, για τους ανθρώπους, τις πόλεις, την εορταστική ατμόσφαιρα, το τοπίο … και δεν ήθελε να επιστρέψει στο σπίτι του» εξηγεί ο Renat Khamidulin.

Η ομάδα θα αποφασίσει επισήμως τα ονόματα των αθλητών που θα παραμείνουν για την έναρξη του Tour de Pologne.

«Θέλουμε να παρατάξουμε τον πιο ανταγωνιστικό σχηματισμό στην Πολωνία. Τον Ιούλιο, οι αναβάτες θα πάρουν μέρος σε ένα προπονητικό camp υψόμετρου στο Livigno. Εστιάζουμε κυρίως στους νέους αναβάτες μας».

Η Gazprom-RusVelo έτοιμη για το Γύρο Πολωνίας – Δελτίο Τύπου
Vuelta Madrid 2019

 «Θα υπάρχουν δύο επικεφαλείς στην αρχή: ο Aleksandr Vlasov, ο νικητής του Giro U23 το 2018, και ο Evgeny Shalunov, ο οποίος είναι ένας πολύ ενδιαφέρων αθλητής. Η ομάδα μας προπονείται για να επιτίθεται και ο στόχος μας είναι να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία που θα παρουσιαστεί σε κάθε εταπ».

«Την ομάδα θα ακολουθήσουν ο Denis Menchov, νικητής του Giro 2009  και τhw Vuelta 2007 και o Michele Devoti, που θα συμμετάσχουν στην ομάδα ως αγωνιστικοί διευθυντές», κατέληξε ο Renat Khamidulin.

Ο διευθυντής του Tour de Pologne, Czeslaw Lang, αναφέρει για την ρώσικη ομάδα:

«Η Gazprom-RusVelo είναι μια αξιοσέβαστη ποδηλατική οργάνωση, που επιδιώκει με το έργο της με σοβαρή δέσμευση για πολλές σεζόν. Αποτελεί μια ανταγωνιστική ομάδα, με καλό συνδυασμό νεαρών αθλητών, υποστηριζόμενη από πιο έμπειρα μέλη. Είναι πάντα υπεύθυνοι για τη συμβολή τους στον αγώνα. Αυτοί είναι οι λόγοι που μας οδηγούν στην ανανέωση της πίστης μας κάθε χρόνο, επιβραβεύοντας τη συνέπεια και τη δέσμευσή τους».

«Προσθέστε και στα παραπάνω, το γεγονός ότι η Gazprom-Rus χρησιμοποιεί ποδήλατα από τον σπουδαίο φίλο μου Ernesto Colnago, με τον οποίο για πολλά χρόνια έχω μοιραστεί μια σχέση που βασίζεται στην αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμό».

Εμείς να ευχηθούμε καλό αγώνα στην Gazprom-RusVelo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

15ο εταπ – Ο Pogačar κλειδώνει το Giro!

Ο Tadej Pogačar (UAE Emirates) έδωσε ένα νοκ-άουτ στα φαβορί της ΓΚ στο Giro d’Itali…